dinsdag 18 januari 2011

CeBIT 2011: reeks nieuwe LANCOM-producten op gebied VPN, mobiele netwerken en wireless LAN

Nieuwe stand toont ambitieniveau LANCOM

Aken- 18 januari 2011 – Bijna een dozijn nieuwe producten en de grootste beursstand in de geschiedenis van het bedrijf: netwerkspecialist LANCOM presenteert zich dit jaar bij CeBIT groter en innovatiever dan ooit. In hal 13 (standnummer C28) wachten tal van innovaties op het gebied van professionele mobiele routers (HSPA+ LTE), 802.11n wireless LAN, VPN-site connectiviteit en nieuwe functies voor het LANCOM-besturingssysteem LCOS op de bezoekers. De stand biedt een eerste inzicht in de wereld van de toekomstige netwerken met IPv6 en gedetailleerde oplossingsscenario’s voor toepassingen in verschillende industrieën.

Op een oppervlakte van 140 vierkante meter presenteert de netwerkleverancier de LANCOM 1781, als eerste van haar nieuw assortiment routers. De producten zijn gebaseerd op een geheel nieuw high-performance platform en ontworpen om aan de hoge verwachttingen aan bandbreedte en beschikbaarheid te voldoen: in- en outdoormodellen met LTE/ HSPA+, glasvezel, 802.11n wireless LAN en Gigabit Ethernet.

LANCOM reikt tot de grenzen van het haalbare in wireless LAN: van apparatuur voor binnen naar een nieuwe generatie van 802.11n-materieel voor gebruik buitenshuis met glasvezelinterfaces en Gigabit Ethernet. Kwalitatief hoogwaardige access points in stofbestendige metalen behuizingen en ook outdoor-apparaten die te combineren zijn met wireless LAN en mobiele netwerken.

Langdurige LANCOM-gebruikers zullen de innovaties op het LANCOM-besturingssysteem LCOS zeker waarderen: Layer-3-tunneling voor WLAN-controllers creëert een virtueel netwerk zonder de complexiteit van VLAN’s; applicaties zijn inclusief internettoegang voor guests en voicediensten (Voice over LAN). Het LCOS bevat daarnaast een update van het Content Filter voor betere prestaties, controles van HTTPS aanvragen en een vereenvoudiging van het overschrijven. Op de stand worden ook de eerste demonstraties van LCOS met IPv6-ondersteuning gegeven.

LANCOM verwacht op haar stand talrijke systeemleveranciers en resellers die hun contactpersonen voor het grote LANCOM Partner Program en LANCOM Training Center komen ontmoeten. Ook worden er in grote aantallen eindgebruikers verwacht. Deze bezoekers zullen gedetailleerde informatie krijgen over de industriespecifieke oplossingen zoals de hotel- en cateringindustrie, retail, onderwijs, gezondheidszorg, de publieke sector en voor draadloze Internet service providers.

“In 2011 is CeBIT wederom het allerbelangrijkste LANCOM-evenement. We verwachten een groot aantal professionals te zien, niet alleen van het kanaal, maar ook van de eindgebruikers”,’ zegt Ralf Koenzen, Managing Director of LANCOM Systems. “De grootste LANCOM stand ooit onderstreept ons optimisme. We kijken erg uit naar Hannover.”

Over LANCOM:
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-organisaties, overheden en andere instellingen. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN) en draadloze netwerken (Wireless LAN). Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Barcelona en Amsterdam. Ralf Koenzen is de oprichter en Managing Director van LANCOM Systems. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten