dinsdag 10 november 2009

Quest Software introduceert business intelligence-monitoring voor SQL Server

SQL Server performance management bereikt een nieuw niveau

Amsterdam, 10 november 2009 - Quest Software, Inc. (Nasdaq: QSFT) heeft tijdens het PASS Summit in Seattle twee significante productreleases aangekondigd op het gebied van SQL Server-performance management. De nieuwste versie van Spotlight® on SQL Server Enterprise biedt nu de mogelijkheid van business intelligence-monitoring. Daarnaast werd Foglight® for SQL Server gelanceerd waarmee database administrators (DBA’s) in staat zijn om SQL Server performance-problemen proactief te detecteren, diagnosticeren en op te lossen.

Naarmate organisaties meer BI-mogelijkheden van SQL server implementeren wordt duidelijk dat hun traditionele technieken voor monitoring niet afdoende zijn voor de onderliggende BI subsystemen, zoals SQL Server Analysis Services (SSAS). Spotlight on SQL Server, Quests award-winnende monitoring en diagnostics tool, is nu uitgevoerd met volledig geïntegreerde monitoring en diagnostic mogelijkheden voor SSAS. Spotlight geeft DBA’s een schat aan data over de performance en processing van Analysis Services. De data wordt weergegeven in een eenvoudig te begrijpen grafische weergave van de SSAS architectuur.

“Door de verbeteringen die Microsoft heeft gedaan in de business intelligence omgeving, wordt SSAS een dwingende keuze en een kritisch onderdeel van de onderneming”, zegt Ari Weil, product manager, SQL Server performance products, Quest Software. “Voor een alomvattende kijk op de databaseomgeving en de omliggende onderneming was Spotlight altijd de oplossing voor DBA’s waardoor het logisch is om SSAS diagnostics volledig te integreren in dezelfde oplossing. De eenvoud en intuïtieve presentatie van de data zorgt ervoor dat DBA’s ten opzichte van SSAS en steile learning curve tegemoet kunnen zien.”

Spotlight on SQL Server Enterprise geeft ook automatische CPU-diagnoses, wat gebruikers een gedetailleerd inzicht geeft in de CPU-statu van zowel SQL Server- als Windows-perspectief. Dit gebeurt vanuit één enkele locatie zodat database- en systeembeheerders gezamenlijk aan het oplossen van de problemen kunnen werken. De nieuwste versie integreert ook directe links naar Quests SQLServerPedia portal. Deze portal geeft gebruikers direct toegang tot gedetailleerde informatie over SQL Server performance-problemen via onder andere expert blogs, wiki posts en video tutorials.

Quest introduceert tevens Foglight for SQL Server, een webgebaseerde oplossing voor monitoring en diagnose gebaseerd op het Foglight-framework.

Foglight voor SQL Server biedt gebruikers volledige remote monitoring met geoptimaliseerde datacollectie. Gebruikers beschikken over een complete out-of-the-box-oplossing voor het monitoren van hun gehele SQL Server infrastructuur – dit alles via een snelle en makkelijke installatie.

Er wordt gebruikgemaakt van de bewezen kracht van het Spotlight on SQL Server framework voor datacollectie en metrische presentatie. Foglight voor SQL Server bevat ingebouwde dashboards, workflows en signalering wanneer bepaalde waarden overschreden worden.

Over Quest Software, Inc.

Meer dan ooit tevoren moeten organisaties slim werken en hun efficiency verbeteren. Quest Software creëert en ondersteunt producten voor systeemmanagement– door het helpen van onze klanten gaan we iedere dag sneller en makkelijker IT-uitdagingen aan. Bezoek www.quest.com voor meer informatie.

# # #

Quest, Quest Software, Spotlight, Foglight en het Quest logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Quest Software in de Verenigde Staten en sommige andere landen. Alle andere merken of product namen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Web Links waar in dit bericht naar verwezen wordt:

Quest Software, Inc: http://www.quest.com/

PASS Summit: http://summit2009.sqlpass.org/

Spotlight on SQL Server Enterprise: http://www.quest.com/spotlight-on-SQL-Server-enterprise/

SQL Server performance: http://www.quest.com/sql-server/performance-management.aspx

SQLServerPedia: http://www.sqlserverpedia.com/

Foglight for SQL Server: http://www.quest.com/foglight-for-sql-server

Foglight: http://www.quest.com/application-monitoring/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten