dinsdag 22 mei 2012

Overnames en fusies nemen wereldwijd toe met 23% volgens IntraLinks Deal Flow Indicator

Minimale toename in deals van Q4 2011 op Q1 2012 duidt op stabiliserende markten met desondanks tekens van volatiliteit

Amsterdam, 22 mei 2012 – IntraLinks publiceert de IntraLinks® Deal Flow Indicator (DFI) voor het eerste kwartaal van 2012. De DFI biedt inzicht in de huidige wereldwijde activiteiten en trends op het gebied van fusies en overnames, nog voordat deals officieel bekend gemaakt zijn. Het eerste kwartaal van 2012 toont een groei van 23 procent in M&A-activiteiten wereldwijd ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011.

Ondanks de algehele toename van 23 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, toont de DFI vlakke resultaten in het aantal M&A activiteiten sinds Q3 van 2011. Van Q2 naar Q3 in 2011 waren de M&A-activiteiten negatief tot minimaal. Van Q3 op Q4 nam het wereldwijd weer toe met 1,5 procent. In het eerste kwartaal van 2012 toonde EMEA een bescheiden groei van 1,5 procent, terwijl in Latijns-Amerika en Noord-Amerika sprake was van een geringe daling, met respectievelijk 2 procent en 3,5 procent. De volatiliteit die optrad in de verschillende kwartalen versterkte deze afzwakking verder. Zo was er in de regio Azië en het Stille Zuidzeegebied in het vierde kwartaal van 2011 sprake van een daling van 19 procent, terwijl er in het eerste kwartaal van 2012 een stijging van 16 procent plaatsvond.

“Bedrijven zijn nog altijd druk bezig met de integratie van overnames die zij in 2010 en 2011 deden. Hierdoor hanteren ze een pragmatische opstelling ten aanzien van potentiële nieuwe overnamekandidaten”, aldus Matt Porzio, vice president M&A Product Marketing bij IntraLinks. “Directieleden en managers op C-niveau verlangen een meer gestructureerde benadering van het fusie- en overnameproces. Hierdoor worden business development-professionals bewust van de noodzaak om hun processen te stroomlijnen en de uiteenlopende uitdagingen tijdens de levenscyclus van deals effectiever te beheren. Bedrijven stellen zich voorzichtiger op en stellen hun beslissingen uit, zodat het aantal fusies en overnames stagneert.”

De resultaten van de IntraLinks Deal Flow Indicator zijn gebaseerd op betrokkenheid van IntraLinks in een groot aantal fusie- en overnamedeals vanaf het beginstadium, waardoor zij een vroeg beeld kunnen vormen van de wereldwijde overname- en fusieactiviteiten. IntraLinks biedt wereldwijd al ruim tien jaar een cloudgebaseerd platform dat de doorlooptijd van deals van het begin tot het einde van het proces versnelt. In de huidige economie is een duidelijke strategie noodzakelijk om waardevolle deals te sluiten en om een gedegen due diligence-onderzoek uit te kunnen voeren.

De IntraLinks Deal Flow Indicator is berekend op basis van het totale aantal aanvragen dat IntraLinks heeft ontvangen voor overname- en fusieprojecten in het voorafgaande kwartaal. De uitkomsten hiervan zijn vervolgens geanalyseerd per werelddeel en vergeleken met de resultaten van eerdere periodes. Het rapport is gebaseerd op observaties en subjectieve interpretaties van overname- en fusieactiviteiten en is niet bedoeld als indicator voor de business performance of activiteiten van IntraLinks gedurende eerdere of toekomstige periodes. De volledige resultaten van Q1 2011 van de IntraLinks Deal Flow Indicator zijn terug te vinden op http://www.intralinks.com/knowledge/intralinks-deal-flow-indicator.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten