donderdag 5 juli 2012

Logica België start samenwerking met OutSystems

OutSystems, leverancier van het Agile Platform voor (web) applicatieontwikkeling, kondigt aan dat de Belgische tak van ICT-dienstverlener Logica officieel deelneemt aan haar partnerprogramma. Logica levert wereldwijd business consulting, systeemintegratie en outsourcing. Zij zullen het Agile Platform van OutSystems inzetten om hun dienstenaanbod uit te breiden en om snel unieke webapplicaties te ontwikkelen die bij Logica-klanten voor kostenbesparingen zorgen en hun concurrentiepositie verbeteren.

Logica is de eerste officiële partner van OutSystems op de Belgische markt. “Deze samenwerking is een belangrijke stap op weg naar de uitbreiding van onze activiteiten en onderstreept de noodzaak van bedrijven om snel webapplicaties te ontwikkelen op basis van de Agile-methodiek”, aldus Carlos Alves, vicepresident International Operations bij OutSystems. “Onze samenwerking stelt Logica in staat om in recordtijd uitmuntende maatoplossingen te leveren tegen lagere totaalkosten. Daarnaast helpt het ons om onze Belgische klanten nog beter te bedienen.”

Logica kwam uit bij OutSystems via een groot Belgisch energiebedrijf waar zij mensen detacheren, onder andere voor applicatieontwikkeling. Zij waren erg te spreken over de mogelijkheden die het Agile Platform biedt om het ontwikkelproces te verbeteren. Deze positieve feedback bereikte Logica en resulteerde eerder dit jaar al in een serie Boot Camp-trainingen om nog beter grip te krijgen op het Agile Platform. De relatie tussen de bedrijven groeide en leidde tot deze officiële samenwerking. Momenteel werken Logica en OutSystems samen aan een aanvullend trainingsprogramma om de resultaten verder uit te breiden en te optimaliseren.

“We zijn erg verheugd met deze samenwerking. Onze klanten verlangen een betere afstemming tussen de business en ICT, zodat ze snel kunnen inspelen op veranderende zakelijke behoeften, maar ook om te voldoen aan de eisen voor een korte time-to-market. Het Agile Platform van OutSystems helpt ons om aan deze voortdurend veranderende behoeften te voldoen”, aldus Hans Vets, VP Logica België. “De keuze voor OutSystems en het Agile Platform heeft een strategisch karakter, doordat wij beide onze klanten uiterst innovatieve oplossingen willen bieden. We zijn er van overtuigd dat dit partnership onze positie als solution integrator zal versterken en nieuwe kansen in de markt zal opleveren. Door onze krachten te bundelen kunnen we onze klanten voorzien van uitmuntende, flexibele en innovatieve oplossingen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten