maandag 24 januari 2011

LANCOM IAP-321: Nieuw 802.11n access point met stofdichte metalen behuizing

Draadloos LAN voor veeleisende omgevingen en strenge brandveiligheidseisen

Aken, 24 januari 2011— Netwerkspecialist LANCOM Systems breidt haar aanbod van draadloos LAN-producten uit met de LANCOM IAP-321. Dit 802.11n access point heeft een discrete, stofdichte metalen behuizing (IP 50-bescherming) met anti-diefstal bescherming. Het voldoet aan de stricte brandveiligheidseisen en ondersteunt een uitgebreide werktemperatuur van -20 tot +50°C. Dit maakt de IAP-321 ideaal voor installatie in publieke gebouwen, onder verlaagde plafonds, in extreem stoffige magazijnen of in koelingsfaciliteiten met temperaturen ruim onder nul.

De IAP-321 werkt in de 2.4-GHz of 5-GHz frequentie in overeenstemming met de IEEE 802.11agn WLAN-standaard. De twee aanwezige netwerkinterfaces (1x Gigabit en 1x Fast Ethernet) ondersteunen standaard PoE (IEEE 802.3af), voor stroomvoorziening via de netwerkkabel. Andere opties voor stroomvoorziening zijn een AC-stroomadapter of via een laag- stroomvoorziening voor 10 tot 28 volt DC. Met de drie mogelijkheden om de access point op te hangen – aan de muur, aan een mast of op een DIN-rail – kan het apparaat in iedere situatie en in iedere positie worden ingezet. De montageplaat met Kensington-slot voorziet de IAP-321 van effectieve anti-diefstal bescherming. Deze montageuitrusting zit inbegrepen bij het product.

Een breed aanbod van beveiligingsopties (802.11i, WPA, WPA2) zorgt ervoor dat de transmissies van de IAP-321 beveiligd zijn zonder hierbij performance te verliezen. 802.1x en TACACS+ bieden aanvullende beveiliging en professioneel beheer van beheerdersaccounts.

De IAP-321 ondersteunt acht (8) SSIDs voor het tegelijk draaien van meerdere aparte en beveiligde draadloze netwerken. Net als alle LANCOM access points werkt de IAP-321 in een stand-alone modus of kan hij beheerd worden door een LANCOM WLAN-controller.

De standaard bijgeleverde omni-directionele antenne kan worden vervangen door een sectorantenne uit de uitgebreide LANCOM-portfolio. Het access point ondersteunt ook de LANCOM ‘public spot’-optie voor gebruiksvriendelijke draadloze hotspots.

De LANCOM IAP-321 is eind februari beschikbaar voor een adviesprijs van 699 euro plus BTW. Een compleet pakket met vijf exemplaren zal 2.999 euro exclusief BTW kosten.

Meer informatie is beschikbaar op de LANCOM-website:
www.lancom-systems.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten