vrijdag 28 januari 2011

Verizon kondigt overname Terremark aan

Verizon Communications Inc. kondigt vandaag de overname voor ongeveer 1,4 miljard dollar aan van Terremark Worldwide Inc., een wereldwijde leverancier van Managed IT infrastructuur en Cloud diensten. Deze transactie zal Verizon's "everything-as-a-service" cloud-strategie verder uitbouwen met een krachtige portfolio van zeer veilige, schaalbare on-demand oplossingen voor zakelijke en overheidsklanten wereldwijd, door middel van een uniform IT-platform en unieke zakelijke cloudaanbiedingen die gebruik maken van de collectieve sterkte van beide bedrijven.

Verizon biedt 19 dollar per Terremark-aandeel, ongeveer een derde bovenop de huidige waarde van het aandeel. Daarmee waardeert het telecomconcern de cloudleverancier op ongeveer 1,4 miljard dollar (ruim een miljard euro). Voor het doorgaan van de deal moet een meerderheid van de aandeelhouders hun aandelen voor eind maart aanbieden.

Terremark levert ict-infrastructuurdiensten via zijn eigen cloudplatform. Het bedrijf heeft onder meer datacenters in Amsterdam, Brussel, Londen, enkele in de Verenigde Staten en in Latijns-Amerika. Van daaruit biedt het bedrijf diensten als managed hosting, co-locatie, disaster recovery, dataopslag en clouddiensten.

Verizon voorziet om de nieuwe eenheid te opereren als een volledige dochteronderneming, met behoud van de naam Terremark en met het huidige management team van Terremark.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten