woensdag 26 januari 2011

Imprivata ziet recordgroei in vierde kwartaal van 2010 met een omzetstijging van 38 procent

Groei aangewakkerd door een scherpe toename van de vraag vanuit de zorgsector, een sterke acceptatie van nieuwe producten, geografische uitbreiding en nieuwe partners

Imprivata, de grootste onafhankelijke leverancier van oplossingen voor single sign-on en toegangsbeheer voor de gezondheidszorg en andere gereglementeerde sectoren, heeft in 2010 een recordgroei geboekt. Het bedrijf behaalde de beste vierde kwartaalcijfers uit zijn geschiedenis met een omzetgroei van 38% procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2009 en een 96% hogere omzet uit dienstverlening ten opzichte van het derde kwartaal van 2010. Naast erkenning voor zijn producten vanuit de branche is deze sterke prestatie het resultaat van de groeiende vraag binnen de gezondheidszorg, verbeteringen van de productreeks Imprivata OneSign®, geografische uitbreiding en nieuwe en verbeterde samenwerkingsverbanden. Imprivata is daarmee uitstekend gepositioneerd om in 2011 zijn leidersrol op het gebied van single sign-on en toegangsbeheer voort te zetten, met een focus op de gezondheidszorg, overheidssector en financiële markt.

Deze ongekende groei is grotendeels te wijten aan een sterke toename van de vraag vanuit de gezondheidszorg, waar de toegang van het klinisch personeel tot elektronische patiëntgegevens een cruciale rol speelt bij het voldoen aan de overheidsrichtlijnen voor een juist gebruik van elektronische medische dossiers. Een vergelijkbare verschuiving naar elektronische dossiers in alle delen van de wereld heeft bijgedragen aan de forse stijging van het aantal klanten van Imprivata binnen de gezondheidszorg. Met meer dan 1,2 miljoen licenties in de zorgsector bevordert Imprivata het gebruik van elektronische medische dossiers door het klinische personeel snelle en veilige toegang tot patiëntengegevens te bieden, ongeacht de locatie waarop men werkt. Imprivata OneSign, het paradepaardje van het bedrijf, vereenvoudigt en stroomlijnt de toegangs- en authenticatieworkflows. Daarmee wordt een einde gemaakt aan de problemen die gepaard gaan met het opvragen van patiëntgegevens die in verschillende locaties zijn opgeslagen, en kunnen klanten voldoen aan de overheidsrichtlijnen.

“2010 was op alle fronten een uitstekend jaar, met name doordat onze oplossingen perfect bleken aan te sluiten op de behoeften van de markt,” aldus Omar Hussain, de president en CEO van Imprivata. “De kansen liggen voor het oprapen nu steeds meer Amerikaanse ziekenhuizen het gebruik van elektronische medische dossiers willen bevorderen en zorginstellingen in alle delen van de wereld onder druk staan om snelle en veilige toegang tot elektronische patiëntengegevens te bieden.”

De volgende ontwikkelingen droegen bij tot de recordgroei van Imprivata in 2010:

Erkenning vanuit de branche – Imprivata is op ondubbelzinnige wijze door externe partijen geïdentificeerd als de beste oplossing voor single sign-on (SSO) en toegangsbeheer voor de gezondheidszorg:
• beste SSO-product volgens het rapport “2010 Single Sign-On: To Identity Management and Beyond”van KLAS
• leider in de categorie SSO volgens het rapport“2010 Top 20 Best in KLAS Awards: Software & Professional Services”
• CRN Magazine riep Imprivata uit tot Top 100 Health-Care Vendor.

Imprivata werd daarnaast binnen verschillende branches geïdentificeerd als leider en innovator op het gebied van SSO en authenticatie:
• de hoogste waardering in de 2010 ESSO Marketscope van Gartner
• Best Biometric solution volgens SC Magazine
• uitgeroepen tot “Security Innovation of the Year” door de British Computing Society.

Productinnovatie– In 2010 introduceerde Imprivata vier belangrijke nieuwe productinnovaties:
• Imprivata OneSign 4.5 – deze nieuwe versie van het paradepaardje van Imprivata bood verbeteringen zoals krachtige authenticatie voor Citrix- en RDP-sessies, uitgebreide ondersteuning voor gevirtualiseerde desktops en compliance met FIPS 140-2
• OneSign Virtual Desktop Access breidt authenticatiebeheer en single sign-on-functionaliteit uit naar virtuele desktopinfrastructuren
• OneSign Secure Walk Away – Pc’s worden automatisch beveiligd wanneer deze onbeheerd worden achterlaten
• Privacy Alert detecteert en blokkeert ongemachtigde of ongewenste toegang tot medische gegevens om de privacy van patiënten te waarborgen.

Organisatorische uitbreidingen en verbeteringen – Imprivata, al jarenlang marktleider in Noord-Amerika en West-Europa, heeft in oktober 2010 zijn aanwezigheid naar het Midden-Oosten uitgebreid. Het bedrijf heeft daarnaast een overheidsdivisie in het leven geroepen die ten doel heeft om te voorzien in de unieke behoeften van de Amerikaanse overheid op het gebied van authenticatie en toegangsbeheer. Verder heeft Imprivata zijn managementteam versterkt met de aanstelling van de volgende personen:
• Dr. Barry Chaiken, Chief Medical Officer, van 2009 tot 2010 voorzitter van de Raad van Bestuur van de Health Information Management and Systems Society (HIMSS)
• Chief Marketing Officer Ed Gaudet, die uiterst waardevolle ervaring op het gebied van ICT, productmanagement en marketing met zich meebrengt
• Jim Whalen, de vicepresident van North America Healthcare, met een bewezen staat van verdienste wat betreft het opzetten van hoogwaardige verkooporganisaties binnen de gezondheidszorg.

Samenwerkingsverbanden – De krachtige samenwerkingsverbanden van Imprivata met marktleiders droegen eveneens in belangrijke mate bij aan zijn snelle groei gedurende de afgelopen 12 maanden.
• VMware en Imprivata hebben een samenwerking aangekondigd die ten doel heeft om gegevens te beveiligen en de productiviteit te verbeteren met desktops die gebruikers tijdens hun hele workflow volgen, gecombineerd met single sign-on en krachtige authenticatie
• Cerner, Eclipsys, McKesson, MEDITECH en Siemens Healthcare hebben de unieke OneSign ProveID™-technologie van Imprivata in gebruik genomen om hun klanten transactionele authenticatie voor het uitschrijven van elektronische mediacatierecepten. Op deze wijze wordt gegarandeerd dat medici pas na authenticatie een recept kunnen invoeren, en kan een audit trail worden bijgehouden.

Aanbevelingen door klanten – De positieve feedback van klanten van Imprivata geeft blijk van de groeiende zakelijke waarde van SSO en authenticatie:
• “Met een technologische infrastructuur die ons personeel toegang tot 64 toepassingen biedt, waaronder Centricity EMR van GE, onze meest bedrijfskritische toepassing, is gebruikersauthenticatie van cruciaal belang voor ons. Er is een hoog niveau van beveiliging en efficiëntie vereist om onze primaire doelstelling te waarborgen, namelijk het op tijd aanbieden van hoogwaardige en efficiënte patiëntenzorg,” aldus Gary Wright, de CIO van MIMA. “Ons zorgpersoneel op al onze 15 locaties is hierdoor in staat om meer tijd aan patiëntenzorg te besteden, zonder dat de informatiebeveiliging daaronder te leiden heeft.”

• “Met Imprivata OneSign beschikken we over een systeem dat onze klinische medewerkers snelle toegang biedt tot Healthland en andere toepassingen,” aldus Kristi Roose, directeur ICT van Mahaska Health Partnership. “Hierdoor kunnen wij patiënten op al onze locaties effectiever van dienst zijn en voldoen aan de HIPAA- en HITECH-richtlijnen op het gebied van toegangsbeheer.”

• “Ons zorgpersoneel is zeer verheugd over de mogelijkheid om met één simpele handeling toegang te krijgen tot alle benodigde gegevens te krijgen. Of ze nu McKesson Paragon, Horizon of een andere toepassing gebruiken, ze kunnen altijd toegang tot patiëntengegevens krijgen en medische dossier raadplegen aan de rand van het bed van de patiënt,” aldus Ed Meyer, directeur ICT bij het Spencer Municipal Hospital. “Naast een verbeterde productiviteit resulteert dit in een kwalitatief hoogwaardiger patiëntenzorg.”

• “Voor elke zorginstelling zou het een topprioriteit moeten zijn om het klinische personeel zo snel en efficiënt mogelijke toegang te bieden tot gezondheidszorginformatie, zodat ze snelle beslissingen kunnen maken op het gebied van patiëntenzorg. Dit mag echter niet ten koste gaan van de informatiebeveiliging,” aldus James Norman, adjunct-directeur Information Management & Technology bij de NHS Trust van George Eliot Hospital. “Met Imprivata OneSign kan ons klinische personeel met een minimale inspanning toegang krijgen tot de gegevens die ze nodig hebben, zodat we onze patiënten een beter niveau van zorg kunnen aanbieden.”


Over Imprivata
Met meer dan een miljoen gebruikers in de zorgsector is Imprivata dé onafhankelijke leverancier van single sign-on en access management voor de gezondheidszorg, overheden, de financiele sector en andere streng gereguleerde bedrijfstakken. Door hun gebruikersauthenticatie te verbeteren, applicatietoegang te stroomlijnen en compliancy rapportages over meerdere computerinfrastructuren mogelijk te maken, realiseren wij voor onze klanten bettere workflows, een hogere beveiligingsgraad en compliancy met wet- en regelgeving.

Imprivata heeft een groot aantal prijzen ontvangen, evenals hoge waarderingen van erkende vakbladen en analisten leading, waaronder een Strong Positive-beoordeling in Gartner’s 2010 ESSO Marketscope, de nummer één-positie in het KLAS SSO Performance-rapport en in het 2010 Best in KLAS and Category Leaders-rapport. Imprivata zetelt in Lexington, Massachusetts, werkt samen met meer dan 200 resellers, en voorziet in de beveiliging van informatietoegang voor meer dan 1.100 klanten wereldwijd. Voor meer informative bezoekt u www.imprivata.com of volgt u ons op Twitter via @Imprivata.


Imprivata is a registered trademark of Imprivata, Inc. in the USA and other countries. All Imprivata products are trademarks of Imprivata, Inc. in the USA and other countries. All other product or company names mentioned are the property of their respective owners.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten