woensdag 16 mei 2012

Dell’s 12e generatie PowerEdge-servers verbeteren de bedrijfsprestaties en efficiëntie van reguliere en groeiende organisaties

 PERSBERICHT

Dell’s 12e generatie PowerEdge-servers verbeteren de bedrijfsprestaties en efficiëntie van reguliere en groeiende organisaties

·         Dell lanceert negen nieuwe servers die optimale ondersteuning bieden voor workloads in traditionele, virtuele, publieke en private cloud-omgevingen

·         De nieuwe PowerEdge M420 is ’s werelds enige blade server met twee sockets en een kwart van de hoogte van reguliere servers. Hierdoor kunnen klanten 32 onafhankelijke blade servers in één chassis onderbrengen. De server wordt geleverd met de eerste 40 GbE blade server switch voor high performance computing-omgevingen

·         De PowerEdge R820 is de enige rack server met een 2U-chassis, vier sockets en Intel Xeon E5-4600-processors.

Amsterdam, 16 mei 2012 – Dell breidt de PowerEdge-reeks uit met blade servers, rack servers en tower servers die veeleisende grootzakelijke en reguliere omgevingen meerwaarde bieden. De nieuwe blade servers zorgen voor verbeterde prestaties en efficiëntie dankzij het gedeelde gebruik van het vermogen, de koeling en de netwerkinfrastructuur. De servers worden in combinatie met professionele ICT-diensten geleverd. De nieuwe PowerEdge tower en rack servers bieden grootzakelijke functionaliteit voor geoptimaliseerde ICT-infrastructuren en chassisontwerpen die op maat zijn ontwikkeld voor kleine en middelgrote bedrijven.

De eerste lichting van de servers is eerder dit jaar verschenen. Dell is daarmee de eerste leverancier die servers met Intel Xeon E5 2600-processors aanbiedt.

Meer innovatie
De nieuwe PowerEdge rack, tower en blade servers zijn geoptimaliseerd voor een maximale gegevensdoorvoer, van de opslagbronnen naar de switch en van de server naar de blade-behuizing. Gebruikers profiteren daarnaast van energie-efficiëntie, schaalbare opslag, netwerk- en beveiligingsfuncties en een uitmuntende prijs/prestatie-verhouding. De nieuwe PowerEdge rack, tower en blade servers zijn voorzien van Intel® Xeon E5-2400- en Intel Xeon E5-4600-processors.

De PowerEdge R820 is ’s werelds eerste server met een 2U-chassis, vier sockets en Intel Xeon E5-processors. Klanten die beschikken over servers met een 4U-chassis en 4 sockets kunnen nu ruimte besparen door één HP DL580 te vervangen door twee Dell PowerEdge R820-servers. Dit biedt hen tot 24 extra processing cores, 1TB aan extra geheugencapaciteit en een drie keer hogere interne opslagdichtheid. De PowerEdge R820 biedt een twee keer hogere doorvoercapaciteit, twee afzonderlijke RAID-controllers en de optie van vier hot swappable Dell Express Flash PCIe solid state drives die vanaf de voorzijde toegankelijk zijn.

De PowerEdge M420 is ’s werelds enige blade server met twee sockets en een kwart van de hoogte van reguliere servers. De server blinkt uit in rekendichtheid, prestatievermogen en efficiëntie. De PowerEdge M1000e is ’s werelds enige chassis met een thermisch ontwerp dat de mogelijkheid biedt om blade-servers met een kwart van de reguliere hoogte afzonderlijk te onderhouden. Het chassis biedt ruimte voor maar liefst 32 PowerEdge M420’s. Klanten kunnen hun infrastructuurbudget optimaal benutten door de PowerEdge M420, de compactste server met 2 sockets ter wereld, te combineren met de Dell Force10 MXL 10 blade switch. Hierdoor wordt het aantal nodes per chassis verdubbeld. De server voldoet aan de stringente overheidsrichtlijnen en biedt compactheid, zonder nadelige gevolgen voor de beschikbaarheid en prestaties binnen het datacenter.

Maximale efficiëntie
Dell biedt krachtige en innovatieve mogelijkheden waarmee gebruikers hun platforms en infrastructuur op elk gewenst moment en vanaf elke locatie kunnen onderhouden:

·         De PowerEdge M820, de eerste blade-server met vier sockets en een Fresh Air-configuratie, biedt een sterke verbeterde koeling en dichtheid. De koelingskosten worden daarmee aanzienlijk verlaagd.

·         De 12e generatie PowerEdge rack en tower servers zijn voorzien van Integrated Dell Remote Access Controller 7 (iDRAC7) en Lifecycle Controller 2.0. Hiermee kunnen klanten systemen installeren, bijwerken, onderhouden en bewaken zonder de noodzaak om een software-agent te installeren, welk besturingssysteem ze ook gebruiken. De Chassis Management Controller (CMC) biedt extra mogelijkheden voor het beheer van maar liefst 288 afzonderlijk onderhoudbare blade-nodes via een centrale console, op basis van één IP-adres.

Meer bereiken
Bedrijven van verschillende groottes staan voor de moeilijke opgave om de juiste ondersteuning te bieden voor de verdere groei van hun organisatie. Aan de ene kant moeten ze ervoor zorgen dat ze geen geld uitgeven aan apparatuur die ongebruikt blijft. Aan de andere kant moeten ze zien te voorkomen dat hun apparatuur onvoldoende capaciteit bezit voor een optimale ondersteuning van de bedrijfsvoering. De nieuwe PowerEdge-servers vergroten de prestaties van bedrijfstoepassingen en zorgen voor optimale beschikbaarheid en schaalbaarheid:
 
·         De PowerEdge M820 blade-servers zijn voorzien van extra geheugen om ruimte te bieden voor toekomstige groei.

·         De rack servers R520, R420 en R320 en tower servers T420 en T320 bieden een groter aantal processor-cores, een hogere geheugencapaciteit en meer I/O-bandbreedte voor bedrijven van alle omvang.

·         Bedrijven kunnen profiteren van de ultracompacte PowerEdge M420. Deze server biedt 32 krachtige nodes binnen een chassis dat slechts 10U aan rack-ruimte in beslag neemt. De redundantie wordt gewaarborgd door hot swappable, fouttolerante harde schijven en failsafe hypervisors.

Gegarandeerde bedrijfscontinuïteit
Downtime en gegevensverlies zijn funest voor het bedrijfsresultaat. Bedrijven zijn steeds afhankelijker van cloud-gebaseerde toepassingen, gevirtualiseerde oplossingen en high performance computing. Hun ICT-oplossingen moeten redundantie en maximale uptime bieden, schaalbaar genoeg zijn om te voorzien in de toenemende vraag en bovendien kostenefficiënt zijn. Met de nieuwe PowerEdge-servers kunnen klanten profiteren van onafgebroken toegang tot hun kritische bedrijfstoepassingen:

·         De nieuwe PowerEdge blade servers M420, M520 en M820 bieden verbeterde prestaties en efficiëntie in combinatie met geavanceerde functies zoals hardware RAID en hot swappable schijven.

·         Dell PowerEdge is de eerste complete serverreeks met grootzakelijke RAS-functies voor redundantie en fouttolerantie, memory sparing, hot pluggable schijven en redundante voedingen. ICT-beheerders profiteren daarmee van continuïteit en consistentie binnen de volledige serverinfrastructuur, van het datacenter tot externe en mobiele locaties.

·         De nieuwe lichting van PowerEdge-servers biedt als eerste redundante fail-safe SD-hypervisors voor elk systeem. Klanten kunnen daarmee profiteren van servervirtualisatie met ingebouwde redundantie en fouttolerantie.

Citaten
Dell merkt een sterke wereldwijde vraag naar de eerste lichting van de 12e generatie PowerEdge-servers onder klanten die op zoek zijn naar krachtige ondersteuning voor hun veeleisende workloads. Naar aanleiding van feedback van klanten introduceren we servers met een uitmuntende prijs/kwaliteit-verhouding. Dell stelt klanten in staat om sneller resultaten te boeken dankzij een hechte integratie van servers, opslagbronnen, netwerktechnologie, clients en services. Hiervoor maken we gebruik van innovaties die het resultaat zijn van het werk van onze R&D-organisatie en van strategische overname van intellectueel eigendom,” zegt Ruud Koster Field Marketing Manager bij Dell.

“De 12e generatie Dell PowerEdge-servers stelt gebruikers in staat om te profiteren van de baanbrekende prestaties van de processors uit de Intel® Xeon®E5-reeks en innovatieve I/O-functionaliteit. De servers bieden daarmee optimale ondersteuning voor de uiteenlopende werklasten van onze klanten,” aldus Boyd Davis, vicepresident en directeur van de Datacenter Infrastructure Group van Intel.

“Dankzij het gebruik van de nieuwe Xeon-processors bieden de servers van Dell de flexibiliteit, toegevoegde waarde en prestatiekracht waar de steeds veeleisender markt naar vraagt. Klanten profiteren daarnaast van belangrijke innovaties zoals Dell OpenManage Power Center, een toepassing die is gebaseerd op de Node Manager-oplossing van Intel. Hiermee kunnen ze beleidsregels afdwingen die voor verbeterde energie-efficiëntie zorgen.”


Beschikbaarheid
De PowerEdge R820-server is met directe ingang verkrijgbaar. De R520, R420, R320, M520 en M420 zullen later deze maand verkrijgbaar zijn. De M820, T420 en T320 zullen deze zomer beschikbaar zijn. Klanten kunnen de servers aanschaffen via www.dell.nl/PowerEdge of via een van de PartnerDirect Channel Partners van Dell.

Aanvullende informatie
·         De 12e generatie PowerEdge-servers:

o   De PowerEdge M820 blade server is geoptimaliseerd voor maximale schaalbaarheid, doorvoercapaciteit en rekenkracht voor gevirtualiseerde toepassingen, high-performance computing en verticaal schaalbare omgevingen.
o   De PowerEdge M520 blade server biedt uitmuntende energie-efficiëntie en een uitmuntende prijs/prestatie-verhouding voor reguliere bedrijfstoepassingen.
o   De PowerEdge M420 blade server biedt een maximale dichtheid van nodes of een maximale prestatie per chassis, zonder nadelige gevolgen voor de beschikbaarheid. De PowerEdge R320 met een 1U-chassis en 1 socket combineert compromisloze RAS-functionaliteit, krachtige prestaties en uitbreidbaarheid voor internethosting en webserving.
o   De PowerEdge R820 rack server is geoptimaliseerd voor virtualisatie met hoge dichtheid en schaalbare databasetoepassingen.
o   De PowerEdge R520 rack server met een 2U-chassis en 2 sockets biedt krachtige ondersteuning voor middelgrote bedrijfstoepassingen en standaard virtualisatietoepassingen.
o   De PowerEdge R420 rack server met een 1U-chassis en 2 sockets combineert een ongekende dichtheid, krachtige prestaties en optimale schaalbaarheid voor rekenkundig intensieve toepassingen. De server blijft koel dankzij een Fresh Air-configuratie.
o   De PowerEdge R320 rack server met een 1U-chassis en 1 socket combineert compromisloze RAS-functionaliteit, krachtige prestaties en uitbreidbaarheid voor internethosting en webserving.
o   De PowerEdge T420 tower server met 2 sockets combineert krachtige prestaties, optimale doorvoercapaciteit en high availability-functies die het bedrijfsresultaat bevorderen.
o   De PowerEdge T320 tower server met 1 socket combineert krachtige prestaties en opslagcapaciteit met grootzakelijke RAS-functies die de productiviteit en effectiviteit van organisaties vergroten.

Belangrijke links:


Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen in staat stellen om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl

Dell en PowerEdge zijn merken van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van de merken en namen van derden.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg
Dell
+31 (0)20-6744737
Dina-Perla Marciano
AxiCom
+31 (0)20 75469 83
 
Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

   
global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten