dinsdag 18 juni 2013

Dell Mobility Solutions versnellen BYOD-initiatieven


Amsterdam, 18 juni 2013 – Dell introduceert Mobility Solutions, een reeks nieuwe oplossingen waarmee organisaties de planning, implementatie en het beheer van mobiele en BYOD-omgevingen kunnen verbeteren. Deze oplossingen vereenvoudigen complexe data-omgevingen , maken een snellere overstap naar de cloud mogelijk, ruimen hindernissen voor mobiliteit uit de weg en minimaliseren de beveiligingsrisico’s.

Volgens Gartner[i], “zijn nieuwe technologieën die op innovatieve wijze worden toegepast zeer veelbelovend. Deze vormen evenwel een bedreiging voor traditionele beheermodellen en bestaande beleidsregels. Bedrijven dienen deze nieuwe realiteit te omarmen door een einde te maken aan niet-productieve eilandjes van applicaties en gegevens. Dit kunnen ze bereiken door werknemers met behulp van nieuwe technologieën en processen meer vrijheid te bieden en productiever met elkaar te laten samenwerken en communiceren. "

Dell Mobility Solutions ondersteunen Corporate-owned, Choose-your-Own en Bring-Your-Own-Device-strategieën voor het beheer van alle mobiele apparaten binnen een onderneming. Deze flexibele oplossingen bieden optimale interoperabiliteit met de bestaande infrastructuur en bedrijfsapplicaties. Ze zijn zo te configureren dat een kant-en-klare oplossing ontstaat voor beheer van endpoints, netwerktoegang op afstand, monitoring, virtualisatie, databescherming, beveiliging en identiteitsbeheer.

Gezamenlijk voorzien de Dell Mobility Solutions in de volgende klantbehoeften:

·         Mobiele toegang en applicaties - Voor ICT-managers die PC's beheren door middel van lokale tools voor systeembeheer biedt deze oplossing veilige toegang tot gegevens en applicaties vanaf de mobiele apparatuur van werknemers, met minimale systeembelasting.

·         De overstap naar de cloud – Dankzij een veilige integratie van cloud-diensten en mobiele applicaties wordt de gebruikservaring van mobiele gebruikers verbeterd.

·         Veilige uitbreiding van de netwerktoegang – Deze oplossing biedt veilige netwerktoegang vanaf elke interne en externe locatie voor organisatie met bestaande BYOD-programma's. Zij kunnen hun netwerkinfrastructuur optimaliseren en toegang bieden tot bedrijfsapplicaties zonder belasting van de bestaande infrastructuur of nadelige gevolgen voor de beveiliging.

·         Toepassingen moderniseren - Deze oplossing maakt het mogelijk nieuwe en bestaande bedrijfsapplicaties beschikbaar te stellen op een brede reeks mobiele apparaten. De oplossing optimaliseert daarnaast de prestaties en beschikbaarheid.

Uitgebreide endpoint beveiliging voor verbeterde efficiëntie en productiviteit van ICT-organisaties
Dell Software introduceert daarnaast nieuwe verbeteringen voor beveiliging van endpoints. Deze oplossingen vereenvoudigen de gegevensbeveiliging, ongeacht het gebruikte besturingssysteem of mobiele apparaat. De Dell KACE Management Appliances en Dell Quest User Workspace-oplossingen en Dell Wyse Cloud Client Manager bieden een complete reeks van mogelijkheden voor het beveiligen van endpoints, inclusief remote imaging, configuratiebeheer en beheer van mobiele apparatuur. Functionaliteit voor encryptie van endpoints en informatiebeveiliging zorgen ervoor dat mobiele bedrijfsapplicaties en daaraan gerelateerde data op mobiele apparatuur optimaal beschermd blijven.

Nieuwe verbeteringen zijn onder meer:

  • KACE K1000 Management Appliance — deze applicatie voor patchbeheer ondersteunt Windows 8 en Windows 2012 en stelt gebruikers in staat meer patches sneller toe te passen.

  • KACE 3000 Mobile Management Appliance — deze applicatie breidt het bestaande systeembeheer uit naar smartphones en tablets.

  • Dell Wyse Client Cloud Manager —biedt verbeterde koppelingen met bedrijfsapplicaties en integratie met Active Directory voor geautomatiseerd gebruikersbeheer en single sign-on. Deze applicatie verbetert daarnaast het beheer van mobiele applicaties en biedt integratie met Dell Wyse Pocket-clouds voor beheerde toegang op afstand tot bedrijfssystemen en –gegevens.

  • Dell Data Protection | Encryption (DDP|E) – deze nieuwe cloud-editie breidt de mogelijkheden uit voor het beveiligen van data die wordt uitgewisseld binnen het bedrijfsnetwerk, van eindpunten tot mobiele applicaties tot de cloud. Op deze manier kunnen klanten de ICT-beveiliging naar een hoger peil tillen.
  • Dell Networking W-Series ClearPass — dit is de laatste versie van Dell ClearPass, een sterk geïntegreerde oplossing voor toegangsbeheer in het kader van BYOD. De oplossing maakt een verbinding met bestaande netwerken voor beleidsbeheer, veilige verbindingen met nieuwe mobiele apparaten, toegang voor gastgebruikers, rapportage over het gebruik van apparaten en het uitvoeren van controles van de netwerkstatus. Met ClearPass kunnen klanten een en hetzelfde netwerk gebruiken voor gasten en werknemers. Hiervoor is geen tussenkomst van ICT-personeel vereist, terwijl de gewenste beveiligingsniveaus en service levels gehandhaafd blijven.

Nieuwe implementatiemodellen voor lokale, cloud- en hybride omgevingen
Dell Software blijft de norm stellen als het gaat om het helpen van klanten met het minimaliseren van de risico’s die gepaard gaan met de migratie, consolidatie of herinrichting van Microsoft-omgevingen voor het moderniseren van bedrijfsapplicaties.

De nieuwe versie van Migration Manager for Exchange maakt een naadloze overstap van Microsoft Exchange 2000–2003 naar Microsoft Exchange 2013 mogelijk. Tijdens de migratie kunnen beide omgevingen naast elkaar worden gebruikt. Met de nieuwe versie kunnen klanten migraties stroomlijnen op basis van de volgende mogelijkheden:
  • Migraties tussen locaties, migraties naar de cloud of migraties naar hybride omgevingen.
  • Migratie van publieke Microsoft Exchange 2000–2010-mappen naar Microsoft Exchange 2013.
  • Migratie van Microsoft Exchange 2000–2010-mailboxes naar Microsoft Office 365 Wave 15, waarbij gebruikers hun mailboxen kunnen blijven gebruiken.

De nieuwe versie van Migration Manager for Active Directory zorgt daarnaast voor een efficiënte migratie en herindeling van Active Directory. De oplossing biedt ondersteuning voor de allerlaatste platforms en technologieën van Microsoft, met inbegrip van Microsoft Office 365 Wave 15. Nieuwe en oude bronnen kunnen tijdens de migratie naast elkaar worden gebruikt. Gebruikers blijven tijdens de migratie toegang houden, zodat er sprake is van minimale verstoring.


Over Dell Software
Dell Software biedt bedrijven van alle omvang “the Power to Do More”. Hiertoe voorziet het hen van schaalbare en gebruiksvriendelijke oplossingen die hun productiviteit, het reactievermogen en de efficiëntie vergroten. Dell Software weet als geen ander een antwoord te bieden op de meest prangende zakelijke en ICT-vraagstukken in de vorm van integrale, verbonden softwareoplossingen. Deze oplossingen beslaan vijf kerngebieden: beheer van datacenters en cloud-omgevingen, informatiebeheer, mobiliteitsbeheer, ICT-beveiliging en databescherming. In combinatie met de hardware en diensten van Dell helpen deze softwareoplossingen klanten om hun ICT-infrastructuur te vereenvoudigen, de risico’s te minimaliseren en sneller resultaten te boeken.

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen in staat stellen om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.com.

Dell en Dell KACE zijn merken van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op de merken en namen van derden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg
Dell
+31 (0)20-674 4737
Jeff Ronge
AxiCom
+31 (0)20-754 6984

[1]Bron:  Gartner, “The Nexus of Forces Changes Everything: Gartner Symposium/ITxpo 2012 Keynote, 10 januari 2013.”Geen opmerkingen:

Een reactie posten