woensdag 14 maart 2012

Overnames en fusies nemen wereldwijd toe met 22% - volgens IntraLinks Deal Flow Indicator

Marktconsolidatie ondanks volatiliteit

Amsterdam, 14-3-2012 - In het vierde kwartaal van 2011 zijn de wereldwijde fusie- en overnameactiviteiten met 22 procent gestegen ten opzichte van het vierde kwartaal 2010. Dit blijkt uit de IntraLinks Deal Flow Indicator ("DFI"), die een goed eerste beeld geeft van de huidige onderhandelingen en trends in de wereldwijde markt, voordat deze informatie openbaar wordt gemaakt.

Ondanks de algehele stijging van het aantal deals in 2011 wijst de IntraLinks Deal Flow Indicator uit dat de stijging van fusie- en overnameactiviteiten bescheiden was per kwartaal, met een wereldwijde toename van 1,5 % van Q3 ten opzichte van Q4. De resultaten variëren eveneens sterk per regio. In Latijns Amerika bleven de fusie- en overnameactiviteiten van Q3 ten opzichte van Q4 ongeveer gelijk, terwijl deze in EMEA toenamen met 1 %. In APAC was er een daling van 19%, na een belangrijke piek in het derde kwartaal van 2011. Daar tegenover toonde Noord-Amerika juist de krachtigste groei in Q3 ten opzichte van Q4, met een toename van maar liefst 7,5%.

“De resultaten van de DFI onderstrepen de trends die we in de markt waarnemen. Wat vooral naar voren komt is dat volwassen markten stabieler worden, maar dat er nog altijd sprake is van volatiliteit”, aldus Matt Porzio, VP M&a Product Marketing, IntraLinks. “In voorgaande kwartalen van dit jaar duidden de resultaten erop dat investeerders mogelijkheden zochten in opkomende markten, zoals Latijns Amerika.

De resultaten van de IntraLinks Deal Flow Indicator zijn gebaseerd op betrokkenheid van IntraLinks in een groot aantal fusie- en overnamedeals vanaf het beginstadium, waardoor zij een vroeg beeld kunnen vormen van de wereldwijde overname- en fusieactiviteiten. IntraLinks biedt wereldwijd al ruim tien jaar een cloudgebaseerd platform dat de doorlooptijd van deals van het begin tot het einde van het proces versnelt. In de huidige economie is een duidelijke strategie noodzakelijk om waardevolle deals te sluiten en om gedegen een due diligence-onderzoek uit te kunnen voeren.

De IntraLinks Deal Flow Indicator is berekend op basis van het totale aantal aanvragen dat IntraLinks heeft ontvangen voor overname- en fusieprojecten in het voorafgaande kwartaal. De uitkomsten hiervan zijn vervolgens geanalyseerd per werelddeel en vergeleken met de resultaten van eerdere periodes. Het rapport is gebaseerd op observaties en subjectieve interpretaties van overname- en fusieactiviteiten en is niet bedoeld als indicator voor de business performance of activiteiten van IntraLinks gedurende eerdere of toekomstige periodes. De resultaten van Q4 2011 van de IntraLinks Deal Flow Indicator zijn in hun totaliteit terug te vinden op http://www.intralinks.com/knowledge/intralinks-deal-flow-indicator.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten