donderdag 12 januari 2012

Dell XPS 13 levert superieur vakmanschap, duurzaamheid en mobiliteit

• Elegant beeldscherm van rand tot rand voorziet 11 inch laptop van een weergaveoppervlak van 13,3 inch
• De Dell XPS 13 start in een paar seconden op en gaat de hele dag mee
• Intel Smart Connect houdt content actueel, zodat gebruikers nooit iets missen
• Strak design en een unieke mix van geanodiseerd aluminium en koolstofvezel
• Zakelijke functies waar ICT-afdelingen dol op zullen zijn

Amsterdam, 11 januari 2012 – Dell introduceert de XPS 13, ‘s werelds meest compacte 13,3 inch Ultrabook. Deze laptop heeft/met een beeldscherm van rand tot rand, een batterijduur van maximaal 24 uur en innovatieve technologie voor een superieure gebruikservaring. De XPS 13 heeft een gewicht vanaf 1,36 kg en meet op zijn dunste punt minder dan 7 millimeter. De laptop combineert een uitgekiend, op hoge prestaties gericht ontwerp met de laatste technologie van Intel, zoals Rapid Start en Smart Connect. Op deze manier kunnen gebruikers overal verbonden, productief en flexibel blijven. De XPS 13 is de meest mobiele laptop binnen het aanbod van Dell. De laptop vormt onderdeel van de hoogwaardige productreeks XPS, die inmiddels 20 procent van Dells totale omzet aan consumentenlaptops vertegenwoordigt. De verkoop van XPS-laptops is het afgelopen jaar met 207 procent gestegen nadat Dell de reeks herzag om beter te kunnen voorzien in de behoeften van moderne mobiele professionals.

De XPS 13 biedt tweede generatie Intel Core i5 of i7-processors, 128GB en 256GB solid state hard drive opties, een grafische kaart in de vorm van een Intel HD 3000 en een helder HD WLED 300-nit beeldscherm voor een goede kijkervaring, verpakt in een elegant vormgegeven laptop

“De XPS 13 is het resultaat van een uitgebreid ontwerp- en ontwikkelingsproces dat niets minder ten doel heeft dan de beste Ultrabook ter wereld af te leveren”, aldus Jeff Clarke, vice chairman van de Global Operations & End User Computing-divisie van Dell. “De laptop is speciaal ontworpen om zowel consumenten als zakelijke gebruikers in staat te stellen om productiever te zijn en op alle mogelijke manieren verbonden te blijven. Van het beeldscherm van rand tot rand dat een groter weergaveoppervlak in een kleiner formaat laptop mogelijk maakt tot het innovatieve frame van koolstofvezel dat uiterst licht is en koel aanvoelt: de XPS 13 is een schoolvoorbeeld van onze toewijding aan het leveren van brancheleidende mobiele oplossingen met compromisloze prestaties en duurzaamheid.”

Een topmodel met stijl voor gebruikers die niets willen missen
De XPS 13 is met een bijzonder doel ontworpen en met vakmanschap gebouwd. Zo maximaliseert hij de Ultrabook-ervaring: een beeldscherm van rand tot rand met verhard “Gorilla Glass”, een toetsenbord in volledig formaat met achtergrondverlichting, een groot formaat touchpad van glas met geïntegreerde knoppen en ondersteuning voor gebaren, evenals een batterijwerkduur tot maar liefst acht uur en 53 minuten . Al deze functionaliteit wordt geleverd in de vorm van een laptop met een gewicht vanaf slechts 1,36 kg.

Het 13,3 inch HD-display past naadloos binnen deze 11 inch laptop. Dit maakt de XPS 13 tot de meest compacte Ultrabook beschikbaar. (Andere 13 inch laptops bieden eenzelfde schermgrootte, maar hebben een tot 15 procent grotere omvang). Het frame van koolstofvezelcomposiet verleent de XPS 13 een elegante uitstraling, reduceert het gewicht en voelt koeler aan dan aluminium.

Met de XPS 13 is het nu mogelijk om razendsnel online te gaan, het is een van de eerste ultrabooks die is uitgerust met Intel Smart Connect-technologie, die periodiek wordt geactiveerd om bekende netwerken te detecteren en de agenda en e-mail van de gebruiker bij te werken . Dankzij de “solid state” schijven en Intel Rapid Start-technologie start de XPS 13 in slechts een paar seconden op. Gebruikers kunnen op deze manier profiteren van de krachtige prestatie van een laptop en een direct beschikbare functionaliteit en gebruikseenvoud. Dell zal na de introductie van de laptop locatiegebaseerde diensten integreren op basis van Skyhook en Google Places.

“Toen we bij Dell begonnen na te denken over wat een Ultrabook zou moeten bieden, wilden we klanten niet alleen uitmuntende mobiliteit bieden, maar ook de prestaties die je van een veel grotere computer zou verwachten”, aldus Steve Felice, president en Chief Commercial Officer van Dell. “Slechts een goede Ultrabook was niet goed genoeg voor ons. Met de XPS13 willen we de ultieme Ultrabook afleveren en een superieure gebruikservaring bieden.”

“De XPS 13 vertegenwoordigt de meest evenwichtige Ultrabook binnen het aanbod van notebooks die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn”, aldus Rob Enderle, analist bij de Enderle Group. “Tot nu toe waren kopers van Ultrabooks gedwongen om een afweging te maken tussen een fraai uiterlijk en praktische functionaliteit. Dell heeft de tijd genomen om ervoor te zorgen dat zijn Ultrabooks er niet alleen aantrekkelijk uitzien, maar ook voorzien in de kritische behoeften van klanten binnen het bedrijfsleven en de onderwijssector. De XPS 13 kan daarom het beste worden beschreven als elegant en compromisloos.”

Het beste van twee werelden – zakelijke functies waar ICT-afdelingen dol op zullen zijn
Bij de ontwikkeling van de XPS 13 ging Dell een stap verder om gebruikers een aantrekkelijke werk- en entertainmentervaring te bieden. Dit maakt het eenvoudiger voor ICT-afdelingen om laptops uit te kiezen die de beveiliging en diensten waarnaar ze op zoek zijn te combineren het fraai vormgegeven en vakkundig afgewerkte uiterlijk waar mobiele werknemers om vragen. Zakelijke functies zijn onder meer de standaard aanwezige Trusted Platform Module voor BitLocker Data Encryption, optionele ProSupport after-sales service en aangepaste integratie in de fabriek, zoals images op maat en asset tagging.

Dell is zich bewust van de wens van klanten om verantwoordelijke producten aan te schaffen en heeft de XPS 13 dan ook van meet af aan met het milieu in gedachten ontworpen. Zijn energiezuinige LED-display bevat geen kwik of arseen. Verder maakt Dell geen gebruik van schadelijke stoffen zoals broomhoudende vlamvertragers en polyvinylchloride (BFR/PVC’s) . De verpakking van de XPS 13 is gemaakt van duurzaam geteelde bamboe. Elke XPS 13 kan worden geconfigureerd volgens de richtlijnen van het ENERGY STAR-label, zodat klanten hun energieverbruik en CO2-uitstoot kunnen reduceren. Wanneer het einde van de levenscyclus van de laptop is bereikt, biedt Dell verschillende recyclingopties.

Gedetailleerde informatie:
• Ultradunne laptop (6-18 mm) met Microsoft Genuine Windows 7 Home Premium; frame van geanodiseerd aluminium met koolstofvezel
• Keuze uit een Intel Core i5 2467M- of i7 2637M-processor
• 13,3 inch HD WLED, 300-nit (1366x768) 720p beeldscherm van rand tot rand met verhard Gorilla Glass
• Intel HD 3000 grafische kaart
• 4GB DDR3 SDRAM 1333 Mhz geheugen
• Keuze uit “solid state” schijven met een capaciteit van 128 GB of 256 GB
• Toetsenbord in volledig formaat met achtergrondverlichting; uit glas vervaardigde touchpad met geïntegreerde knoppen en ondersteuning voor gebaren
• Draadloze connectiviteit met Intel Centrino Advanced-N 6230 802.11 A/G/N en Bluetooth 3.0
• HD-audio met Waves MaxxAudio 4
• Ingebouwde batterij met 6 cellen en een vermogen van 47 wattuur voor een batterijwerkduur tot 8 uur en 53 minutenii, (de batterij van de Dell XPS 13 is ingebouwd in de laptop en kan niet worden vervangen door de klant) AC-adapter met een vermogen van 45 W
• USB 3.0 (1) + USB 2.0 met PowerShare (1), mini-Display Poort en aansluiting voor koptelefoon (1)
• Ingebouwde webcam met 1,3 megapixels (ondersteuning voor H.264 via Skype) met digitale dual array-microfoon
• Optioneel verkrijgbaar: Dell ProSupport voor zakelijke klanten, Dell Configuration Services en Windows Trusted Platform Module voor zakelijke modellen
• Afmetingen: hoogte: 6-18 mm (0,24-0,71 inch) / breedte: 316 mm (12,4 inch) / diepte 205 mm (8,1 inch); gewicht vanaf 1,36 kgi

Beschikbaarheid en prijzen:
De XPS 13 is midden maart in Nederland verkrijgbaar via www.dell.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten