donderdag 12 juli 2012

VigiTrust sluit Europese raamovereenkomst met Verizon voor de doorverkoop van diensten en oplossingen op het gebied van PCI DSS-complianceVigiTrust sluit Europese raamovereenkomst met Verizon voor de doorverkoop van diensten en oplossingen op het gebied van PCI DSS-compliance

Om haar Europese klanten te helpen de PCI DSS (Payment Cardholder Information Data Security Standard) richtlijnen na te leven, gaat VigiTrust samenwerken met Verizon om op die manier haar dienstenaanbod op het gebied van ICT-beveiliging en compliance uit te breiden met QSA (Qualified Security Assessor)-diensten. VigiTrust zal haar klanten nu het volledige Verizon aanbod van QSA-diensten aanbieden, waaronder ondersteuning bij het opzetten van initiatieven op het gebied van PCI DSS-beveiliging, het oplossen van problemen die compliance in de weg zitten, audits en certificering, projectmanagement en onderhoudsdiensten die ten doel hebben om de compliance-status te waarborgen.

VigiTrust is een expert in het leveren van IT-beveiligingsdiensten. Het bedrijf geeft haar klanten advies over de Europese wetgeving ten aanzien van gegevensbescherming, PCI DSS en tal van andere zaken. Daarnaast biedt VigiTrust scholing en advies aan bedrijven die zich voorbereiden op het naleven van wettelijke en sectorgedreven beveiligingsnormen. Verizon helpt organisaties, via haar dochteronderneming Terremark, om hun kernactiva, m.n. gegevens, te beschermen. Verizon doet dit via een krachtig aanbod van beveiligingsdiensten, waaronder oplossingen op het gebied van governance, risicobeheer en compliance, identiteits- en toegangsbeheer, forensisch onderzoek, gegevensbeveiliging en het beheer van bedreigingen en kwetsbaarheden. Deze diensten worden geleverd vanuit de cloud of op locatie.

Het Verizon 2012 Data Breach Investigations Report stelde vast dat 96% van de bedrijven die het slachtoffer werden van gegevensdiefstal sinds hun laatste PCI DSS-audit niet voldeden aan de richtlijn. In sommige gevallen was hun compliance-status zelfs nooit geëvalueerd of bevestigd. Hieruit blijkt het belang van PCI DSS-compliance. VigiTrust is echter ook van mening dat je in de praktijk – op vlak van security - best onafhankelijk een gap-analyse, herstelwerkzaamheden en QSA-evaluaties laat uitvoeren, dit om te voorkomen dat een QSA zijn eigen werk gaat beoordelen. Door samen te werken met Verizon kan VigiTrust haar klanten één enkele interface aanbieden voor zowel beste security praktijken als full-service evaluatie.

“Hoewel regelgeving beveiliging helpt bevorderen, zijn de twee niet synoniem aan elkaar”, zegt Rodolphe Simonetti, hoofd Governance, Risk & Compliance Professional Services EMEA bij Verizon. “Beveiliging omvat veel meer dan het opstellen van procedures en het voldoen aan interne controles. Het gaat erom een grondig inzicht te verkrijgen in de risico’s om deze continu te kunnen bewaken. Het gecombineerde aanbod van VigiTrust en Verizon PCI DSS-diensten zal Europese bedrijven toegang verschaffen tot uitgebreide en kostenefficiënte oplossingen waardoor ze compliance met de PCI DSS-standaard kunnen realiseren en behouden.”

“VigiTrust wil geen QSA-organisatie zijn. In plaats daarvan zetten wij onze klanten op weg naar PCI DSS-compliance. Verizon is alom bekend om zijn expertise op dit gebied en heeft een bewezen staat van dienst op het vlak van controle van beveiligingspraktijken. Samen kunnen we klanten van VigiTrust een uitgebreid beveiligingspakket en compliance-platform, afgestemd op hun specifieke noden, aanbieden,” zegt Mathieu Gorge, CEO en oprichter van VigiTrust.

Over Verizon
Verizon Communications Inc. (NYSE, NASDAQ: VZ) heeft zijn hoofdkantoor in New York en is marktleider in het leveren van breedband en andere draadloze en vaste communicatieoplossingen aan consumenten, bedrijven, overheden en groothandelaars. Verizon Wireless runt het meest betrouwbare draadloze netwerk in de VS, waar het meer dan 93 miljoen klanten in de retailsector heeft. Ook biedt Verizon geconvergeerde communicatie, informatievoorziening en entertainmentdiensten via het meest geavanceerde glasvezelnetwerk van de VS en levert het geïntegreerde zakelijke oplossingen aan klanten in meer dan 150 landen, waaronder alle Fortune 500-bedrijven. Verizon maakt deel uit van de Dow 30 en behaalde in 2011 een omzet van 111 miljard dollar. Zijn diverse werknemersbestand bestaat uit bijna 192.000 personen. Raadpleeg voor meer informatie www.verizon.com.

Over VigiTrust
Het in Dublin gevestigde VigiTrust is wereldwijd leider in beveiligingsaudits en -scholingsoplossingen, waaronder eSEC, het paradepaardje onder zijn e-learning-oplossingen. VigiTrust specialiseert zich in corporate governance en compliance op het gebied van IT-beveiliging. Het helpt zijn wereldwijde Fortune 500-klanten om te voldoen aan wettelijke kaders zoals de wetgeving van de Amerikaanse federale en staatsoverheid en de richtlijnen van de Europese Unie. Het bedrijf is een pionier in de ontwikkeling van compliance programma’s voor sectorspecifieke normen en standaarden die op PCI DSS en ISO 27001 zijn gebaseerd. Raadpleeg voor meer informatie www.vigitrust.com.

#######

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Breandán Murray via +353 1 4539143 of bmurray@vigitrust.com.

Contact: Breandán Murray                                                                       
Tel: +353 1 453 9143


Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

   
global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten