woensdag 25 juli 2012

Dell introduceert nieuwe mobile Precision-workstations voor de mobiele power usersDell introduceert nieuwe mobile Precision-workstations voor de mobiele power users

·         De mobiele workstations uit de Dell Precision-reeks zijn ‘s werelds krachtigste workstations en gebaseerd op de jarenlange ervaring van Dell met de ontwikkeling van innovatieve werkstationtechnologie
·         Dankzij een batterijduur van een hele dag, de hoogst mogelijke geheugensnelheden en uitmuntende mogelijkheden voor opslag en uitbreiding kunnen gebruikers altijd en overal effectief werken
·         De Dell Precision M6700 is de lichtste 17 inch mobiele werkstation op de markt en de eerste met een ingebouwde NVIDIA® 3D VISION Pro™-oplossing, een professionele grafische kaart van het type Gen 3 en een speciale uitvoering in de kleur Phoenix Red.

Amsterdam, 25 juli 2012 – Dell introduceert de nieuwe generatie mobiele Dell Precision-workstations. Deze workstations zijn bij uitstek geschikt voor technische en grafische professionals die behoefte hebben aan uitstekende prestaties en betrouwbaarheid, ongeacht de locatie waar zij moeten werken. Video-editors op filmsets, architecten op bouwlocaties, geofysici in het veld en tal van andere mobiele professionals kunnen nu op iedere plek de snelheid en nauwkeurigheid van hun grafisch en rekenkundig intensieve toepassingen vergroten. 

Het nieuwe M4700 mobiele werkstation heeft een beeldscherm van 15 inch is zeer draagbaar en levert goede prestaties. De Dell Precision M6700 kan op een vaste werkplek worden gebruik en is voorzien van een krachtige grafische kaart en beeldscherm van 17 inch. De populaire Covet Edition maakt als 17 inch-versie in de kleur Phoenix Red een comeback. Het beeldscherm bestaat van rand tot rand uit Corning® Gorilla® Glass 2.

Krachtige prestaties, altijd en overal
De Dell Precision M4700 en M6700 zijn voorzien van de laatste Intel Core i5-, i7- en Extreme Edition-processors en Turbo Boost Technology, dat rekenprestaties optimaliseert. Klanten kunnen kiezen uit verschillende grafische kaarten, waaronder de NVIDIA Quadro K-series GPUS en AMD FirePro. De M6700 is het eerste werkstation dat een grafische kaart van het type AMD FirePro M6000- met PCIe x16 Gen 3-technologie combineert voor een snelle gegevensoverdracht.
De DDR3 SDRAM heeft tot 32 GB¹ aan systeemgeheugen, tot 16 GB¹ aan 1.866 MHz-geheugen en een geheugensnelheid van 1600 MHz, de hoogste geheugensnelheid die momenteel door een mobiel werkstation wordt aangeboden. Dit resulteert in uiterst krachtige prestaties en snelle toegang tot grote gegevensreeksen. De workstations zijn ook verkrijgbaar met een optionele SATA3 solid state drive met een opslagcapaciteit van 512 GB¹.

Beide systemen bieden uitbreide mogelijkheden in de vorm van RAID 0/1/5 en drie storage-apparaten met een totale opslagcapaciteit tot maar liefst 1,8 TB¹ in het geval van de M4700.  De M6700 is uit te breiden tot vier storage-apparaten met een totale opslagcapaciteit tot 2,8 TB¹. De mobiele workstations zijn daarmee niet alleen in staat om snel grafisch intensieve ontwerpen weer te geven, maar ook om ze lokaal op te slaan, ongeacht de locatie waar er gewerkt wordt.

De M4700 en M6700 zijn volwaardige vervangers van een pc en hebben een brede reeks poorten die meer apparatuur en formaten ondersteunen. Hierdoor hoeven gebruikers niet langer meerdere dongles mee te nemen. Bovendien kan de opslagcapaciteit worden uitgebreid en kunnen meerdere beeldschermen worden aangesloten. De I/O-poorten bestaan uit twee USB 3.0-poorten, twee USB 2.0-poorten, één eSATA / USB-combinatiepoort en drie geïntegreerde videopoorten: een VGA-poort, een HDMI-poort en een DisplayPort 1.2.

Een slim ontwerp
De nieuwe mobiele workstations zijn ontworpen om zowel op kantoor als daarbuiten maximale uptime en betrouwbaarheid te bieden. Hun duurzame chassis bestaat uit een aluminium-magnesiumlegering en voldoet aan de militaire norm MIL-STD 810G voor bestendigheid tegen vocht, trillingen, vallen en extreme temperaturen. De modellen kenmerken zich door het lichts mogelijke 17 inch-ontwerp en een batterijwerkduur van een hele dag. Verder bieden de M4700 en M6700 een optionele batterij uitbreiding, een ExpressCharge-batterij en NVIDIA Optimus™-technologie, die het systeem op intelligente en automatische wijze optimaliseren. 

Ook zijn de workstations voorzien van geruisloze dubbele ventilatoren en koelingsoplossingen voor de CPU en grafische kaart. Dit maakt langdurig hoge prestaties mogelijk zonder dat er oververhitting optreedt. Er is een eenvoudig uitwerpbare caddy voor de primaire schijf aanwezig voor gebruikers die met grote datavolumes of gevoelige data werken en daarom regelmatig harde schijven moeten verwijderen of wisselen.

De mobiele workstations van Dell zijn speciaal ontworpen voor professionals die in hun werk bezig zijn met kleurontwerp. Klanten kunnen kiezen uit veel verschillende kristalheldere WLED- en IPS RBG LED-beeldschermen met een breed kleurenspectrum dat meer dan 100 procent van de kleurenreeks van Adobe omvat. De M6700 is het eerste mobiele werkstation waarvoor in de komende maanden een optioneel multi-touch-beeldscherm verkrijgbaar zal zijn.

De M6700 maakt als eerste werkstation gebruik van NVIDIA 3D Vision Pro. Deze oplossing omvat een draadloze 3D-bril, een geïntegreerd knooppunt voor RF-communicatie en geavanceerde software. De technologie van NVIDIA transformeert automatisch verschillende toepassingen op het gebied van onder meer CAD/CAM/CAE, DCC, seismische visualisatie en biowetenschap tot volledig stereoscopische 3D-toepassingen. De productiviteit wordt vergroot en betere resultaten zijn gegarandeerd.

De M4700 en M6700 bieden losgekoppeld voldoende stroom voor het gelijktijdige gebruik van drie beeldschermen. Wanneer de laptops gedockt zijn leveren de modellen voldoende stroom  voor vijf beeldschermen. De workstations zijn compatibel met de Latitude E-family-dock.

Op alle fronten betrouwbaar
De mobiele workstations uit de Dell Precision-reeks worden ondersteund door uitmuntende diensten zoals Dell ProSupport™², beveiligingsfuncties zoals Dell Data Protection | Encryption en een FIPS-vingerafdruklezer. De systemen bieden ISV-certificeringen, zodat professionele gebruikers maximale uptime wordt geboden en hun gevoelige werk en gegevens voortdurend beschermd blijven.

Alle workstations uit de Dell Precision-reeks zijn ISV-gecertificeerd voor de belangrijkste professionele softwaretoepassingen van diverse leveranciers, zoals Altair, Ansys, Autodesk, Adobe, Avid, Grassvalley, Matrox, Sony, Dassault Systemes, PTC, Siemens PLM Software, Barco, Schlumberger, Landmark, esri, ffA (Foster Findlay Associates) en Dynamic Graphics. Daarmee staan ze garant voor de compatibiliteit en betrouwbare prestaties van toepassingen.
Dell heeft bij de ontwikkeling van de M4700 en M6700 rekening gehouden met het milieu. De workstations zijn door de EPEAT geregistreerd³ om klanten inzicht te bieden in de milieutechnische eigenschappen. Daarnaast voldoen ze volledig aan de ENERGY STAR-richtlijnen voor energie-efficiëntie. Voor de productie van de systemen is gebruikgemaakt van slimmere materialen die betere alternatieven vormen voor broomhoudende vlamvertragers en polyvinylchloride (BFR’s/PVC).

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe mobiele workstations zijn vanaf nu verkrijgbaar. De Dell Precision M4700 is verkrijgbaar vanaf €1,650 en de M6700 vanaf €2,252 ex BTW.

Citaten:
“Onze nieuwe reeks mobiele workstations combineert ongekende prestaties en betrouwbaarheid met een geweldig ontwerp”, zegt Kirk Schell, vicepresident Computing Products bij Dell. “We bewijzen opnieuw onze leiderschapspositie op het gebied van innovatieve werkstationtechnologie. Dit door de integratie van de eerste NVIDIA 3D VISION Pro-oplossing, een grafische kaart van het type Gen 3 en een geheugencapaciteit van 1.866 MHz binnen een mainstream mobiel werkstation. Onze klanten kunnen ongeacht hun locatie hun creatieve en ontwerptaken sneller tot een goed einde brengen.”

“De nieuwe mobiele workstations van Dell zijn voorzien van een grafische kaart van het type AMD FirePro™. Daarmee staan ze garant voor uiterst veelzijdige mogelijkheden op het gebied van rendering en grafisch ontwerp. Ze transformeren elk bureaublad, elke klantlocatie en elke luchthaven-lounge tot een perfecte locatie voor het vervaardigen van nieuwe digitale meesterwerken”, zegt Matt Skynner, corporate vice president en algemeen directeur van AMD Graphics. “De AMD FirePro voegt een belangrijke reeks grafische functies aan de nieuwe mobiele workstations toe, zoals ondersteuning voor branchestandaarden zoals OpenCL™, AMD Eyefinity-technologie voor het gebruik van meerdere beeldschermen, AMD HD3D stereo 3D- optimalisering en certificering van vele toepassingen. Naar onze mening zullen de uitgebreide toolset en mogelijkheden voor het verbeteren van de creativiteit en productiviteit goed in de smaak vallen bij de klanten van Dell.”

“Nieuwe ontdekkingen en creativiteit vinden overal plaats. Mobiele workstations met krachtige Intel® Core™ i5/i7-processors stellen ingenieurs, kunstenaars, animatie-experts, analisten en wetenschappers in staat om vanaf elke mogelijke locatie samen te werken met hun collega’s. Op deze manier kunnen ze sneller dan ooit tevoren een antwoord krijgen op hun vragen”, zegt Frank Soqui, algemeen directeur van de Workstation Group van Intel Corporation. “Door hardware- en softwaretechnologieën te combineren kan het innovatietempo worden verhoogd. Met oplossingen zoals de mobiele Dell Precision-workstations M4700 en M6700 met Intel Core-processors helpen we klanten om dit sneller dan ooit tevoren te doen.”

“De NVIDIA Quadro is een grafische kaart die bij mobiele workstations voor ongeëvenaarde grafische prestaties zorgt en tegelijkertijd de waardevolle batterijwerkduur optimaliseert met behulp van Optimus-technologie. Onze 3D Vision Pro-technologie staat garant voor uitmuntende resultaten binnen 3D-toepassingen”, zegt Jeff Brown, algemeen directeur van de Professional Solutions Group van NVIDIA. “Deze nieuwe mobiele Dell Precision-workstations met Quadro GPU-technologie zorgen voor een daadwerkelijke transformatie van moderne workflows.”

Aanvullende informatie:
·         Dell Image Gallery
·         Weblog
·         Dell Precision
·         Dell Services

Over Dell:
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen in staat stellen om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie http://www.dell.nl/.

Dell en Dell Precision zijn merken van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van de merken en namen van derden.

¹ 1 GB vertegenwoordigt 1 miljard bytes; 1 TB vertegenwoordigt 1 triljoen bytes. Voor de ondersteuning van de grafische kaart kan een aanzienlijke hoeveelheid systeemgeheugen zijn vereist. Dit is afhankelijk van de capaciteit van het systeemgeheugen en andere factoren.
²De beschikbaarheid en algemene voorwaarden van Dell Services verschillen per regio. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.com/servicedescriptions.
³ EPEAT-registraties verschillen per land. Raadpleeg www.epeat.net voor de beschikbaarheid en registratie binnen specifieke landen.
Dell hanteert de definitie van BFR-/PVC-vrij zoals uiteengezet in de verklaring “iNEMI Position Statement on the Definition of ‘Low-Halogen’ Electronics (BFR/CFR/PVC-free)”. Externe adapters, dongles en stroomkabels vallen buiten deze definitie. Onderhoudscomponenten zijn mogelijk niet vrij van BFR of PVC. Raadpleeg voor meer informatie over het beleid van Dell deze materie onze pagina over Verantwoord ondernemen op www.dell.com/environment.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg
Dell
+31 (0)20-6744737
Dina-Perla Marciano
AxiCom
+31 (0)20 75469 86


Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

   
global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten