vrijdag 7 juni 2013

Neelie Kroes gastspreker op Demo Day Startupbootcamp

Amsterdam, 7 juni 2013 – Startupbootcamp Amsterdam heeft Eurocommissaris Digitale Agenda Neelie Kroes bereid gevonden om tijdens Demo Day haar visie op het Europese tech-ondernemerschap uiteen te zetten. Op 28 juni zal zij in een interviewsetting met Startupbootcamp-medeoprichter Ruud Hendriks het belang toelichten van een innovatieve samenleving.

Kroes maakt zich vanuit haar rol en gedrevenheid sterk om het Europese tech-ondernemersklimaat te verbeteren. Een belangrijk resultaat van de inspanningen is het Startup Europe initiatief, waaronder de Future Internet Public-Private Partnership Calls en Eurapp vallen.

Recentelijk betoogde Kroes in De Wereld Draait Door voor meer ambitie in het Nederlands ondernemersklimaat, die gepaard moet gaan met structurele veranderingen. Vanuit Europa zal volgens haar de verdeling van de budgetten over de verschillende sectoren moeten veranderen. Dat moet gebeuren ten faveure van startende tech-ondernemers, die meer ruggensteun verdienen en als onderdeel van het leerproces moeten mogen falen. “Op je gezicht vallen is een leerzame actie”, zei Kroes daarover tegen Matthijs van Nieuwkerk.

Patrick de Zeeuw, mede-oprichter van Startupbootcamp Amsterdam, is verheugd met de komst van mevrouw Kroes naar Demo Day. “Zij is de juiste persoon op de juiste plek. Iemand die we in Europa hard nodig hebben om de startup-sector te vertegenwoordigen en bedrijven en overheden uit te dagen om hun pijlen te richten op digitale innovatie.”

Over Startupbootcamp
Startupbootcamp (of SBC) is het meest succesvolle startup accelerator-programma in Europa met een mentor- en alumni-netwerk dat zich uitstrekt over meer dan dertig landen. Het programma biedt startups de kans om drie maanden lang intensief samen te werken met mentoren met verschillende soorten expertise. Door middel van startkapitaal, een gratis werkplek en tal van sponsordeals kunnen de startups in drie maanden tijd de progressie maken die normaal jaren vergt. Aan het einde van het programma presenteren de startups zichzelf op Investor Demo Day aan zo’n 350 lokale en internationale investeerders. Het programma loopt in Berlijn, Amsterdam Dublin & Londen Kopenhagen en in Haifa. Per programma kunnen tien high potential startups deelnemen.


Contact Details

Startupbootcamp Amsterdam
Patrick de Zeeuw – CEO Startupbootcamp Amsterdam, medeoprichter Startupbootcamp Global
pdz@startupbootcamp.org
Mobiel: +31 (0)6 8142 9654


PR Contact
Emile Idzenga – AxiCom for SBC
emile.idzenga@axicom.com
Mobiel: +31 (0)6 2042 9460

Geen opmerkingen:

Een reactie posten