donderdag 12 januari 2012

Dell introduceert nieuwe netwerkoplossingen, toepassingen en opslagsystemen voor bedrijven van alle omvang; Fluid Data Architecture sterk in opmars

• Nieuw opslagplatform Dell DR4000 biedt klanten een schijfgebaseerde back-up oplossing met deduplicatie en compressie die de hoeveelheid back-up data reduceert met een factor 15
• Dell Compellent Storage Center 6.0 breidt mogelijkheden op het gebied van geautomatiseerde storage tiering uit en zorgt voor een aanzienlijke reductie van de totale eigendomskosten voor opslagsystemen
• De Dell Solution for Microsoft SharePoint Infrastructure Optimization kan het beheer en verbruik van opslagcapaciteit optimaliseren, en samenwerkings- en content management-processen verbeteren
• Opslagfunctionaliteit van Dell biedt ondersteuning voor de netwerkoplossingen Dell Force10 Ethernet en PowerConnect en geavanceerde 16 Gb Fibre Channel SAN-oplossingen van Brocade

DELL STORAGE FORUM, Londen, 11 januari 2012 - Tijdens de eerste Europese editie van het Dell Storage Forum kondigt Dell innovaties aan binnen zijn Fluid Data™-architectuur, die klanten in staat stelt om zich snel aan te passen aan veranderende bedrijfsvereisten. Ook kunnen zij het beheer van hun primaire, back-up- en archiefgegevens nog sterker automatiseren.

De Fluid Data-architectuur stelt klanten in staat om hun gegevens effectiever te beheren. Dell breidt deze architectuur nu uit met verschillende nieuwe oplossingen, zoals de eerste back-up appliance met deduplicatie binnen het aanbod van Dell. Deze appliance is gebaseerd op intellectueel eigendom dat Dell met de overname van Ocarina verwierf. Verder introduceert Dell een belangrijke softwarerelease voor Compellent storage-arrays, een nieuwe oplossing voor opslagoptimalisatie voor Microsoft SharePoint en een uitgebreide ondersteuning voor Dell Force10, PowerConnect en de oplossingen van Brocade voor opslagnetwerken.

"De ontwikkelingen op het gebied van ICT raken steeds meer in een stroomversnelling. Voor ICT-organisaties is verandering dan ook een constante. Om deze reden moeten bedrijfsgegevens net zo dynamisch zijn als de onderneming zelf", aldus Darren Thomas, vice president en general manager van Dell Enterprise Storage. "Met de introductie van Dell’s nieuwe oplossingen voor de opslag van primaire, back-up- en archiefgegevens biedt de Dell Fluid Data-architectuur klanten alle functionaliteit die ze nodig hebben om met voortdurende verandering om te gaan, zonder extra kosten te maken, tijd te verspillen of de infrastructuur voortdurend te moeten vervangen."

Nieuw opslagplatform Dell DR4000 biedt deduplicatie en compressie
Bedrijven blijven traditionele back-up en herstelomgevingen uitbreiden met, of vervangen door schijfgebaseerde oplossingen voor hun snelheid, toegankelijkheid en betrouwbaarheid.

De DR4000 combineert de prestaties en betrouwbaarheid van schijfgebaseerde back-ups met de innovatieve functionaliteit voor deduplicatie en compressie die Dell met de overname van Ocarina Networks verwierf. Deze functies maken een einde aan de noodzaak om verschillende kopieën van dezelfde gegevens aan te houden. Klanten kunnen hun gegevens daarnaast langer online houden en ze direct restoren in het geval van een calamiteit of gegevensverlies.

Door gegevens weken- of zelfs maandenlang online te houden alvorens deze te verplaatsen naar opslagcapaciteit die voor archivering is bestemd, kunnen klanten belangrijke gegevens gemakkelijker vinden en herstellen, de opslagefficiëntie vergroten en de totale eigendomskosten van hun opslaginfrastructuur minimaliseren.

De DR4000 is bij uitstek geschikt voor zowel kleine en middelgrote bedrijven, evenals filialen van grotere ondernemingen die behoefte hebben aan een schijfgebaseerde oplossing met volgende mogelijkheden:
• De benodigde schijfcapaciteit met een factor 15 reduceren door overtollige gegevenskopieën te verwijderen
• Het verminderen van tapegebaseerde back-ups
• Bandbreedtevereisten voor gegevensoverdracht tot een factor 15 reduceren
• Kosten van back-upopslag tot slechts 0,2o euro per GB terugdringen
• Het energieverbruik en de benodigde koeling in het datacenter reduceren

Met de DR4000 kunnen klanten beschikken over een effectieve opslagcapaciteit van 40 TB, 81 TB of 135 TB in de vorm van één appliance. De oplossing kenmerkt zich door inline deduplicatie en compressie, gededupliceerde replicatie, geavanceerde gegevensbescherming en een eenvoudige implementatie. De DR4000 is daarnaast gecertificeerd voor gebruik in combinatie met de belangrijkste back-up software.
Naast uitmuntende functies voor gegevensreductie biedt de DR4000 klanten de mogelijkheid om de opslagkosten naar verloop van tijd te reduceren. Dankzij het allesomvattende softwarelicentiemodel kunnen klanten profiteren van alle huidige en toekomstige functionaliteit van de DR4000 zonder met extra licentiekosten te worden geconfronteerd.

Dell introduceert nieuwe versie van Dell Compellent Storage Center

De softwaretoepassing Dell Compellent Storage Center 6.0 biedt voor het eerst 64-bit ondersteuning die de prestaties en schaalbaarheid verbetert door de geheugencapaciteit te verdubbelen. Dankzij het modulaire ontwerp van het Dell Compellent SAN met geavanceerde functionaliteit voor gelaagde opslag, thin provisioning en replicatie kunnen datacenters upgraden naar nieuwe firmware en productversies om verdere kostenbesparingen te realiseren zonder de noodzaak van ingrijpende vervangingen. De nieuwe Dell Compellent-firmware biedt gebruikers de mogelijkheid om te profiteren van toekomstige software-innovaties van Compellent en de prestatie van hun bestaande oplossingen te verbeteren.

Storage Center 6.0 bouwt verder op de jarenlange samenwerking tussen Dell en VMware op het gebied van integratie en engineering. Op basis hiervan helpt Dell klanten om sneller over te stappen op dynamische datacenters en cloud computing-omgevingen. De samenwerking tussen Dell en VMware legt de basis voor een gevirtualiseerd datacenter en resulteert in storage-oplossingen die in de behoeften van hun gezamenlijke klanten voorzien. Dell breidt de integratie van Dell EqualLogic- en PowerVault-toepassingen voor VMware vSphere 5 ® verder uit met de vandaag geintroduceerde van verbeteringen, zoals:

• Dell Compellent VMware vSphere™ Storage APIs for Array Integration biedt integrale mogelijkheden voor het offloaden van kopieën en door hardware ondersteunde vergrendelingsfuncties die de ondersteuning van Compellent voor block zeroing uitbreiden. Deze functies bieden de mogelijkheid om virtuele machines tot maar liefst 40 procent* sneller te implementeren, maken hosting- en netwerkbronnen vrij en verbeteren de opslagprestatie voor gegevensvolumes die door meerdere virtuele machines worden gedeeld.
• Dell Compellent Storage Replication Adapter (SRA) for Site Recovery Manager 5, verkrijgbaar als download, biedt ondersteuning voor nieuwe functies van SRM 5, zoals geautomatiseerde failback na een calamiteit en nieuwe workflows voor geplande migraties en downtime. Dell Compellent blijft zijn OEM-relatie met VMware uitbreiden voor SRM 5.
Dell Compellent Copilot staat daarbij garant voor de ondersteuning voor alle hardware en software die voor disaster recovery wordt gebruikt.
• Dell Compellent vSphere 5 Client Plug-In and Enterprise Manager-vSphere 5 Integration stelt gebruikers van VMware-software in staat om gevirtualiseerde pools van Compellent-opslagbronnen op efficiënte wijze te beheren via VMware vSphere 5 of de Compellent Enterprise Manager-console.

Introductie van de Dell Solution for Microsoft SharePoint Infrastructure Optimization
Dell introduceert daarnaast een uitgebreide oplossing met verbeterde mogelijkheden voor gegevens- en opslagbeheer waarmee klanten hun Microsoft SharePoint-infrastructuur kunnen optimaliseren. De nieuwe “Dell Solution for Microsoft SharePoint Infrastructure Optimization” omvat Dell DX-opslag, evaluatie-, ontwerp- en implementatiediensten voor Microsoft SharePoint en de AvePoint® DocAve®-software. Deze combinatie kan resulteren in een omvangrijke en geïntegreerde oplossing voor de migratie en het beheer van de levenscyclus van SharePoint die het capaciteitsverbruik, de opslagprestatie, de bedrijfscontinuïteit en compliance verbetert.

De oplossing van Dell helpt klanten met drie belangrijke uitdagingen:
• Proactief plannen en beheren van de beschikbare capaciteit voor een verbeterde opslagefficiëntie en een tot 40** procent snellere prestatie van applicaties
• Bedrijfscontinuïteit met consistente back-ups van de volledige SharePoint-infrastructuur, waarbij de back-uptijden met een factor van maximaal 29 worden verkort en de hersteltijden met een factor van maximaal 32
• Flexibel en schaalbaar gegevensbeheer door middel van geautomatiseerde archivering

Verbeterde ondersteuning voor Dell Force10, Dell PowerConnect en Brocade-oplossingen voor opslagnetwerken
Dell is gefocused om de beschikbaarheid van gegevens te verbeteren, de opslagcapaciteit te vergroten en het beheer te vereenvoudigen door verbeterde interoperabiliteit met Dell Force10 en Dell PowerConnect Ethernet-oplossingen en de16 Gb Fibre Channel-switches van Brocade.

Om EqualLogic-gebruikers meer keuzevrijheid te bieden heeft Dell zijn Dell Force10 S4810 10Gb Ethernet-switch en deep buffer S60 1Gb/10Gb-Ethernet-switches toegevoegd aan de lijst met goedgekeurde hardwarecomponenten. EqualLogic-gebruikers kunnen de implementatietijd verkorten dankzij de functies voor automatische zelfdetectie en -configuratie die in een select aantal Dell PowerConnect-switches aanwezig zijn.

Om ondersteuning te bieden voor de automatisering van Compellent-arrays heeft Dell zijn PowerConnect 8024 10Gb-switches en M8024-k Blade I/O-modules uitgerust met technologie die het mogelijk maakt om switches met slechts één opdracht te configureren.

Door de Dell Fluid Data-architectuur te combineren met de 16 Gb Fibre Channel-infrastructuur van Brocade kunnen klanten een sterk verbeterde flexibiliteit, betrouwbaarheid en eenvoud van hun SAN-omgevingen realiseren. Hiermee kunnen ze ondersteuning bieden voor geavanceerde applicaties en diensten binnen intensief gevirtualiseerde en voor de cloud geoptimaliseerde omgevingen. De Brocade DCX 8510 is een krachtige SAN-backbone die het ontwerp van horizontaal schaalbare opslagnetwerken vereenvoudigt, waardoor de netwerkcomplexiteit, beheerinspanning en kosten worden gereduceerd. De oplossing optimaliseert daarnaast de poortdichtheid en het ruimteverbruik dankzij een grootschalige consolidatie van legacy SAN's.

De Brocade 6510-switch kenmerkt zich door een uitstekende prijs/prestatie-verhouding en biedt klanten on demand schaalbaarheid met 24 tot 48 poorten op basis van een 'pay-as-you-grow' model. Beide producten zijn gecertificeerd voor Compellent-arrays en vanaf januari 2012 verkrijgbaar via Dell.

"Dell biedt een unieke en integrale datacenteroplossing waarmee klanten hun ICT-infrastructuur kunnen transformeren van een rigide kostenpost tot een flexibel productiviteitsbolwerk", aldus Scott Winslow, de CEO van Winslow Technology Group, een Dell Premier PartnerDirect-partner. "Deze nieuwe storage-oplossingen van Dell bieden een open, flexibel platform voor klanten dat de basis legt voor probleemloze groei. Daarnaast vormen ze een aanvulling op Dells steeds omvangrijkere aanbod van server-, netwerk- en softwareoplossingen."

"Dell blijft investeren in de ontwikkeling van geïntegreerde 'better together'-oplossingen die door haar intellectuele eigendom van kracht worden voorzien", aldus Simon Robinson, onderzoeksdirecteur Storage bij 451 Research. "Met deze productintroducties en -verbeteringen bouwt Dell haar visie van een Fluid Data-architectuur verder uit. Deze strategie sluit goed aan op het overige productaanbod van Dell, en biedt de leverancier uitstekende kansen voor het uitbreiden van zijn klantenbestand en het vergroten van zijn aandeel binnen de opslagmarkt. Dell is goed gepositioneerd om op agressieve wijze in te springen op de behoeften van zowel het hogere als lagere marktsegment."

Beschikbaarheid:
• De schijfgebaseerde back-up-appliance Dell DR4000 met deduplicatie is vanaf het eerste kwartaal van 2012 verkrijgbaar.
• De Compellent Storage Center 6.0-software is vanaf het eerste kwartaal van 2012 verkrijgbaar.
• De Dell Infrastructure Optimization Solution for Microsoft SharePoint is vanaf januari in de Verenigde Staten verkrijgbaar en zal in de EMEA-regio in het eerste kwartaal van 2012 verkrijgbaar zijn.
• De datacenter-switches Brocade 6510 en Brocade DCX 8510 zijn vanaf januari 2012 verkrijgbaar.
• De Dell Force10 S4810 10Gb Ethernet-switch en de deep buffer S60 1Gb/10Gb Ethernet-switches voor EqualLogic zijn met directe ingang verkrijgbaar.
• De Dell PowerConnect 8024 10Gb-switches en M8024-k Blade IO-modules zijn met directe ingang verkrijgbaar.


* Met VAAI geactiveerd respectievelijk gedeactiveerd.
** Analyse gebaseerd op de 2011 Dell Compellent testen van Storage Center 6.0 en Series40, vergeleken met Copy Offload primitive in- en uitgeschakeld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten