woensdag 7 november 2012

Brisk vertegenwoordigt Nederland tijdens finale Startupbootcamp Berlijn

Ontwikkelplatform voor nieuwe generatie applicaties verwacht hoge ogen te gooien

Terwijl de inschrijving voor Startupbootcamp Amsterdam 2013 alweer gestart is, beleeft Startupbootcamp Berlijn op 27 november haar climax tijdens Investor Demo Day. Het Brisk-team uit Amsterdam presenteert daar haar revolutionaire platform voor multiscreen applicatieontwikkeling aan een zaal met driehonderd investeerders.
Brisk maakt het eenvoudig om verschillende soorten apparaten in realtime aan elkaar te verbinden - iets wat vandaag nog alleen is weggelegd voor de grote bedrijven met de enorme budgetten. Applicaties die op het Brisk-platform gebouwd worden, bieden gebruikers ervaringen die momenteel nauwelijks beschikbaar zijn. Denk daarbij aan het besturen van een spel op je laptop of tv met je telefoon, het delen van content naar een ander toestel met een simpele swipe-beweging en de mogelijkheid om van verschillende schermen één groot interactief beeld te maken. Brisk zorgt dat alle apparaten exact van elkaar weten wat ze doen en dat alle data altijd gesynchroniseerd is. Ontwikkelaars en bedrijven kunnen hun applicaties gratis bouwen en abonnementen nemen op basis van het aantal gebruikers ze tegelijkertijd willen bedienen en de hoeveelheid data die ze gebruiken.

Oprichters Jim de Beer, Marcus Besjes en Ramon Duivenvoorden besloten zich in te schrijven voor Startupbootcamp Berlijn. Ze haalden de eindselectie en hebben in de afgelopen maanden de belangstelling zien groeien. Het team sprak met een aantal grote telecombedrijven, digital agencies en geïnteresseerde investeerders. "We willen ons de komende tijd vooral focussen op innovatieve industrieën," aldus Ramon van Duivenvoorden, verantwoordelijk voor business development bij Brisk. "De bedrijven die het eerst bereid zijn om nieuwe technologie te gebruiken om een unieke ervaring aan hun klanten te bieden." Daarna wil het team zich richten op de groeiende markt van individuele applicatieontwikkelaars.

Patrick Neuerburg, Innovation Director bij KPN, waar Brisk een testproject uitvoerde: "Met het door hun ontwikkelde platform leverden deze jongens supersnel, flexibel en met minimale mankracht een nieuw product op."

"En dat is precies waar we voor gaan," zegt medeoprichter Marcus, "elke ontwikkelaar de mogelijkheid geven om met minimale inspanning een super geavanceerde applicatie te maken die al je schermen naadloos met elkaar verbindt. We verwachten dan ook hoge ogen te gooien op 27 november."

Over Brisk
Brisk is in 2012 opgericht door Jim de Beer, Marcus Besjes en Ramon Duivenvoorden. Brisk is het fundament onder een nieuwe generatie van multiscreen applicaties. Het Brisk-platform maakt schermoverschrijdende applicaties mogelijk. Laptop, smartphone, tablet en smartTV
kunnen samengevoegd worden tot één interactieve ervaring. Brisk biedt webontwikkelaars een uniek instrument waardoor ze toegang hebben tot real-time functies die tot nu toe alleen waren weggelegd voor de Googles en Facebooks van deze wereld. Applicaties op het Brisk-platform bieden interactie over meerdere schermen, snelle prestaties op alle soorten apparaten en kunnen makkelijk aangesloten worden op reeds aanwezige databases.

Over Startupbootcamp
Startupbootcamp (of SBC) is het meest succesvolle startup accelerator programma in Europa met een mentor en alumni netwerk dat zich uitstrekt over meer dan 30 landen. Het programma biedt startups de kans om drie maanden lang intensief samen te werken met mentoren wanneer ze die nodig hebben. Door middel van startkapitaal, een gratis werkplek en tal van sponsordeals kunnen de startups in drie maanden tijd de progressie maken die normaal jaren vergt. Aan het einde van het programma presenteren de startups hun idee op Investor Demo Day aan honderden lokale en internationale investeerders. Het programma loopt momenteel in Berlijn (demo day op 27 november), Amsterdam (aanmelden is nu mogelijk), Dublin/Londen (Health XL, aanmeldingen nu open) en in Haifa (aanmeldingen sluiten op 7 november). Ook Kopenhagen gaat binnenkort weer van start. Per programma mogen tien startups meedoen.Contactgegevens
Alejandro Tauber - Brisk
a.tauber@brisk.io
+31 (0)6 2257 0540
Emile Idzenga – AxiCom namens Startupbootcamp
Emile.Idzenga@axicom.com
+31 (0)6 2042 9460Geen opmerkingen:

Een reactie posten