dinsdag 10 november 2009

Neverfail® introduceert ondersteuning voor Microsoft Exchange 2010

Combinatie van high availability en disaster recovery in één oplossing staat garant voor 24/7 beschikbaarheid van bedrijfskritische communicatie- en samenwerkingstoepassingen

AUSTIN, TEXAS en Loenen aan de Vecht – 9 november 2009 – Neverfail®, wereldwijd leverancier van softwareoplossingen voor continue beschikbaarheid en disaster recovery, introduceert vandaag ondersteuning voor Microsoft Exchange 2010. In zijn hoedanigheid als Microsoft Gold Certified Partner en lid van het Technology Alliance Program is Neverfail in staat geweest om unieke software te ontwikkelen. Deze combineert gegevensbeveiliging, bewaking en automatisering en waarborgt de beschikbaarheid van Microsoft Exchange 2010-implementaties, eerdere versies van Exchange en andere bedrijfskritische toepassingen.

Neverfail voor Exchange 2010 is een flexibele oplossing die een aanvulling vormt op de functionaliteit van Exchange 2010. Het is een integrale oplossing voor continue beschikbaarheid op basis van toepassingsbewuste bewaking en uiterst snelle, geautomatiseerde fail-over voor e-mail en andere bedrijfskritische toepassingen die met Exchange communiceren.

De oplossing biedt een reeks van unieke functies die een aanvulling vormen op Exchange 2010, zoals onder meer:
o Geïntegreerde high availability en disaster recovery voor volledig gecontroleerde fail-over van e-mail en gerelateerde toepassingen.
o Terugschakelen met een simpele muisklik – hierdoor wordt reseeding van de database voorkomen, zodat gebruikers geen downtime ondervinden en het beheerproces aanzienlijk wordt vereenvoudigd.
o Geautomatiseerde bewaking van Exchange en de onderliggende infrastructuur in combinatie met fail-over voor maximale beveiliging tegen downtime.
o Geïntegreerde deduplicatie op basis van WAN-versnelling die het mogelijk maakt om de bandbreedtebelasting met een factor van maximaal 30 te reduceren tijdens de implementatie van externe disaster recovery-locaties. Met Neverfail hoeven beheerders geen bandbreedteverbindingen meer op te waarderen.
o Ondersteuning voor Exchange 2010, Exchange 2007 en Exchange 2003 voor gegarandeerde continuïteit van e-mail binnen de gehele organisatie
o Ondersteuning voor Windows Server 2008 Standard en Enterprise en voor Windows Server 2003
o Minimale implementatievereisten: er zijn slechts twee servers nodig, zodat de kosten van hardware en software en de licentiekosten voor besturingssystemen tot een minimum beperkt blijven.
o Disaster recovery voor bestaande Exchange-clusters met integrale ondersteuning voor virtualisatie.

Exchange 2010 biedt een reeks van nieuwe functies, zoals archivering van e-mailberichten ter voorkoming van overbelasting van inboxen, verbeterde functionaliteit voor e-mailbeheerders, aanzienlijke verbeteringen van de Exchange-clients en flexibeler implementatiemogelijkheden. Om bedrijven te beschermen tegen de negatieve gevolgen van downtime van e-mail heeft Neverfail zijn bekroonde en in de praktijk bewezen oplossing uitgebreid met ondersteuning voor de continue beschikbaarheid van Exchange 2010. De software beschermt ook tegen zowel onverwachte als geplande downtime van Exchange-implementaties op fysieke en virtuele servers. Het is de enige geïntegreerde oplossing die in staat is om de productiviteit van gebruikers te waarborgen zelfs als toepassingen uit de lucht gaan.

Neverfail voor Exchange 2010 biedt deze bedrijfscontinuïteit door gegevens in real time te repliceren naar secundaire en optionele tertiaire stand-by servers. De software bewaakt vervolgens de prestatie en beschikbaarheid van de volledige omgeving. Daaronder vallen ook gerelateerde toepassingen zoals antivirusoplossingen, BlackBerry Enterprise Server en de beveiliging van Exchange ActiveSync voor Windows Mobile. Als een storing onvermijdelijk wordt als gevolg van problemen met besturingssystemen, hardwarecomponenten, softwaretoepassingen of een bepaald onderdeel van het netwerk, zal Neverfail dit detecteren en de mogelijkheid van automatische of handmatige fail-over bieden. Gebruikers hoeven geen aanpassingen aan Active Directory te maken om hun bedrijfstoepassingen in de lucht te houden. Tijdens het overzetten van verbindingen en services ondervinden de gebruikers geen terugval van de beschikbaarheid.

“Microsoft Exchange 2010 is op tal van belangrijke punten gewijzigd. We hebben nauw met Microsoft samengewerkt om dit nieuwe platform van meet af aan te kunnen ondersteunen. Hierdoor kunnen onze bestaande en nieuwe klanten profiteren van een consistente aanpak van high availability en disaster recovery voor uiteenlopende toepassingen,” aldus Andrew Barnes, de senior vice-president Corporate Development van Neverfail. “Bedrijven zijn vandaag de dag afhankelijk van e-mail als kanaal voor informatievoorziening vanuit verschillende bronnen, zoals toepassingen die gebruikmaken van SQL, SharePoint, Mobile en de inhoud van gegevensbestanden. Bedrijven wier bedrijfsvoering afhankelijk is van bedrijfskritische toepassingen vragen om consistentie. Neverfail heeft jarenlange ervaring met het beschermen van Exchange-gebruikers in alle delen van de wereld, en blijft hetzelfde doen voor gebruikers van Exchange 2010.”

Neverfail voor Exchange 2010 is met directe ingang beschikbaar.

Over Neverfail
Neverfail is een toonaangevende softwareleverancier die betaalbare oplossingen op het gebied van informatiebeveiliging, high availability en disaster recovery levert die de productiviteit van gebruikers waarborgen. De softwareoplossingen van Neverfail stellen gebruikers in staat om voortdurend verbonden te blijven met bedrijfskritische softwaretoepassingen, in weerwil van storingen van hardware, software, besturingssystemen of het netwerk. Neverfail heeft zich ten doel gesteld om een einde te maken aan de downtime van toepassingen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen, een einde te maken aan de zakelijke en IT-beheerkosten die gepaard gaan met de downtime van systemen en een productiever gebruik van IT-bronnen mogelijk te maken. Neverfail is lid van het Microsoft Gold Certified Partner-programma, het Microsoft US Managed ISV Alliance Partner-programma en de Microsoft SQL Server Always On Alliance. Raadpleeg voor meer informatie www.neverfailgroup.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten