donderdag 8 maart 2012

Dell vult aanbod van grootzakelijke oplossingen aan met PowerEdge-servers die ongekende prestaties en beheersbaarheid bieden

Dell vult aanbod van grootzakelijke oplossingen aan met PowerEdge-servers die ongekende prestaties en beheersbaarheid bieden
• Dell introduceert zeven nieuwe blade-, rack- en tower-servers die zijn geoptimaliseerd voor bedrijfskritische toepassingen, van collaboratie toepassingen tot high performance computing
• De tweede generatie van functionaliteit voor automatisering van beheer tijdens de levenscyclus van de server zet de norm binnen de branche met geïntegreerd systeembeheer en verbeterde efficiëntie
• De meest innovatieve servers van Dell ooit zijn uitgerust met nieuwe mogelijkheden op het gebied van energiezuinigheid, schaalbare opslag, netwerktechnologie en beveiliging en helpen klanten om sneller zakelijke resultaten te boeken

Dell introduceert een nieuw portfolio van blade-, rack- en tower-servers uit de PowerEdge-reeks die zijn geoptimaliseerd voor gebruik binnen veeleisende bedrijfsomgevingen. Dell is de enige van de vijf grootste serverleveranciers die in het vierde kwartaal van 2011 een omzetgroei wist te boeken van 9,7 procent[1] ten opzichte van het voorgaande jaar. Het bedrijf blijft innoveren om klanten te voorzien van uitzonderlijke mogelijkheden. Dit maakt de servers uit deze twaalfde generatie van PowerEdge-servers tot de meest krachtig presterende en eenvoudigst te beheren servers uit zijn geschiedenis. De nieuwe servers stellen klanten van alle omvang, van kleinste bedrijven tot de grootste datacenters, in staat om de efficiëntie te maximaliseren door het stroomlijnen en automatiseren van bedrijfsprocessen. Dit resulteert in verbeterde prestaties van bedrijfstoepassingen en optimale bedrijfscontinuïteit.

“Dell heeft de nieuwe PowerEdge-servers ontwikkeld op basis van feedback die het verzamelde tijdens gesprekken met meer dan 7.700 klanten verspreid over in 17 landen in vier continenten”, aldus Brad Anderson, president van de Enterprise Solutions Group bij Dell. “Onze klanten gaven aan behoefte te hebben aan integrale oplossingen voor de complexe workload-problemen waarmee ze dagelijks worden geconfronteerd. We hebben onze nieuwe servers en oplossingen voor systeem- en workload-beheer afgestemd op de behoeften van zakelijke eindgebruikers die vragen om een maximale prestatie voor hun bedrijfskritische toepassingen en ICT-afdelingen die vragen om efficiëntere, veiligere en stabielere processen.”

De twaalfde generatie van PowerEdge-servers
De nieuwe rack-servers PowerEdge R820, R720, R720xd en R620, de blade-server M620 en de tower-servers T620 en het model C6220, een server met een gedeelde infrastructuur met processors uit de Intel® Xeon® E5-reeks, vormen de basis voor een complete, flexibele ICT-oplossing die het uitgebreide scala van opslag-, netwerk- en clientcomponenten en professionele ICT-diensten van Dell omvat. De nieuwe en geavanceerde PowerEdge-servers en oplossingen voor systeem- en workload-beheer zijn ontwikkeld met het oog op prestatieverbeteringen en vereenvoudigd beheer. Dit stelt klanten in staat om op effectieve wijze ondersteuning te bieden voor de meest veeleisende toepassingen, zoals collaboratie toepassingen, ICT- en webinfrastructuren, high performance computing, systemen die het beslissingsproces ondersteunen en de verwerking van bedrijfsgegevens.

Maximale efficiëntie
Met de Integrated Dell Remote Access Controller 6 (iDRAC6) met Lifecycle Controller 1.0 introduceerde Dell als eerste binnen de branche ingebouwde tools voor systeembeheer. Dell heeft deze oplossingen nu opgewaardeerd naar een nieuwe versie in de vorm van iDRAC7 met Lifecycle Controller 2.0. Hiermee kunnen gebruikers tijdens de volledige levenscyclus van hun Power Edge-server op transparante wijze de installatie, het updateproces, de bewaking en het onderhoud beheren. Nieuwe voordelen zijn onder meer:
• Tijdbesparende, agent free bewaking van meer dan 400 sensoren voor onder meer het geheugen, RAID, opslagvoorzieningen en netwerkapparatuur binnen omgevingen met besturingssystemen en hypervisors van uiteenlopende leveranciers. Gebruikers hoeven hiervoor geen software-agents of drivers te installeren, waardoor de kostenbesparingen op het gebied van serveronderhoud kunnen oplopen tot maar liefst 1,9 miljoen euro.
• een snellere installatie van servers dankzij nieuwe mogelijkheden voor bare metal installaties en provisioning die de tijdsinspanning van technici en het aantal handmatige stappen tot 86 procent kunnen reduceren[2].
• verbeterde productiviteit dankzij het verbeterde Lifecycle Controller Log – dankzij de aanzienlijke verbeteringen van de ingebouwde functionaliteit voor serverbeheer ten opzichte van de 11e generatie, waarmee Virtacore[3] in staat was om jaarlijks tot 43 dagen aan systeembeheer te besparen.
• de mogelijkheid om de uitgebreide reeks van netwerkcomponenten van de twaalfde generatie van PowerEdge-servers op afstand in te schakelen en te configureren.
• de mogelijkheid om oplossingen aan te passen met behulp van een nieuwe bibliotheek van meer dan 65 scripts die op standaard protocollen zijn gebaseerd.
• In samenwerking met zijn partners Microsoft, VMware en BMC heeft Dell iDRAC7 met Lifecycle Controller 2.0 weten te integreren in hun frameworks voor systeembeheer. Hierdoor kunnen klanten profiteren van ingebouwde, geautomatiseerde ‘one-to-many’ beheerfuncties, met behoud van hun bestaande ICT-investeringen en –processen.

Dell introduceert daarnaast OpenManage Essentials, een nieuwe beheerconsole die de status bewaakt van servers, opslagvoorzieningen en switches van Dell. Via een koppeling met de Dell KACE K1000 Management Appliance verzendt OpenManage Essentials door de gebruiker instelbare kennisgevingen over de status van server-, opslag- en netwerkcomponenten naar de servicedesk van K1000.

De nieuwe PowerEdge-servers verbeteren de efficiëntie van de ICT-infrastructuur met onder meer de volgende innovaties:

• Een verbetering van de prestatie per watt met een factor 101 ten opzichte van Dell-servers van tien jaar geleden. Dit stelt datacenters in staat om alleen al op serverstroom kostenbesparingen tot 1,3 miljoen euro per jaar te realiseren.
• een uitgebreide Fresh Air-oplossing voor alle nieuwe modellen Power Edge-servers die op basis van feedback van klanten is verbeterd. De oplossing biedt ondersteuning voor uiterst hoge temperatuurverschillen (45°C) ten opzichte van conventionele servers, hetgeen de mogelijkheid biedt van besparingen op de investeringskosten van naar schatting 2.280.000 euro.
• de serverventilators waarmee de R720 en T620 zijn uitgerust, verbruiken voor de serverkoeling minder vermogen dan nodig is om een nachtlampje van stroom te voorzien.
• OpenManage Power Center maakt gebruik van het gezamenlijk door Dell en Intel ontwikkelde Node Manager om het energieverbruik van servers, racks, rows en serverruimtes te regelen en optimaliseren via één gebruikersinterface.
• de eerste voeding binnen de branche waaraan de Titanium-certificering is toegekend. Deze certificering garandeert het hoogst mogelijke niveau van energiezuinigheid, en werd behaald op basis van tests door het onafhankelijke bureau 80 PLUS.
• de mogelijkheid om tot 300 procent meer virtuele machines met SQL in één rack onder te brengen voor een efficiënter gebruik van datacenter-ruimte ten opzichte van eerdere generaties Dell-servers.[4]
• het unieke aanbod van Select Network Adapters beschermt investeringen door klanten de keuze te bieden van I/O, verbindingssnelheid – alle modellen bieden ondersteuning voor 10GbE – en leverancier, zonder een waardevolle PCI- slot in beslag te nemen. Deze oplossingen zijn nauw geïntegreerd met iDRAC7 met Lifecycle controller 2.0.
• nieuwe ‘all-in-one´-appliances die speciaal ontwikkeld zijn voor de twaalfde generatie van PowerEdge-servers. Dankzij de combinatie van Dell vStart for Dell Private Cloud met de softwaretoepassing Dell VIS Creator kunnen zakelijke en ICT-gebruikers sneller applicaties en ICT-diensten aan eindgebruikers aanbieden. De Dell Quickstart Data Warehouse Appliance, die voor de nieuwe Dell PowerEdge-servers is ontwikkeld, is de eerste datawarehouse-appliance die beschikbaar is voor Microsoft SQL Server 2012. Hiermee kunnen middelgrote bedrijven en afdelingen van grote ondernemingen op eenvoudige wijze gegevens organiseren, opvragen en analyseren, zodat ze beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.

Meer bereiken
De nieuwe PowerEdge-servers stellen klanten in staat om de applicatieprestatie, beschikbaarheid en schaalbaarheid te verbeteren met nieuwe mogelijkheden die:
• Hun reactievermogen verbeteren en snelle inzichten in het klantgedrag bieden, zoals de mogelijkheid om tot 18 procent meer Microsoft® SQL® Server-transacties per seconde uit te voeren ten opzichte van HDD-opslag, nieuwe brancheleidende technologieën zoals Dell Express Flash, het eerste serverontwerp met vanaf de voorzijde toegankelijke, hot swappable PCIe solid state disks.
• ondersteuning bieden voor tot drie keer meer mailboxen met capaciteit en ondersteuning voor Microsoft Exchange en een tot twee keer grotere berichtverwerkingscapaciteit dankzij Scalable Storage.
• de prestaties van Oracle-databaseapplicaties versnellen door de responstijden voor transacties tot maar liefst 86 procent te reduceren met Dell Compellent Data Progression Automated Tiered Storage.
• de mogelijkheid bieden om workloads voor Oracle RAC-databases met een verhouding tot 8:1 te consolideren en tot maar liefst 84 procent meer energie te besparen.

De bedrijfscontinuïteit verzekeren
Klanten die gebruikmaken van de twaalfde generatie van PowerEdge-servers kunnen rekenen op onafgebroken toegang tot de ICT-diensten die de bedrijfsvoering ondersteunen. Hiertoe bieden de servers nieuwe mogelijkheden die:
• een optimale beveiliging garanderen door de integriteit van updates te verifiëren op basis van digitaal ondertekende firmware en de toegang tot wachtwoorden en certificaten te beveiligen met iDRAC Credential Vault. Klanten kunnen gebruikmaken van Data Wipe om bedrijfskritische gegevens te wissen van servers die ze uit de roulatie nemen of voor een nieuw doel inzetten.
• voor redundantie en maximale uptime zorgen met functionaliteit die de stabiliteit, beschikbaarheid en maintenance vergroot, zoals hot swappable ventilators, schijven en reservevoedingen en unieke functies als Failsafe Hypervisor en Memory Page Retire.

Citaten
“Moderne ICT-organisaties worden voor de opgave gesteld om de energiezuinigheid te vergroten en meer te doen met minder personeel. Tegelijkertijd moeten ze ondersteuning zien te bieden voor de explosieve groei van hun data. Klanten willen investeren in serverhardware die hen de beste beheersmogelijkheden en prestaties biedt. De twaalfde generatie van PowerEdge-servers bouwt verder op de koploperspositie van Dell, die met zijn x86-servers als eerste leverancier ingebouwde mogelijkheden voor systeembeheer in zijn hardware integreerde. Hiertoe heeft Dell de nieuwe servers uitgerust met nieuwe functies die de operationele processen binnen datacenters stroomlijnen en automatiseren.” – Matt Eastwood, vicepresident van de Enterprise Platform Research-groep van IDC

“De twaalfde generatie van de PowerEdge-servers van Dell is gebaseerd op de leidende prestaties en baanbrekende I/O-mogelijkheden van Intel® Xeon® E5-processoren om klanten optimale ondersteuning te bieden voor hun meest bedrijfskritische workloads. Ook binnen kleinschalige implementaties, private clouds en datacenters kunnen klanten profiteren van belangrijke innovaties. Een voorbeeld hiervan is Dell OpenManage Power Center, dat is gebaseerd op de Node Manager-oplossing van Intel en mogelijkheden biedt voor het bewaken en toepassen van beleidsregels die de energiezuinigheid verbeteren.” – Boyd Davis, vicepresident en directeur van de Datacenter Infrastructure Group van Intel.

Prijzen en beschikbaarheid
Vijf modellen uit de nieuwe reeks van Dell PowerEdge-servers zijn met directe ingang verkrijgbaar via www.dell.nl/PowerEdge en alle Global PartnerDirect Channel Partners van Dell. De PowerEdge C6220 zal later deze maand verkrijgbaar zijn. De servers zijn verkrijgbaar vanaf een prijs van €1.299. De Dell Quickstart Data Warehouse Appliance bevindt zich momenteel in de bètafase en zal vanaf het tweede kwartaal van 2012 verkrijgbaar zijn. vStart for Dell Private Cloud zal eveneens vanaf het tweede kwartaal van 2012 verkrijgbaar zijn.

Aanvullende informatie
• Nieuwe servers:
o PowerEdge R820 rack-server voor virtualisatie met hoge dichtheid en schaalbare database-applicaties
o PowerEdge R720xd rack-server, geoptimaliseerd voor collaboratie toepassingen
o PowerEdge C6220 met een geoptimaliseerde en prestatiegerichte gedeelde infrastructuur
o PowerEdge R720 rack-server voor veeleisende workloads, met ventilators die voor de serverkoeling minder vermogen verbruiken dan nodig is om een nachtlampje van stroom te voorzien
o PowerEdge R620 rack-server met ondersteuning voor tot 300% meer virtuele machines met SQL per rack
o PowerEdge T620 tower-server voor rackmontage

• Overig nieuws:

o Dell introduceert de eerste voeding binnen de branche die is voorzien van het gewilde Titanium-certificaat, dat garant staat voor het hoogst mogelijke niveau van energiezuinigheid
o Dell introduceert als eerste leverancier QR-codes voor servers die snelle toegang bieden tot documentatie die is geoptimaliseerd voor mobiele apparatuur
o Overzicht van Enterprise Solutions van Dell die klanten helpen om sneller resultaten te boeken

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatie technologie en diensten die hen de kracht geven om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl.

Dell, PowerEdge, Force10 (en overigen) zijn merken van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van merken en namen van derden.

Dell is een merk van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van de merken en namen van derden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg Dell +31 (0)20-6744737 simone_versteeg@dell.com

Dina-Perla Marciano AxiCom +31 (0)20 75469 83 dina-perla.marciano@axicom-benelux.com

Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano


global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten