dinsdag 6 maart 2012

OutSystems verdubbelt klantportfolio Benelux

Maarssen – 6 maart, 2012 – OutSystems, de leverancier van het Agile Platform, heeft een recordgroei behaald in 2011. Wereldwijd nam het aantal klanten toe met 173%, dankzij het toenemende gebruik van het Agile Platform en de Rapid Application Development (RAD) Platform as a Service (PaaS) services. Groeiende markten, zoals de Benelux, vertonen wederom een stijgende lijn in het gebruik van OutSystems technologieën en de bijbehorende ondersteunende services.

In de Benelux is het aantal klanten met maar liefst 217%gestegen sinds 2010. De klanten zijn thuis in verschillende marktsegmenten en verschillen van omvang. Zo heeft OutSystems 2011 onder meer gemeente Den Haag, Netsourcing en een grote energieleverancier als nieuwe klant gewonnen. OutSystems ziet veel mogelijkheden in de energiemarkt, waar zij op dit moment al een aantal klanten succesvol voorziet van vernieuwende oplossingen. De successen in de Benelux in 2011 zijn een bewijs van de mogelijkheden die er nog liggen. Dit was dan ook voor OutSystems een reden om 2012 voor het eerst het evenement myNextStep te organiseren in Nederland. Het klantenevenement bevatte presentaties en workshops over de huidige trends en ontwikkelingen in de markt en was een groot succes. 99% van de bezoekers heeft aangegeven er volgend jaar graag weer bij te zijn. Dit belooft veel goeds voor het komende jaar.

2011 was het derde opeenvolgende kalenderjaar sinds de overstap van een model met licenties in eigendom naar een model van licenties op huurbasis. Wanneer softwareaanbieders een dergelijke overstap maken gaat dit vaak gepaard met een negatieve invloed op de inkomsten. OutSystems heeft deze negatieve invloed echter niet ervaren. Dit is terug te zien in de eindejaars-CMRR (committed monthly recurring revenu), die 49% hoger is dan de eindejaars-CMRR van 2010. OutSystems heeft de wereldwijde sales targets overtroffen en was winstgevend.

“Ons doel is om de enterprise IT software-industrie op zijn kop te zetten met vernieuwende instrumenten en methoden”, aldus Paulo Rosado, CEO van OutSystems. “We spelen in op de wens van bedrijven om sneller en meer voorspelbaar hoogwaardige software aan de business te leveren. Het succes van grote organisaties zoals het Amerikaanse leger heeft een aanlokkend effect op andere bedrijven om met OutSystems aan de slag te gaan.”

Niet alleen in de Benelux doet OutSystems het uitstekend. Zo nam de klantacquisitie 2011 in Noord-Amerika toe met maar liefst 210% in vergelijking tot 2010. Ook in 2012 investeert OutSystems in het succes in Amerika. Het bedrijf heeft hiervoor een kantoor geopend in Atlanta waar Jeff Newlin, VP en general manager van Noord Amerika, het salesteam steeds verder doet groeien. Hierbij ligt ook een belangrijke focus op de activiteiten met de federale overheid.

Naast de groeimarkten van de Benelux en de Verenigde Staten leverden Brazilië en Australië een grote bijdrage aan de groei van OutSystems in 2011, door de komst van nieuwe partners en klanten aldaar. De early adopters van 2010 begonnen OutSystems’ technologie te gebruiken voor een breder scala aan projecten. Dit heeft geleid tot een hogere omzet binnen deze gebieden en heeft geholpen om de bekendheid van OutSystems en het Agile Platform te vergroten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten