maandag 24 januari 2011

Terremark benoemt Eric Lisica tot vice president van Europese datacentra

Nieuw datacenter op Schiphol eerste focuspunt voor topman

Terremark, aanbieder van hosting en IT- infrastructuurdiensten heeft Eric Lisica aangetrokken en benoemd tot VP Datacenter Services Europe. In deze functie is hij verantwoordelijk voor alle Europese datacentra van Terremark. Lisica is door Terremark aangetrokken met oog op het project NAP of Amsterdam, een van de grootste en groenste datacenters van Nederland, dat op dit moment gebouwd wordt bij Schiphol.

Bij Schiphol wordt hard gewerkt aan één van de grootste en groenste datacenters van Nederland in opdracht van Terremark Europe. Deze datacenter campus bestaat in fase 1 uit 2.700 vierkante meter, fase 2 en 3 beslaan in totaal 10.000 vierkante meter. Dit oppervlak komt onder andere tegemoet aan de steeds groter wordende vraag naar (enterprise) cloud-computing. Het enorme complex biedt optimale omstandigheden om servers in te huisvesten en onderhouden, en is een mijlpaal voor Terremark in Europa. De werkervaring en veelomvattende IT-kennis van Lisicia zijn dan ook een reden geweest om hem aan te trekken als VP Datacenter Services Europe.

Joost Metten, CEO van Terremark Europe, noemt de aanwerving van Lisica een enorme versterking voor het team. “Met Eric hebben we iemand aan boord die het klappen van de zweep kent. Zijn internationale ervaring helpt ons een nieuwe stap te zetten in onze ontwikkeling als leverancier van hosting- en cloud-oplossingen.”

Over Eric Lisica
Eric Lisica (41) heeft ruim 16 jaar ervaring in de ICT-branche en werkte door de jaren heen onder andere jaren voor Pecoma Informatica en PSINet Europe waar hij onder andere de functie van Managing director en de functie van Director Hosting and Managed Services heeft vervuld. Meest recentelijk is hij werkzaam geweest bij IS Interned Services als Sales Manager Corporate Market. Per januari 2011 is Lisica werkzaam bij Terremark, waarmee hij terugkeert naar zijn datacenterroots. In zijn nieuwe functie is hij verantwoordelijk voor alle Europese datacentra van Terremark Europe.

Over Terremark
Terremark (NASDAQ:TMRK) is een toonaangevende, wereldwijd actieve aanbieder van IT- infrastructuurdiensten die worden geleverd vanaf het meest robuuste en geavanceerde technologie platform in de industrie. Terremark levert vanuit datacentra in Europa, de Verenigde Staten en Latijns-Amerika een uitgebreid pakket aan beheerde oplossingen. De combinatie van toegang tot massale en diverse netwerk connectiviteit en beheerde diensten als managed hosting, co-locatie, disaster recovery, beveiliging, gegevensopslag en cloud computing wordt geleverd aan zowel zakelijke als overheidsklanten. Terremark's Enterprise Cloud™ computing architectuur levert de flexibiliteit, de omvang en de economische voordelen van cloud computing voor bedrijfskritische applicaties en hoogwaardige Web 2.0-toepassingen. Meer informatie over Terremark treft u aan op www.terremark.nl. Meer informatie over de NAP of Amsterdam kunt u vinden op www.napofamsterdam.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten