dinsdag 17 november 2009

Neverfail van start met nieuw partnerprogramma

Formalisering samenwerking moet implementatie succes vergroten

Loenen aan de Vecht, Nederland – 17 november 2009, Neverfail®, de leverancier van betaalbare softwareoplossingen voor continue beschikbaarheid en disaster recovery, heeft een nieuw partnerinitiatief gelanceerd om de banden met IT-dienstverleners verder te versterken. Op initiatief van Doug Rich, Vice President EMEA sales bij Neverfail, is er gewerkt aan een formeel programma om partners te werven, ondersteunen en te belonen.

Het programma voorziet in een tweetal statussen, te weten Referral partners en Gold Value Added Resellers. Neverfail kiest ervoor te werken in een one-tier model zonder distributie. Partners zullen naar gelang hun status kunnen profiteren van deal registratie, leadgeneratie, marketing fondsen en gezonde marges.

Voor de Nederlandse markt betekent het partnerprogramma dat Neverfail met een aantal partijen in gesprek is om de banden aan te halen. De continuous availability-leverancier evalueert met name partijen die sterk actief zijn in het (hoger- en) middensegment en kennis hebben van bedrijfskritische Microsoft-omgevingen. Ook wordt er gekeken naar IT-dienstverleners met een virtualisatiecompetentie.

Erik Veen, sales manager Benelux bij Neverfail, vertelt: “Er liggen veel kansen voor partijen die begrijpen dat high availability verder gaat dan een cluster inrichten of alles virtualiseren. Klanten beschikken vaak niet over een disaster recovery-plan, laat staan dat ze weten welke technologieën ze kunnen helpen om een hoge beschikbaarheid van hun belangrijkste applicaties te garanderen. Met Neverfail beschikt een IT-dienstverlener over een product, waarmee hij een beschikbaarheidsoplossing kan aanbieden van niveau met ‘low effort, high impact’.” Het streven van Veen is een intensieve samenwerking te realiseren met een beperkt aantal partners. “De implementatie van ons product is op zich geen lastige aangelegenheid. Het voortraject vereist echter wel de nodige aandacht richting de klant, we willen dan ook de nodige support kunnen bieden aan de partners. Dat kan alleen maar als je zorgt dat er en goede balans is tussen resources en partners.”

Dit initiatief komt niet geheel toevallig vlak na de introductie van haar nieuwe product Neverfail 6.0. De belangrijkste componenten van deze nieuwe versie zijn Neverfail Tertiary en Neverfail WANSmart, de eerste biedt gebruikers de mogelijkheid om drie servers te configureren die ervoor zorgen dat alle bedrijfsactiviteiten zonder problemen kunnen worden voortgezet in het geval van storingen. WANSmart maximaliseert de prestaties van het WAN en minimaliseert de bandbreedtevereisten en de invloed op andere gebruikers binnen het WAN.

Ook kondigde de leverancier uitbreidingen aan op het gebied van virtuele continuous availability met Neverfail vXtender en met vAppHA. Dit laatste product kan binnen een VMware vSphere-omgeving de prestaties en beschikbaarheid van toepassingen als Microsoft Exchange en SQL Server-databases monitoren. Als er een bepaalde drempelwaarde wordt bereikt, maakt vAppHA gebruik van de application programming interfaces (API´s) van vSphere om de virtuele machine in kwestie te herstarten of met VMotion naar een andere host te verplaatsen.

Over Neverfail
Neverfail is een toonaangevende softwareleverancier die betaalbare oplossingen op het gebied van informatiebeveiliging, high availability en disaster recovery levert die de productiviteit van gebruikers waarborgen. De softwareoplossingen van Neverfail stellen gebruikers in staat om voortdurend verbonden te blijven met bedrijfskritische softwaretoepassingen, in weerwil van storingen van hardware, software, besturingssystemen of het netwerk. Neverfail heeft zich ten doel gesteld om een einde te maken aan de downtime van toepassingen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen, een einde te maken aan de zakelijke en IT-beheerkosten die gepaard gaan met de downtime van systemen en een productiever gebruik van IT-bronnen mogelijk te maken. Neverfail is lid van het Microsoft Gold Certified Partner-programma, het Microsoft US Managed ISV Alliance Partner-programma en de Microsoft SQL Server Always On Alliance. Raadpleeg voor meer informatie www.neverfailgroup.com.

Neverfail is a trademark of Neverfail Group Limited. All other trademarks, including Microsoft, Windows, and Exchange, are trademarks of their respective companies. Copyright © 2009 Neverfail Group Ltd. All rights reserved. No part of this publication may be reproduced, transmitted, transcribed, or translated into any language or computer language, in any form or by any means without prior express, written consent of Neverfail Group Limited.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten