dinsdag 25 juni 2013

Dell KACE K1000 Management Appliance helpt organisaties inbreuk op softwarelicenties voorkomen

Amsterdam, 25 juni 2013 – Dell Software introduceert een nieuwe versie van de Dell KACE K1000 Management Appliance. Deze versie biedt geïntegreerde functionaliteit voor software asset management ter verbetering van licentiebeheer en verlaging van IT-kosten. De nieuwe KACE K1000 brengt automatisch alle binnen een bedrijf gebruikte softwaretoepassingen in kaart en optimaliseert het beheer en gebruik van softwarelicenties. Deze functionaliteit vormt een uitbreiding op de reeds bestaande mogelijkheden voor installatiebeheer, het in kaart brengen van applicatie-gebruik en het uit de roulatie halen of aan andere gebruikers toewijzen van software.

De snelle adoptie van virtualisatie, cloud computing en BYOD compliceert de structuur van softwarelicenties. Hierdoor groeit de kans dat er binnen de organisatie inbreuk wordt gemaakt op licentievoorwaarden. BSA | The Software Alliance, een wereldwijde belangenorganisatie voor de softwarebranche, heeft van januari 2012 tot mei 2013 met twaalf bedrijven schikkingen getroffen voor het gebruik van niet gelicenseerde software. Deze schikkingen hadden een geschatte totale waarde van 3,3 miljoen dollar. Een inbreuk op licentievoorwaarden kan dus kostbare gevolgen hebben. De behoefte aan oplossingen die alle softwarelicenties betrouwbaar en nauwkeurig in kaart brengen wordt dan ook steeds groter.

De laatste update van de K1000 vergemakkelijkt de steeds grotere taak om een overzicht te krijgen van alle gebruikte applicaties. Tevens vereenvoudigt het de controle op de aanwezigheid van een licentie voor alle verschillende versies en inconsistent benoemde softwarepakketten en –componenten. Dit brengt ook het softwaregebruik in kaart, wat als gevolg van complexe licentiestructuren steeds vaker een uitdaging vormt. Bedrijven van elke omvang kunnen op deze manier niet of nauwelijks gebruikte software uit de roulatie nemen of aan een andere gebruiker toewijzen.

“Door constante organisatorische veranderingen, zoals fusies en overnames en aankondigingen dat softwaretoepassingen het einde van hun levenscyclus hebben bereikt, lopen bedrijven steeds meer risico op boetes en torenhoge licentiekosten”, aldus David Kloba, general manager Endpoint Systems Management bij Dell Software. “Dell breidt de mogelijkheden uit van de K1000 voor geautomatiseerd en geïntegreerd software asset management om klanten te helpen met optimalisatie van het licentiebeheer, het elimineren van onnodige licentiekosten en de versnelling van softwaremigraties.”

In tegenstelling tot legacy oplossingen voor systeembeheer, die vaak uit verschillende, separate oplossingen bestaan, integreert de K1000 alle functionaliteit voor systeembeheer in één, makkelijk te implementeren fysieke of virtuele appliance. Klanten kunnen deze appliance op eenvoudige wijze in gebruik nemen. Nieuwe mogelijkheden op het gebied van software asset management zijn onder meer:

·         Een software titling engine voor geautomatiseerde en gedetailleerde rapportage op het gebied van software audits en licentiebeheer. Volgens een enquête van Ernst& Young over software asset management[1] houdt 60 procent van de respondenten zich niet bezig met het in kaart brengen van de aanwezige softwaretoepassingen en de manier waarop die worden gebruikt. Toch kan de aansprakelijkheid voor inbreuk op softwarelicenties oplopen tot een bedrag dat drie keer hoger ligt dan de winkelwaarde van elk softwarepakket waarvoor een licentie ontbreekt.

·         Integratie met de Dell Application Catalog (DAC), een web-gebaseerde softwarecatalogus met meer dan 110 miljoen uitvoerbare bestanden. De catalogus is volledig geïntegreerd met de Dell KACE K1000 en wordt dagelijks bijgewerkt. Bovendien worden elk jaar rond de 4.000 nieuwe titels toegevoegd. De DAC biedt uitgebreide mogelijkheden voor softwarecatalogisering en het toewijzen van kleinere updates binnen Microsoft Windows- en Apple-programma’s applicaties aan het originele programma. Dit resulteert in een nauwkeuriger overzicht van de licenties en het softwaregebruik. De functionaliteit voor softwaredetectie geeft daarnaast aan of een applicatie als standalone oplossing is geïnstalleerd of deel uitmaakt van een softwarepakket.

·         Met geautomatiseerde meting gaan beheerders na op welke tijdstippen softwaretoepassingen daadwerkelijk zijn gebruikt. Dit vergroot de nauwkeurigheid van de licentierapportage en maakt het mogelijk snel softwaretoepassingen te identificeren die niet of nauwelijks worden gebruikt.

Naast verbeteringen op het gebied van software asset management biedt de K1000 ICT-beheerders de mogelijkheid nieuwe hardwarekenmerken te definiëren en daarover te rapporteren. Bedrijven kunnen zich op die manier een beter beeld vormen van de gereedheid van hun organisatie voor migraties en upgrades van besturingssystemen en applicaties. Voor bedrijven die op korte termijn willen overstappen op Windows 7/8 is een accuraat overzicht van alle aanwezige hardware en software onmisbaar.


Prijzen en beschikbaarheid:
De nieuwe versie van de K1000 is met ingang van 5 augustus verkrijgbaar vanaf 8.900 euro (exclusief BTW), inclusief licenties voor 100 endpoints.

Ondersteunende bronnen:
·         Twitter: http://www.twitter.com/dellsoftware
·         Facebook: http://www.facebook.com/dellsoftware
·         Dell Software op YouTube: www.youtube.com/user/DellSoftwareVideo


Over Dell Software
Dell Software biedt bedrijven van alle omvang “the Power to Do More”. Hiertoe voorziet het hen van schaalbare en gebruiksvriendelijke oplossingen die hun productiviteit, het reactievermogen en de efficiëntie vergroten. Dell Software weet als geen ander een antwoord te bieden op de meest prangende zakelijke en ICT-vraagstukken in de vorm van integrale, verbonden softwareoplossingen. Deze oplossingen beslaan vijf kerngebieden: beheer van datacenters en cloud-omgevingen, informatiebeheer, mobiliteitsbeheer, ICT-beveiliging en databescherming. In combinatie met de hardware en diensten van Dell helpen deze softwareoplossingen klanten om hun ICT-infrastructuur te vereenvoudigen, de risico’s te minimaliseren en sneller resultaten te boeken.

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen in staat stellen om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.com.

Dell en Dell KACE zijn merken van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van de merken en namen van derden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg
Dell
+31 (0)20-674 4737
Jeff Ronge
AxiCom
+31 (0)20-754 6984[1] Ernst & Young LLP, Software Compliance without Tears, monitoring customers’ software usage in a complex world, 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten