donderdag 1 november 2012

Verizon Terremark door Gartner gepositioneerd als leider in het Magic Quadrant voor Infrastructure-as-a-Service


Verizon Terremark door Gartner gepositioneerd als leider in het Magic Quadrant voor Infrastructure-as-a-Service

Beoordeling gebaseerd op marktbepalende visie en vermogen om deze visie ten uitvoer te brengen


Amsterdam, 1 november 2012 Verizon Terremark maakt bekend dat het door Gartner, Inc. is gepositioneerd als leider in het Magic Quadrant for Cloud Infrastructure as a Service-rapport voor 20121. Het Magic Quadrant vormt de neerslag van een analyse van de prestaties van bepaalde leveranciers binnen een relevante marktsector, gemeten volgens de criteria van Gartner.

“Leiders onderscheiden zich door een uitmuntende dienstverlening en ambitieuze toekomstvisie. Doorgaans bieden ze krachtige ondersteuning voor een brede reeks van gebruikscenario's, hoewel ze niet per definitie op alle terreinen uitblinken of als leverancier het beste in een specifieke behoefte voorzien. Leiders beschikken over een gedegen track record van succesvolle oplossingen en een groot aantal referentieklanten,” zo meldt het rapport van Gartner.

In het rapport definieert Gartner cloud-gebaseerde Infrastructure-as-a-Service (IaaS) als “een gestandaardiseerde oplossing met een sterk geautomatiseerd karakter waarbij een dienstverlener klanten in staat stelt om ICT-bronnen, aangevuld met opslag- en netwerkcapaciteit, op flexibele wijze en naar behoefte af te nemen. Deze ICT-bronnen zijn in vrijwel real time schaalbaar, worden gemeten en in rekening gebracht op basis van hun werkelijke gebruik. Klanten krijgen rechtstreeks toegang tot selfservice-interfaces, zoals een web-based gebruikersinterface en optioneel een API. De ICT-bronnen kunnen aan afzonderlijke klanten of meerdere klanten tegelijk worden aangeboden en worden door de dienstverlener of in het datacenter van de klant gehost.”

“De markt voor IaaS blijft zich ontwikkelen en wordt steeds meer volwassen. Vooraanstaande leveranciers onderscheiden zich door hun niveau van klantenservice, bewezen expertise in de beveiliging van cloud-infrastructuren en hybride cloud-oplossingen die optimaal aansluiten op de behoeften van klanten”, zegt Chris Drumgoole, de senior vicepresident Global Operations van Verizon Terremark. “De krachtige netwerk- en cloud-platforms die we als dochteronderneming van Verizon hebben kunnen integreren, stellen ons in staat om uitzonderlijke oplossingen aan te bieden die voorzien in de behoeften van grote ondernemingen en overheidsinstellingen. Wij zien de analyse van Gartner als het bewijs dat onze strategische investeringen in krachtige cloud computing-infrastructuren aansluiten op de vraag vanuit de markt naar grootzakelijke cloud-oplossingen.”

1 “Magic Quadrant for Cloud Infrastructure as a Service” Lydia Leong, Douglas Toombs, Bob Gill, Gregor Petri, Tiny Haynes, 18 oktober 2012

Over het Magic Quadrant
Gartner beveelt in haar onderzoekspublicaties geen enkele leverancier, product of dienst aan. Het adviseert technologiegebruikers evenmin om alleen voor leveranciers met de hoogste waarderingen te kiezen. De onderzoekspublicaties van Gartner vormen een neerslag van de meningen van de onderzoeksafdeling van Gartner en moeten niet worden opgevat als een constatering van feiten. Gartner wijst alle expliciete en impliciete garanties met betrekking tot dit onderzoek af, met inbegrip van garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Verizon Terremark
Verizon Terremark is leider in het transformeren en beveiligen van grootschalige ICT op wereldwijde schaal. Als volle dochteronderneming van Verizon Communications, Inc. (NYSE en NASDAQ: VZ) zet Terremark de standaard voor het uitrollen van ICT met haar geavanceerde oplossingen voor infrastructuur en beheer die de schaalbaarheid, beveiliging en beschikbaarheid bieden waar bedrijven en overheden overal ter wereld om vragen. Gebruikmakend van een wereldomvattend netwerk van datacenters en een uitgebreid portfolio van veilige diensten, helpt Terremark de zakelijke markt en overheid de kracht en de belofte van de cloud vandaag al te realiseren. Raadpleeg voor meer informatie www.terremark.com.
# # #

CONTACT:
Mediarelaties
Verizon Terremark                       
Maria Rodriguez                                                       
305-961-3181


Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

   
global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten