donderdag 1 augustus 2013

Dell biedt zakelijke klanten in Nederland rechtstreekse financiering

Amsterdam, 1 augustus 2013 – Zakelijke klanten van Dell in Nederland, België, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk kunnen nu een beroep doen op Dell Financial Services (DFS) voor het leasen en financieren van hun ICT-oplossingen. De uitbreiding van de activiteiten van DFS naar deze Europese markten vormt een belangrijke mijlpaal voor Dell. Het bedrijf kan zijn klanten hierdoor bedienen met een brede reeks end-to-end oplossingen en diensten.

Dell heeft in juni een volledige banklicentie ontvangen van de Ierse centrale bank. Bovendien heeft het bedrijf de Dell-gerelateerde activa, verkoop- en dienstverleningsactiviteiten overgenomen van CIT Vendor Finance. Hierdoor kan Dell klanten rechtstreeks van financiering voorzien in een select aantal Europese landen. DFS biedt daarmee een praktisch alternatief voor financiering door banken, wiens politiek voor het verstrekken van kredieten een groot obstakel vormt voor vele bedrijven.

Klanten kunnen nu een beroep doen op Dell voor de financiering van al hun ICT-oplossingen. Daarbij kunnen ze profiteren van de schaalgrootte van DFS in Amerika en Canada, waar klanten reeds gebruikmaken van mogelijkheden voor directe financiering. Een bijkomend voordeel is dat Dell overal ter wereld consistente financiële voorwaarden hanteert. Via DFS kan Dell het broodnodige krediet verstrekken ook aan kleine tot middelgrote bedrijven die in nieuwe technologie willen investeren om hun concurrentiepositie te verbeteren en de groei van hun onderneming te bevorderen.

Dell Financial Services biedt klanten de volgende voordelen:

  • Voorkomen van veroudering van technologie: De lease-oplossingen van DFS bieden klanten de mogelijkheid om hun activa regelmatig te vernieuwen, zodat ze altijd over de laatste technologie beschikken.
  • Grotere operationele efficiëntie: Dell biedt upgrademogelijkheden aan en draagt zorg voor de inname van de oude apparatuur. Op deze manier kunnen klanten zich richten op hun kernactiviteiten in plaats van hun IT-infrastructuur.
  •  Besparen op uitgaven en kredietlijnen behouden: Dell biedt klanten financieringsmogelijkheden aan zodat zij kunnen investeren in hun bedrijfsactiviteiten in plaats van de ondersteunende infrastructuur.
  • Grip op de cashflow: De betalingsstructuur is aan te passen aan de budgeteisen of cashflowbehoeften van de klant.
  • Een lagere total cost of ownership (TCO): Klanten kunnen leasecontracten afsluiten met een vervangingscyclus van drie jaar. Op deze manier kunnen ze de onderhoudskosten minimaliseren.
  • Toegang tot financiering van integrale oplossingen: Dell kan volledige ICT-oplossingen financieren, bijvoorbeeld alle hardware, software en diensten die een Channel Partner in zijn offerte opneemt.


“Met de Europese introductie van Dell Financial Services kunnen we klanten optimale financieringsmogelijkheden aanbieden voor de ICT-oplossingen die zij nodig hebben. Zo kunnen ze investeren in hun bedrijfsactiviteiten in plaats van de infrastructuur die deze ondersteunt”, zegt Cormac Costelloe, directeur van Dell Financial Services EMEA. “In onze visie is het niet voldoende alleen technologische oplossingen te bieden waarmee bedrijven kunnen groeien. We moeten klanten ook toegang bieden tot de daarvoor benodigde financiering, zeker in de actuele economische omstandigheden. Dell Financial Services is een goed voorbeeld van de vele manieren waarop Dell aan het succes van zijn klanten bijdraagt.”

“Dell Financial Services begrijpt de technologische behoeften van zijn klanten en biedt hen betalingsoplossingen op maat, waarmee zij meer grip op hun cashflow kunnen krijgen. Omdat de financieringsexperts van DFS deel uitmaken van het verkoopproces van Dell, kunnen klanten die oplossingen aanschaffen bij Dell of zijn channel partners op uiterst eenvoudige wijze een beroep doen op financieringsmogelijkheden. In de komende maanden zal Dell Financial Services zijn vleugels uitslaan naar meer Europese landen”, legt Costelloe verder uit.


Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen in staat stellen om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.com.

Over Dell Financial Services
Sinds zijn oprichting in 1997 levert Dell Financial Services financieringsoplossingen om klanten optimaal te ondersteunen en hun gebruikservaring te verbeteren. Als speciale financieringstak van Dell biedt Dell Financial Services klanten financiële ondersteuning voor de aanschaf van producten, oplossingen en diensten. Jaarlijks financiert het aan ICT-apparatuur (van Dell dan wel andere leveranciers) ter waarde van 4 miljard dollar voor de wereldwijde klanten van Dell. Dell Financial Services is actief in de Verenigde Staten, Canada en in Europa, waar het als divisie van Dell Bank International Limited voor bedrijfsfinanciering opereert. We beschikken over een internationale aanwezigheid dankzij een netwerk van strategische leasebedrijven in meer dan 50 landen. Het Europese hoofdkantoor van Dell Financial Services is gevestigd in Dublin. Van hieruit bieden wij klanten in acht Europese landen financiële ondersteuning voor de aanschaf van oplossingen van Dell.

Aanvullende informatie
CIT Vendor Finance is wereldwijd leidend in leasing- en financieringsoplossingen. Opererend onder het merk Dell Financial Services voorziet CIT Vendor Finance klanten van Dell al meer dan 10 jaar van financieringsdiensten. Dankzij de wereldwijde reikwijdte van CIT Vendor Finances kan Dell Financial Services zijn diensten optimaal aanpassen aan de wensen en behoeften van klanten in alle delen van de wereld. CIT Vendor Finance zal in samenwerking met Dell financieringsprogramma’s aanbieden in een select aantal landen, waaronder landen in Latijns-Amerika.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg
Dell
+31 (0)20-674 4737
Jeff Ronge
AxiCom
+31 (0)20-754 6984

Geen opmerkingen:

Een reactie posten