dinsdag 22 mei 2012

OutSystems’ Agile Platform 7.0 speelt in op DevOps

Platform biedt meer beheermogelijkheden en overbrugt kloof tussen ontwikkelteams en operationele IT

Maarssen, 22 mei 2012 - OutSystems introduceert versie 7.0 van het Agile Platform voor applicatieontwikkeling. De nieuwe versie bevat drie essentiële verbeteringen, waaronder LifeTime. LifeTime biedt overkoepelend inzicht in het traject van de ontwikkeling, het testen, de acceptatie en productie (OTAP) van applicaties. Hiermee kunnen eventuele conflicten tussen applicatieonderdelen op basis van versieafhankelijkheid gedetecteerd en aangepast worden. Dit maakt het werk van ontwikkelaars en beheerders eenvoudiger en efficiënter. Verder biedt het Agile Platform ondersteuning voor de ontwikkeling van ‘multi-tenant’ applicaties en zijn tot slot de mogelijkheden van Java-ontwikkeling uitgebreid en gelijkgetrokken met .Net. Hierdoor biedt OutSystems ontwikkelaars meer keuzevrijheid en een reële keuze voor .Net of Java.

Bij de ontwikkeling van applicaties wordt vaak in verschillende omgevingen gewerkt. Dit vergroot de kansen op fouten, zeker wanneer er sprake is van afhankelijkheid van andere applicaties, bijvoorbeeld op basis van functionaliteit of data. LifeTime biedt een oplossing om eventuele conflicten (op basis van afhankelijkheid) te detecteren en aan te passen, binnen alle omgevingen. De gebruiksvriendelijkheid die OutSystems nastreeft, blijft hierbij behouden. LifeTime speelt hiermee in op de opkomende “DevOps”-trend, die principes en methodes omvat voor samenwerking en integratie tussen de softwareontwikkelaars en de operationele IT-afdeling. De verschillende ontwikkelfases kunnen diverse risico’s met zich meebrengen. LifeTime tackelt deze door:
  • de vereenvoudiging van het OTAP-proces (Ontwikkeling, Test, Acceptatie en Productie);
  • de automatisering van het opleveringsproces binnen alle OTAP-omgevingen;
  • een centraal dashboard om het applicatieportfolio te monitoren en te beheren;
  • een krachtig beveiligingsmodel om operationele activiteiten te distribueren zonder de controle te verliezen.
Daarnaast biedt Agile Platform 7.0 de mogelijkheid om op eenvoudige manier “multi-tenant”-applicaties te bouwen, die een strikte scheiding van data vereisen. Single-tenant applicaties die voor één klant of gebruiker zijn ontwikkeld, kunnen met één druk op de knop multi-tenant worden gemaakt. Hiermee kunnen applicaties gebruikt worden door meerdere partijen of personen. Het Agile Platform neemt de volledige configuratie, zoals de toewijzing van rechten, voor haar rekening. Independent Software Vendors (ISV’s) hebben al langer gevraagd naar deze mogelijkheid. Zij kunnen nu geavanceerde SaaS-toepassingen ontwikkelen met de snelheid en flexibiliteit die OutSystems-klanten gewend zijn.

Bovendien zijn nu ook alle functies, om snel aantrekkelijke interfaces voor mobiele en webapplicaties te bouwen, ook direct voor Java beschikbaar. Alle nieuwe functies van het Agile Platform worden direct ondersteund voor zowel Java- als .Net stacks. Hiermee biedt het platform werkelijke keuzevrijheid.

Ondersteunende citaten

“Tijdens de ontwikkeling van zakelijke applicaties worden IT-afdelingen vaak geconfronteerd met bottlenecks, verwarrende taakoverdrachten en zakelijke risico’s”, aldus Paulo Rosado, CEO van OutSystems. “Agile Platform 7.0 biedt een robuuste oplossing om de samenwerking tussen ontwikkelaars en operationele teams te vereenvoudigen. We bieden het overzicht en de controle tijdens de volledige levenscyclus van de applicatie en een gestroomlijnd proces voor wijzigingen. Daardoor kunnen teams nu volledig focussen op het gemeenschappelijk einddoel: het ontwerpen en afleveren van uitmuntende applicaties.”

“Wij gebruiken het Agile Platform al sinds 2008 en elke release brengt weer verbeteringen ten opzichte van de vorige. Vandaag de dag hebben we een grote softwareontwikkelafdeling, met verschillende teams die werken aan meerdere applicaties voor verschillende kanalen. Allemaal worden ze opgeleverd met het Agile Platform. We hebben LifeTime gezien en we zijn aangenaam verrast over de belofte om onze uitrolprocessen verder te vereenvoudigen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten