dinsdag 17 november 2009

OutSystems introduceert Agile Platform 5.0 met nieuwe bedrijfsprocestechnologie

Agile Platform dicht kloof tussen traditionele BPM-oplossingen en de levenscycli van applicatiebeheer

MAARSSEN – 17 november 2009

• OutSystems®, de leverancier van het brancheleidende Agile Platform, kondigde vandaag de directe beschikbaarheid van Agile Platform 5.0 aan.
• Naar aanleiding van verzoeken en feedback van klanten heeft OutSystems nieuwe bedrijfsprocestechnologie aan zijn bekroonde Agile Platform toegevoegd. Deze functionaliteit integreert de levenscycli van bedrijfsprocesbeheer en het beheer van applicatielevenscycli binnen één krachtige omgeving. Dit maakt een einde aan de noodzaak van handmatig programmeren. Daarnaast kunnen bedrijfsprocessen op eenvoudige en flexibele wijze worden geautomatiseerd, bewaakt en gewijzigd.
• Het Agile Platform wordt gebruikt voor de ontwikkeling van rijke internettoepassingen. Met Agile Platform 5.0 breidt OutSystems de bestaande functionaliteit van dit platform uit met een speciale technische laag met bedrijfsprocestechnologie. IT-organisaties kunnen deze laag gebruiken om processen die verband houden met gebruikersinvoer te modelleren, integreren, implementeren, uitvoeren, bewaken en optimaliseren. Agile Platform 5.0 zorgt ervoor dat deze processen 100 procent synchroon lopen met de toepassingen die ze ondersteunen.

Agile Platform 5.0 biedt visuele modellering, integratie en implementatie van procesgestuurde toepassingen
• De modelleringomgeving van het Agile Platform is uitgebreid met nieuwe procesmodelleringsobjecten voor het definiëren van de processen voor gebruikersinvoer.
• De geïntegreerde modelleringsfunctionaliteit stroomlijnt de definitie en implementatie van processen doordat de proceslaag gebruik kan maken van modelobjecten van de applicatielaag.

Agile Platform 5.0 TrueChange maakt het mogelijk om processen snel te wijzigen en bij te werken
• De TrueChange-engine van het Agile Platform is in de nieuwe versie uitgebreid naar de proceslaag. Dit biedt de mogelijkheid van automatisch herstel en impactanalyse met betrekking tot wijzigingen van proces- en applicatieobjecten.
• De definities van bedrijfsprocessen en de toepassingen die ze ondersteunen kunnen met Agile Platform 5.0 snel worden gewijzigd.

Agile Platform 5.0 biedt Embedded Process Automation (EPA)-technologie voor een snellere implementatie en gebruikersacceptatie
• De nieuwe EPA-technologie vereenvoudigt de toepassing van procesdefinities door middel van innovatieve ondersteuning voor het automatiseren van processen die verband houden met gebruikersinvoer.
• Een nieuwe functie genaamd TaskBox stelt bedrijven in staat om het gebruik van nieuwe en gewijzigde processen te stroomlijnen met behulp van automatische taakkennisgevingen, intelligente workflow-ondersteuning en snelle toegang tot procesdocumentatie.

Agile Platform 5.0 biedt procesbewaking en ondersteuning voor geïntegreerde rapportage over gegevenselementen van bedrijfsprocessen en toepassingen
• Agile Platform 5.0 wordt geleverd met een vooraf gedefinieerd analytisch model dat rechtstreekse procesrapportage via de gedefinieerde API´s voor procesbeheer mogelijk maakt.
• Dit model is gebouwd met behulp van het Agile Platform en kan op eenvoudige wijze worden uitgebreid met integratie van toepassingsgegevens en KPI´s om krachtige zakelijke analysemogelijkheden te bieden.

Verdere verbeteringen in Agile Platform 5.0
• Agile Platform 5.0 biedt daarnaast verbeteringen van zijn geïntegreerde IDE, zoals de mogelijkheid om tijdens het ontwikkelen controles uit te voeren en een brede reeks van modelobjecten te kopiëren en te plakken, verbeterde ondersteuning voor de integratie van webservices en vereenvoudigde ondersteuning voor de ontwikkeling van meertalige toepassingen.
• Bètaklanten die de nieuwe mogelijkheden voor het integreren van bedrijfsprocessen van Agile Platform 5.0 hebben uitgeprobeerd waren onder meer Van Ameyde (een leverancier van oplossingen voor het afhandelen van verzekeringsclaims) en Jerónimo Martins (een retailketen met 1.800 winkels).

Over het Agile Platform
• Het Agile Platform van OutSystems is de eerste geïntegreerde oplossing die op Agile-methodieken is gebaseerd. Het platform biedt ondersteuning voor de volledige levenscyclus van toepassingen en ondersteunende bedrijfsprocessen, van de ontwikkeling tot de implementatie en het beheer. Het platform kan worden ingezet om bestaande systemen te integreren of om nieuwe toepassingen te ontwikkelen, automatisch te implementeren en vanaf een centrale locatie te beheren. Agile-toepassingen bieden gedurende hun volledige levenscyclus ondersteuning voor verandering.
• De functionaliteit van Agile Platform 5.0 is eveneens beschikbaar als gratis onderdeel van de Agile Platform Community Edition. Hiermee kunnen ontwikkelaars zakelijke internettoepassingen bouwen en Agile-technieken verkennen zonder aan een specifieke leverancier gebonden te zijn. De Agile Platform Community Edition omvat een volledige versie van het Agile Platform. Met dit platform kunnen online bedrijfsprocessen en internettoepassingen worden ontwikkeld die in productie kunnen worden genomen voor persoonlijk gebruik of door kleine bedrijven met maximaal vijf gelijktijdige eindgebruikers.

Ondersteunende citaten
• “Vanwege de complexiteit van onze bedrijfsactiviteiten en de behoefte om in te kunnen springen op snelle veranderingen binnen ons aanbod van verzekeringsproducten hebben we gekozen voor een integrale aanpak van het beheer van onze bedrijfsprocessen en de toepassingen die deze processen ondersteunen,” aldus Marco Valkenburg, IT Manager bij Van Ameyde. “We hebben nauw samengewerkt met de R&D-afdeling van OutSystems om ervoor te zorgen dat de nieuwe procestechnologie van Agile Platform 5.0 ons in staat zou stellen om de levenscycli van onze toepassingen te stroomlijnen en sneller dan ooit op veranderingen in te springen. We bieden nu ondersteuning voor 14 zakelijke profielen met behulp van meer dan 400 internetpagina´s voor 16 belangrijke bedrijfsprocessen die elk gemiddeld 250 afzonderlijke activiteiten omvatten. Met Agile Platform 5.0 beschikt ons IT-team over een uiterst krachtige oplossing voor de ondersteuning van onze bedrijfsprocessen. Deze processen worden niet langer afzonderlijk vanuit de onderliggende toepassingen ontwikkeld en beheerd, maar zijn nu geïntegreerd en perfect op elkaar afgestemd.”
• “Met Agile Platform 5.0 zijn we in staat om onze bedrijfstoepassingen aanzienlijk sneller aan te passen aan veranderingen in de overkoepelende bedrijfsprocessen,” aldus Antonio Leal, CIO bij Jerónimo Martins.
• “Een belangrijke uitdaging waarmee bedrijven zich momenteel geconfronteerd zien is de noodzaak om toepassingen te implementeren die traditionele ontwikkelingsprocessen combineren met procesbeheer om een hogere mate van flexibiliteit mogelijk te maken en tijdbesparingen te bieden,” aldus Massimo Pezzini, vice-president en Gartner Fellow bij Gartner, Inc. “Oplossingen die de kloof tussen BPM en applicatiebeheer op eenvoudige en kostenefficiënte wijze dichten en het mogelijk maken om toepassingen snel aan te passen aan zakelijke veranderingen kunnen zonder meer op de warme belangstelling van het bedrijfsleven rekenen.”
• “Agile Platform 5.0 vormt een belangrijke mijlpaal voor OutSystems en onze klanten. Deze oplossing zorgt voor een drastisch verbeterd vermogen om innovatieve zakelijke oplossingen voor een brede reeks van procesgestuurde toepassingen te ontwikkelen,” aldus Paulo Rosado, de CEO van OutSystems. “Dankzij de mogelijkheid om tijdens het definiëren van procesmodellen ter ondersteuning van de gebruikersinvoer gebruik te maken van applicatieobjecten zoals gegevenselementen, user interface-objecten en bestaande zakelijke logica kunnen IT-organisaties veel sneller veranderingen binnen de proces- en bedrijfsapplicatielaag aanbrengen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten