maandag 16 juli 2012

Innotouch debuteert met FRITS app voor iPad


Smaakvolle tabletversie van Eindhovense glossy

Innotouch, dé Nederlandse leverancier van oplossingen voor iPad- en Android-tijdschriftenapps, kondigt vandaag de lancering van FRITS aan. Deze glossy van Wegener verschijnt zes keer per jaar in een printoplage van 30.000 en is bedoeld voor iedereen die op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen in de regio Eindhoven. Dankzij Innotouch is het blad nu verkrijgbaar in de AppStore en daardoor wereldwijd te downloaden en te lezen. FRITS betekent het debuut van Innotouch, dat goede content centraal stelt en heilig gelooft in het feit dat mensen  bladen blijven lezen, ongeacht hun verschijningsvorm.

De visie van Innotouch is dat uitgeverijen geen behoefte hebben aan ingewikkelde software of complexe processen bij het ‘ver-appen’ van hun publicaties. Innotouch verzorgt daarom de app-publicatie op een tablet van begin tot eind.  Daarbij wordt nauw samengewerkt met de uitgever en vormgevers om de essentie van het blad te behouden. Na de ontwikkeling van de basis-app voor het eerste nummer hoeft de uitgever alleen haar content aan te leveren. Innotouch optimaliseert en publiceert deze binnen drie dagen op de iPad en de Android.

Uitgeverijen hadden voorheen globaal de keuze tussen drie opties om tijdschriften om te zetten naar apps, dat waren maatwerk, goedkope instapoplossingen of verrijkte PDF’s.  In het geval van maatwerk waren ze vaak te duur, de instapoplossingen zijn te beperkt voor professioneel gebruik en omzetten naar een PDF doet de mogelijkheden van de tablet geen recht. Door een volledige dienst aan te bieden kan Innotouch volwaardige app-publicaties maken die de tijdschriften recht doen en die voor de uitgevers winstgevend te maken zijn.

Martijn Boomsma, Managing Director van Innotouch, stelt: “Het is vaak een lastige klus om tijdschriften op een goede en betaalbare manier om te zetten naar apps. Wij hebben het hele proces in een service gebundeld, waarmee we heel efficiënt een groot aantal apps tegelijk kunnen maken. Daarbij doen we geen concessies aan de kwaliteit, dus maken we veel gebruik van de beste vormgevers en art directors. Het doel is tijdschriften-apps te maken waar mensen blij van worden en dat is met FRITS aardig gelukt, denk ik.”

Hans Matheeuwsen, hoofdredacteur van FRITS, is erg te spreken over de samenwerking met Innotouch en het eindresultaat. “We zijn een vooruitstrevend blad, in ons vorige nummer hebben we samengewerkt met Layar, om ‘augmented reality’ toe te passen. Dat gaan we vaker doen. Ook wilden we heel graag een app. Voor ons is het erg belangrijk dat de vertaalslag van blad naar een app optimaal is. Het karakter van FRITS moet behouden blijven. Dankzij de nauwe samenwerking met Innotouch zijn we daar goed in geslaagd. Gedurende het hele proces hebben we echt als een team gefunctioneerd en we zijn allemaal even trots op het eindresultaat. ”

Over Innotouch
Innotouch is dé Nederlandse leverancier van oplossingen voor iPad- en Android-tijdschriftenapps en verzorgt de app-publicatie op een tablet van begin tot eind.  Daarbij wordt nauw samengewerkt met de uitgever en vormgevers om de essentie van het blad te behouden. Na de ontwikkeling van de basis-app voor het eerste nummer levert de uitgever haar content aan, waarna Innotouch deze optimaliseert en binnen drie dagen op de iPad en de Android publiceert. Het hoofdkantoor van Innotouch is gevestigd aan de Meeuwenlaan 100 in Amsterdam. Meer informatie vindt u op: www.innotouch.nl

Over FRITS
FRITS is dé toonaangevende stadsglossy voor en over Eindhoven en omgeving. Journalistiek onafhankelijk en licht-ironisch van toon. Positief-kritisch. Een magazine met een bite, tikkeltje brutaal en een beetje eigenwijs. FRITS is een tweemaandelijkse uitgave van het Eindhovens Dagblad en wordt in een oplage van 30.000 exemplaren verspreid in Zuidoost-Brabant en de Belgische grensstreek. FRITS is een modern vormgegeven en vlot geschreven tijdschrift dat zich in het bijzonder richt op de dynamiek van en het leven in de regio Eindhoven en dat trots is op de inwoners en hun talenten. Het is los te koop in de kiosk. Abonneren is ook mogelijk. De redactie van FRITS zetelt in hartje stad, op het bezoekadres Begijnenhof 4-6. Het redactioneel management wordt gevormd door Hans Matheeuwsen en Lizette van Neer. Meer informatie vindt u op www.frits.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten