donderdag 5 november 2009

Imprivata en Traxion maken end-to-end single sign-on tot een realiteit

Imprivata OneSign en Traxion gaan samenwerking aan om een provisioning-interface te bieden voor naadloze integratie met Microsoft Forefront Identity Manager

Antwerpen, België, 4 november 2009 — Imprivata, Inc., de leverancier van oplossingen voor het beheren van de toegang van werknemers, en Traxion, de specialist op het gebied van identiteitsbeheer, maakten vandaag bekend dat er nu een naadloze koppeling tussen Imprivata OneSign en Forefront Identity Manager van Microsoft mogelijk is. Beheerders kunnen hierdoor Microsoft Forefront Identity Manager (FIM) of Identity Lifecycle Manager (ILM) inzetten voor efficiënter en veiliger toegangsbeheer met Imprivata OneSign.

Traxion, een partner van Imprivata, is een integrator van oplossingen op het gebied van identiteitsbeheer. Door het identiteitsbeheer van Microsoft FIM en ILM uit te breiden naar Imprivata stelt Traxion bedrijven in staat om gebruik te maken van hun bestaande technologische investeringen, het toewijzen van toegang aan gebruikers vanaf een centrale locatie te beheren en gebruikers snellere toegang tot toepassingen te bieden zonder de beveiliging daaraan op te offeren. Traxion is de eerste integrator van Identity and Access Management (IAM)-oplossingen die een FIM-provisioning-interface voor Imprivata OneSign biedt. Deze provisioning-interface kan op naadloze wijze worden geïntegreerd met Forefront Identity Manager van Microsoft en met ILM met behulp van SPML (Service Provisioning Markup Language) om communicatie met Imprivata OneSign mogelijk te maken.

Met deze oplossing bieden Traxion en Imprivata klanten een gebruiksvriendelijk, betaalbaar en integraal beveiligingssysteem dat naadloos kan worden geïntegreerd met hun bestaande investeringen in facilitaire en IT-gerelateerde toegangsinfrastructuren. Eindgebruikers kunnen hierdoor optimaal profiteren van de voordelen van single sign-on (SSO), omdat het niet langer nodig is om een gebruikersnaam of wachtwoord op te geven, zelfs niet tijdens hun eerste sessie. Hierdoor wordt de werkbelasting die gepaard gaat met de uitrol van toepassingen op basis van single sign-on drastisch gereduceerd.

Rik van Bruggen, vicepresident EMEA bij Imprivata: ”Imprivata OneSign is een platform voor authenticatie- en toegangsbeheer dat bedrijven in staat stelt om een authenticatiestrategie op basis van single sign-on (SSO) te implementeren. Met deze nieuwe functionaliteit kunnen we onze tools uitbreiden en een nieuwe markt betreden door integratie met de Identiy Management-oplossing van Microsoft. Samen zullen Imprivata en Traxion klanten in staat stellen om de efficiëntie van hun strategieën op het gebied van toegangsbeheer aanzienlijk te vergroten en integrale SSO tot een realiteit te maken.

Evert van den Branden, de algemeen directeur van Traxion: "In onze hoedanigheid van IAM Solution-integrator hebben we tal van succesvolle implementaties van MS Identity Management-oplossingen (FIM en ILM) en Imprivata OneSign verzorgd. Tot nu toe konden we deze oplossingen alleen integreren door de configuratie van de klant aan te passen. Dankzij de nieuwe provisioning-interface kunnen we klanten een efficiënte en veilige integratie van beide oplossingen bieden. Dit geldt in het bijzonder voor omgevingen waar sprake is van veelvuldig wisselende gebruikersidentiteiten en waar verschillende toepassingen worden gebruikt."

Over Imprivata
Imprivata beveiligt de toegang van werknemers tot computers, netwerken, toepassingen en transacties. OneSign, een appliance-gebaseerd platform voor het beheren van de toegang van werknemers, stelt bedrijven in staat om hun bedrijfsgegevens te beveiligen en tegelijkertijd de productiviteit van gebruikers te verbeteren. Door de gebruikersauthenticatie te versterken, de toegang tot toepassingen te stroomlijnen en de compliance-rapportage voor uiteenlopende automatiseringsomgevingen te vereenvoudigen kunnen klanten aanzienlijke kostenbesparingen realiseren met betrekking tot het beheer en de IT-helpdesk, en tegelijkertijd de beveiligingsniveaus realiseren waar de bedrijfsvoering om vraagt.
Imprivata is een erkend leider op het gebied van authenticatie en toegangsbeheer. De producten van Imprivata zijn met talloze prijzen bekroond en onthaald op lovende kritieken van belangrijke vakbladen en brancheanalisten. Het hoofdkantoor van Imprivata is gevestigd in Lexington, Massachusetts. Imprivata heeft een netwerk van meer dan 200 resellers en voorziet in de behoeften op het gebied van toegangsbeheer van meer dan 800 klanten in alle delen van de wereld. Raadpleeg voor meer informatie www.imprivata.com.

Over Traxion
Traxion is een onafhankelijke, full-service solution integrator voor de Benelux met een krachtige focus op identiteits- en toegangsbeheer. Het bedrijf biedt bedrijfsadvies, projectbeheer, technisch specialisten en managed services op het gebied van identiteits- en toegangsbeheer. Raadpleeg voor meer informatie www.traxion.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten