woensdag 14 november 2012

27 november is D-day voor de startups van Startupbootcamp Berlijn

Teams pitchen voor meer dan 300 investeerders

Berlijn, 14 november 2012 – Op 27 november organiseert Startupbootcamp Berlijn ‘Investor Demo Day’ op het hoofdkantoor bij Webworker Berlin. De tien deelnemende start-ups presenteren die dag zichzelf met een korte pitch aan de aanwezige lokale en internationale investeerders en business angels. Ook Nederland is vertegenwoordigd tijdens deze ‘grand finale’, Brisk.oi zal op de Investor Demo Day zijn best doen investeerders warm te maken van hun product.


Tijdens het drie maanden durende acceleratorprogramma hebben de startups hun product en businessplannen ontwikkeld en verfijnd ter voorbereiding op de Investor Demo Day. Met de begeleiding van meer dan 150 lokale en internationale mentoren hebben de teams zich in slechts 13 weken ontwikkeld tot start-ups van wereldniveau. Het doel van Investor Demo Day is om de startups in contact te laten komen met investeerders om zo kapitaal te verkrijgen voor de verdere groei van hun bedrijf. Tijdens Investor Demo Day zullen meer dan 300 van Europa’s meest belangrijke en invloedrijke investeerders aanwezig zijn, waaronder Wellinton, Early Bird, Index, Balderton, Accel en vele anderen. Inmiddels hebben al meer dan 350 gasten zich voor de dag aangemeld.

De tien teams die zich gaan presenteren zijn van over de hele wereld naar Berlijn verhuisd om mee te doen aan het programma. Zo zijn er teams uit Australië, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk en de Verenigde Staten. Veel teams hebben al grote stappen gezet, zo heeft Capsule FM onlangs één miljoen euro aan advertenties gewonnen bij Seven Ventures, Pro Sieben’s investeringstak.

Alex Farcet, mede-oprichter van Startupbootcamp en CEO van Startupbootcamp Berlijn kijkt uit naar Investor Demo Day. “Dit is het moment waarop de tien start-ups kunnen tonen wat ze geleerd hebben en wij aan de investeerders kunnen laten zien welk potentieel er binnen de start-up community zit.”

Steve Blank, hoofdspreker tijdens Demo Day bij Startupbootcamp Amsterdam was zeer enthousiast over die dag. “Om te zien wat Startupbootcamp voor elkaar heeft gekregen op Demo Day, en hoe dit allemaal gesteund werd door de internationale investering gemeenschap is van wereldklasse. Het is spectaculair – zo goed heb ik nog niet eerder gezien.”

Locatie

Investor Demo Day zal plaatsvinden bij Webworker Berlin en in de “Alte Generatorenhalle” in Umspannwerk Kreuzberg. Vanaf 14.00 CET kun je jezelf registreren en na de presentaties heb je de gelegenheid om te spreken met de startups, de mentoren en oprichters van Startupbootcamp Berlijn. Investeerders die geïnteresseerd zijn kunnen zich inschrijven via: http://sbcberlindemoday.eventbrite.com//.

Over Startupbootcamp

Startupbootcamp (of SBC) is het meest succesvolle startup accelerator programma in Europa met een mentor en alumni netwerk dat zich uitstrekt over meer dan 30 landen. Het programma biedt startups de kans om drie maanden lang intensief samen te werken met mentoren wanneer ze die nodig hebben. Door middel van startkapitaal, een gratis werkplek en tal van sponsordeals kunnen de startups in drie maanden tijd de progressie maken die normaal jaren vergt. Aan het einde van het programma presenteren de startups hun idee op Investor Demo Day aan honderden lokale en internationale investeerders. Het programma loopt momenteel in Berlijn (Demo Day op 27 november), Amsterdam (aanmelden is nu mogelijk), Dublin/Londen (Health XL, aanmeldingen nu open) en in Haifa. Ook Kopenhagen gaat binnenkort weer van start. Per programma mogen tien startups meedoen.

Contact Details

Alex Farcet – Founder of Startupbootcamp
af@startupbootcamp.org
+45 24 29 4000

Emile Idzenga – Axicom
emile.idzenga@axicom.com
+31 (0)6 2042 9460

Geen opmerkingen:

Een reactie posten