woensdag 5 juni 2013

Dell biedt meest uitgebreide portfolio voor geconvergeerde infrastructuren; van MKB tot grootschalige datacenters

Amsterdam, 5 juni 2013 – Tijdens het Dell Enterprise Forum presenteert Dell uitbreidingen van zijn aanbod voor geconvergeerde infrastructuren. De uitbreidingen moeten bedrijven van alle omvang helpen om een einde te maken aan de complexiteit, inefficiëntie en rigiditeit van vele huidige IT-infrastructuren. De nieuwe oplossingen zijn aan te passen aan specifieke gebruiksscenario’s voor applicaties en workloads. Dell maakt daarmee geconvergeerde technologie van grootzakelijke kwaliteit beschikbaar voor ondernemingen met externe filialen en het MKB.

Dell biedt geconvergeerde en vooraf geïntegreerde oplossingen die organisaties van alle omvang meer eenvoud en flexibiliteit bieden. IDC[i] voorspelt dat de investeringen in geconvergeerde systemen tussen 2011 en 2016 jaarlijks met meer dan 54 procent zullen groeien. De populariteit van deze geconvergeerde systemen wordt gedreven door kostenvoordelen en efficiëntie bij gebruik en beheer, vereenvoudigde samenwerking met leveranciers en de mogelijkheid om IT-systemen sneller in productie te nemen.

“Dell luistert naar zijn klanten. Hierdoor beschikken we over een diepgaande kennis van hun zakelijke realiteit en zijn we in staat om innovatieve IT-architecturen te ontwikkelen die voorzien in de behoeften van bedrijven in alle soorten en maten. We hanteren dus geen passe-partoutaanpak”, zegt Marius Haas, president of enterprise solutions bij Dell. “Dit blijkt wel uit de gedifferentieerde aanpak die Dell tijdens het Dell Enterprise Forum onthult voor zijn klanten. Deze producten voorzien in de behoeften van bedrijven van alle omvang, of het nu gaat om kleine filialen met vijf werknemers of ’s werelds grootste hyperscale datacenters.”

De compacte Dell PowerEdge VRTX voor het MKB
Tot dusver ontwikkelden leveranciers workload- en applicatiegerichte IT-infrastructuren met het oog op grote ondernemingen. Deze infrastructuren sluiten niet altijd aan op de behoeften van snelgroeiende bedrijven met externe filialen of die van kleine en middelgrote bedrijven. Beginnende en kleine bedrijven zijn vaak optimistischer ingesteld dan grote ondernemingen, ze verwachten op korte termijn te kunnen groeien en zien technologie als de sleutel voor een succesvolle groei. Toch beschouwen de meeste bedrijven technologie nog altijd vooral als ondersteuning voor hun dagelijkse activiteiten. Slechts een bescheiden percentage beschouwt technologie als een strategisch hulpmiddel. De technologische oplossingen die door deze bedrijven en resellers worden ingezet bieden hen niet de flexibiliteit, schaalbaarheid en beheereenvoud die nodig zijn om op efficiënte wijze te groeien en te concurreren met grotere ondernemingen. Dit geldt met name voor organisaties in de gezondheidszorg, detailhandel en financiële sector.

Dell biedt sinds jaar en dag IT-oplossingen voor ondernemingen van alle omvang. Trouw aan deze aanpak introduceert Dell de PowerEdge VRTX. Dit is de eerste geconvergeerde IT-oplossing die speciaal is ontwikkeld voor IT-omgevingen van kleinere kantoren. Het systeem biedt grootzakelijke capaciteiten in een ruimtebesparend ontwerp dat naast elk bureau past. De Dell PowerEdge VRTX biedt bedrijven en partners:
·        Grotere gebruikseenvoud: Met de integratie van servers, storage, netwerken en beheer binnen één compact chassis gebruikt de PowerEdge VRTX tot 86 procent minder bekabeling. Organisaties zijn bovendien minder tijd kwijt aan de installatie van specifieke systemen. Deze oplossing kan daarnaast een einde maken aan de complexiteit, hoge kosten en wildgroei van uiteenlopende externe hardware en de noodzaak voor verschillende beheertools.
·         Verbeterde efficiëntie: Organisaties kunnen hun productiviteit verbeteren met de updates van Dell OpenManage Essentials voor PowerEdge VRTX. Ze kunnen onder meer profiteren van uitgebreide mogelijkheden voor beheer op afstand zonder speciale software te hoeven installeren in combinatie met een nieuw topografisch overzicht van gedistribueerde IT-resources. Dit bespaart tijd en minimaliseert de kans op fouten. Elk PowerEdge VRTX-systeem wordt geleverd met een ingebouwde Chassis Management Controller (CMC)-console van Dell voor geïntegreerd en gestroomlijnd beheer van server, storage- en netwerkcomponenten.
·         Meerwaarde dankzij een vooraf geconfigureerde oplossing: De Dell PowerEdge VRTX komt tegemoet aan de behoefte van channel-partners aan geavanceerde, vooraf geconfigureerde bedrijfsoplossingen die kunnen worden uitgebreid met de specifieke software en diensten waar bedrijven in verticale markten om vragen.

Grootzakelijke omgevingen: Dell Active Infrastructure
Na de introductie van zijn Active Infrastructure in oktober 2012 brengt Dell een nieuwe versie uit van deze geconvergeerde infrastructuuroplossing. Met Active Infrastructure 1.1 kunnen organisaties sneller bedrijfsapplicaties en IT-diensten ontwikkelen, de efficiëntie van hun datacenters vergroten en de kwaliteit van IT-dienstverlening verbeteren. Het opgewaardeerde Active Infrastructure-aanbod omvat:
·         Nieuwe gevalideerde workloads: Dell introduceert een snelle en nauwkeurige manier om veel voorkomende workloads in te zetten, zoals workloads voor belangrijke bedrijfsapplicaties, virtuele desktops en private clouds. Dankzij kant-en-klare en aangepaste workload-templates en gevalideerde referentiearchitecturen kunnen beheerders de tijd en het aantal stappen dat nodig is om nieuwe workloads in te richten tot maar liefst 99 procent reduceren.
·         Een breder aanbod van vooraf geïntegreerde systemen: Dell breidt zijn geconvergeerde infrastructuurplatforms en referentiearchitecturen uit met Dell Active System 50, Dell Active System 200 en Dell Active System 1000. Net als de eerder geïntroduceerde Active System 800 zijn deze vooraf geïntegreerde systemen verkrijgbaar in verschillende formaten, afhankelijk van de behoeften en applicatievereisten. De systemen maken een tot zes keer snellere implementatie van nieuwe virtuele infrastructuren mogelijk.
·         Verbeteringen van het unified management-platform: Dell introduceert Active System Manager 7.1, een speciale beheerlaag voor Active System. Deze oplossing integreert technologie voor het automatiseren van workloads en infrastructuren van het recent overgenomen Gale Technologies binnen één console. Active System Manager 7.1 stelt bedrijven in staat om acht tools terug te brengen tot één. De oplossing biedt diepe virtuele integratie, met inbegrip van ondersteuning voor het Microsoft Hyper-V- en VMware vSphere-platform, stateless computing voor het opschalen en migreren van workloads, een snelle ingebruikname van infrastructuren voor het detecteren van IT-assets en een uitgebreide compatibiliteitmatrix met ondersteuning voor zowel Dell-omgevingen als heterogene omgevingen.


Beschikbaarheid:
·         De PowerEdge VRTX is met ingang van 26 juni wereldwijd verkrijgbaar.
·         De Dell Active Infrastructure 1.1-oplossingen is vanaf eind juni 2013 te bestellen in Nederland.

Aanvullende informatie:
·         De Dell Enterprise Forum Online Press Kit bevat informatie over oplossingen, afbeeldingen, video’s en meer.

Over DellDell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen in staat stellen om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie http://www.dell.nl/.
Dell Solutions TourOp 13 juni aanstaande organiseert Dell Nederland de Dell Solutions Tour 2013. Op deze dag wordt je bijgepraat over hoe IT-managers om kunnen gaan met de uitdagingen die de huidige marktomstandigheden met zich meebrengen. Ook kunt u kennis maken met de nieuwste zakelijke producten en oplossingen van Dell. Wilt u aanwezig zijn, meldt u dan aan via jeff.ronge@axicom.com

Dell Enterprise Forum
Het Dell Enterprise Forum is hét evenement voor de datacentergemeenschap van Dell. Eindgebruikers en channel-partners komen tijdens dit evenement te weten hoe ze grootzakelijke Dell-omgevingen kunnen optimaliseren, van servers tot storage tot de cloud. Meer informatie is beschikbaar via
www.DellEnterpriseForum.com en via #DellEF op Twitter.
Dell, Dell Enterprise Forum en PowerEdge zijn merken van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van de merken en namen van derden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Simone Versteeg

Dell
+31 (0)20 6744 737
Jeff Ronge

AxiCom
+31 (0)20 754 6986
[i] Bron: IDC, Worldwide Converged Systems 2013-2016 Forecast: Adoption Fueled by Fast Time-to-Market Demands, documentnummer 237979, november 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten