donderdag 15 november 2012

Dell breidt Fluid Data Architecture uit voor verbetering van opslagefficiëntie, -prestaties en beveiliging


• Dell Compellent Storage Center 6.3 vergroot de prestaties voor zakelijke workloads1 tot 100 procent ten opzichte van eerdere versies en verdubbelt de bandbreedte als eerste storage-array met end-to-end 16Gb Fiber Channel-mogelijkheden tussen de server, de switch en de storage
• Nieuwe Dell PowerVault MD3 array-software biedt verbeterde gegevensbeveiliging, capaciteitsbenutting en virtualisatiemogelijkheden
• Dell introduceert nieuwe oplossingen op het gebied van gegevensbeveiliging zoals de Dell PowerVault DL4000, een geoptimaliseerde 1U back-up-appliance met uitgebreide AppAssure-software

PARIJS, 15 november 2012 — Tijdens de tweede EMEA-editie van het klanten- en partnerevenement Dell Storage Forum presenteert Dell verbeteringen van haar end-to-end storage-oplossingen die de Fluid Data-architectuur verbeteren en klanten in staat stellen om gegevens op elk punt in hun levensduur te optimaliseren.

“De aard van ICT en de functie van datacenters voor de organisatie is snel aan het veranderen doordat klanten worden geconfronteerd met verschillende en vaak concurrerende modellen voor het beschikbaar stellen van technologie,” zegt Darren Thomas, vice president en general manager van Dell Storage. “Dell is het beste gepositioneerd dankzij diens end-to-end storage-architectuur, die gegevens op elk punt van hun levensduur op intelligente en geautomatiseerde wijze optimaliseert. De Fluid Data Architecture van Dell biedt nieuwe mogelijkheden voor de ondersteuning van datacenters die tastbare zakelijke voordelen opleveren.”

Nieuwe Dell Compellent- en PowerVault MD3 Software verbeterd prestaties en automatisering
De Dell Compellent Storage Center 6.3 array-software vergroot de schaalbaarheid en prestaties van Dell Compellent-arrays. Compellent SC8000-controllers met Storage Center 6.3-software, bieden tot 100 procent verbeterde prestaties tijdens de verwerking van zakelijke workloads ten opzichte van eerdere versies.1 Met deze versie is Dell de eerste storage-leverancier die end-to-end 16Gb Fibre Channel-mogelijkheden biedt, van de server en de switch tot het storage-systeem. Hierdoor wordt de bandbreedte verdubbeld en hebben gebruikers sneller toegang tot bedrijfskritische applicaties en gegevens.
De Dell Compellent-arrays zijn ontworpen voor middelgrote tot grote ondernemingen en cloud computing-toepassingen. Ze kenmerken zich door uitstekende geautomatiseerde tiering, geavanceerde data beveiliging en een hoge gebruikseenvoud. Deze mogelijkheden worden gecombineerd met een uiterst schaalbaar, modulair ontwerp dat gebruikers in staat stelt om hun storage-software kosteloos te updaten en hun systeem op eenvoudige wijze uit te breiden zonder ingrijpende wijzigingen van de bestaande infrastructuur. Volgens een nieuwe whitepaper die IDC in opdracht van Dell samenstelde, hebben Compellent-installaties een bijna twee keer langere productieve levensduur dan concurrerende storage-oplossingen. Bedrijven vervangen hun Compellent-arrays gemiddeld om de 6,9 jaar, terwijl de gemiddelde levensduur binnen andere storage-omgevingen 3,5 jaar bedraagt.2

Overige verbeteringen in Storage Center 6.3 zijn:
• Verbeterde synchrone replicatie voor soepeler gegevensherstel en flexibelere replicatie van gegevens naar verschillende externe locaties. Ontworpen voor kortere recoverytijden en een beter beheer van recoverypunten.
• Verbeterde integratie met Microsoft oplossingen door ondersteuning van Windows Server 2012
• Krachtiger beveiliging en een afname van de beheertaken dankzij ondersteuning van Active Directory en LDAP. Dit biedt de mogelijkheid van geautomatiseerde opslag binnen Compellent-arrays, integratie met zakelijke directory’s en een centraal beheer van het authenticatie- en autorisatieproces voor het verlenen van toegang.
• Verbeterde beveiliging dankzij ondersteuning van de vereisten voor de USGv6-/IPv6-standaard voor een grote reeks van beschikbare IP-adressen
• Proactieve prestatie- en capaciteitsbewaking met intelligente meldingen en aanbevelingen voor de inrichting van volumes binnen de verschillende arrays.

De verbeteringen van de Dell PowerVault MD3-software optimaliseren de data protectie, prestaties, capaciteitsbenutting en virtualisatiemogelijkheden. Gebruikers van deze krachtige arrays kunnen op deze manier een beschikbaarheid tot 99,999% realiseren.

De data protectie wordt onder meer verbeterd door het gebruik van dynamische pools van disks. Dit vereenvoudigt het disk beheer en verbetert het herbouwen van arrays doordat data over alle drives worden verdeeld. In het geval van disk storingen wordt de hersteltijd hierdoor aanzienlijk verkort. De mogelijkheden voor Fibre Channel-replicatie worden aangevuld met IP-gebaseerde asynchrone replicatie op afstand voor bescherming tegen storingen op locatie, hogere applicatiesnelheden en verbeterde ondersteuning op afstand.

De ondersteuning voor VMware vStorage APIs for Array Integration (VAAI) biedt nieuwe mogelijkheden voor de integratie van de PowerVault MD3-software en het verbeteren van de efficiëntie. Deze oplossing stelt klanten in staat om storage-gerelateerde taken van de server naar PowerVault-arrays te offloaden. Dankzij nieuwe thin provisioning-mogelijkheden kunnen de arrays automatisch opslagcapaciteit naar behoefte toewijzen, zodat klanten deze capaciteit op sterk vereenvoudigde en kostenefficiënte wijze kunnen uitbreiden.Verbeterde gegevensbeveiliging dankzij vereenvoudigde back-up- en herstelmogelijkheden

Het groeiende aanbod van oplossingen voor data protectie van Dell geeft klanten de mogelijkheid voor optimale bescherming van hun applicaties en data en maakt het mogelijke de hersteltijden binnen hun virtuele, fysieke en cloud-omgevingen te reduceren. Dell biedt integrale back-up-, replicatie en hersteloplossingen die de dataefficiëntie maximaliseren, de ICT-flexibiliteit verbeteren en het zakelijke reactievermogen vergroten. Nieuwe oplossingen voor data protectie zijn onder meer:
• Dell PowerVault DL4000 — Dit is de eerste back-up-appliance met Dell AppAssure-software. Deze snelle en complete back-up- en recoveryoplossing voor bedrijfskritische applicaties en data is geoptimaliseerd voor kleine tot middelgrote bedrijven en externe afdelingen, met naadloze integratie van het software- en systeembeheer. Met 5,5 terabyte aan interne opslagcapaciteit biedt deze kant-en-klare 1U-appliance beproefde snapshot-, replicatie-, deduplicatie- en compressiesoftware die een efficiënt gebruik van de back-up capaciteit waarborgt. Gebruikers kunnen profiteren van de mogelijkheid om twee virtuele stand-by computers te hosten die bescherming bieden voor de bedrijfskritische applicaties van maximaal twee servers en razendsnelle disaster recovery mogelijk maken.
• Quest NetVault Backup 9.0 — De nieuwe software voor data protectie van Quest is geïntegreerd met NetVault Extended Architecture (NetVault XA). De software biedt een nieuwe grafische gebruikersinterface en een reeks van shared services die alle technologieën van Quest voor data protectie samenvoegt voor vereenvoudigd beheer. De software stelt middelgrote tot grote ondernemingen in staat om de data protectie te stroomlijnen en bedrijfskritische applicaties in fysieke en virtuele heterogene omgevingen te beschermen. De multi-platformondersteuning van NetVault is uitgebreid met ondersteuning voor Windows Server 2012 en Novell Open Enterprise Server 11. De ondersteuning van Windows Server 2012 Hyper-V en VMware vSphere® staan garant voor verbeterde functionaliteit, prestaties en schaalbaarheid. Dankzij de nieuwe mogelijkheden voor replicatie naar de deduplicatieoplossing van NetVault SmartDisk worden de opslag van data op externe locaties en disaster recovery sterk vereenvoudigd.
Dell PowerVault DL2300 — Deze nieuwe zakelijke appliance voor data protectie combineert 12e generatie Dell PowerEdge-servers met de geavanceerde CommVault Simpana 9-software voor data protectie. Deze eenvoudig te instaleren en vooraf geteste oplossing biedt grote ondernemingen uitgebreide mogelijkheden op het gebied van back-ups, replicatie, archivering en deduplicatie voor zowel fysieke als virtuele servers. De appliance is voorzien van de laatste processor- en geheugentechnologie, die uitmuntende back-up prestaties mogelijk maakt dankzij de voor deduplicatie geoptimaliseerde databaseconfiguraties. Dankzij de policy-gebaseerde automatisering van het back-up- en archiveringsbeheer zijn gebruikers bovendien minder tijd kwijt aan het beheer.


Beschikbaarheid:
• Dell Compellent Storage Center 6.3 zal in het begin van 2013 als bètaversie verkrijgbaar zijn en in het tweede kwartaal van 2013 op de markt worden uitgebracht.
• De verbeteringen van de Dell PowerVault MD3-software en Dell PowerVault DL2300 zijn per direct verkrijgbaar.
• Dell Quest NetVault Backup 9.0 zal naar verwachting in december 2012 verkrijgbaar zijn.
• Dell PowerVault DL4000 zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2013 verkrijgbaar zijn.

Aanvullende informatie:
• De Dell Storage Forum Online Press Kit bevat productinformatie, afbeeldingen, video’s en meer.
Dell Storage Forum op Twitter
Dell Storage Forum op FacebookOver Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen de kracht geven om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl.


Dell World
Dell World 2012 – The Power to Do More. Dit evenement biedt ICT-professionals de mogelijkheid om van elkaar te leren en de problemen en kansen te identificeren die verband houden met de belangrijkste technologische ontwikkelingen die voor een transformatie binnen het bedrijfsleven zorgen. Kom meer te weten op www.DellWorld.com of volg #DellWorld op Twitter.

Dell, Compellent, PowerVault, AppAssure, Quest NetVault en DX Object Storage zijn merken van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van de merken en namen van derden.
1Bron: tests door Dell van dual SC8000-controllers met OLTP workloads. Voor deze test werd gebruikgemaakt van de tool IOmeter met een 100% willekeurige 70/30 read-/write-combinatie en een overdracht van 4.000 sectoren. Hierbij werden de prestaties van Storage Center codeversie 6.3.1.161 afgezet tegen die van Storage Center codeversie 6.1.2.
2Bron: “The Business Value of Dell EqualLogic and Compellent Primary Storage Solutions,” een whitepaper van oktober 2012 die in opdracht van Dell door IDC werd samengesteld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Simone Versteeg Dell +31 (0)20-6744737 simone_versteeg@dell.com

Dina-Perla Marciano AxiCom +31 (0)20 75469 86 dina-perla.marciano@axicom-benelux.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten