dinsdag 15 mei 2012

Dell breidt portfolio voor desktopvirtualisatie-oplossingen uit


PERSBERICHT

Dell breidt portfolio voor desktopvirtualisatie-oplossingen uit

·         DVS Simplified biedt plug & play-oplossingen die eenvoudig te installeren en beheren zijn
·         DVS Enterprise biedt high performance en schaalbare desktopvirtualisatie voor grootzakelijke omgevingen
·         Klanten profiteren van geavanceerde beveiliging en gestroomlijnd ICT-beheer

Na de recente bekendmaking van de beoogde overname van Wyse, breidt Dell het portfolio voor desktopvirtualisatie-oplossingen verder uit. Dell introduceert integrale oplossingen die bedrijven van alle soorten en maten helpen met de implementatie van desktop virtualisatie technolgieen en tegelijkertijd de productiviteit van eindgebruikers en de ICT-organisatie helpt te verhogen.

Het nieuwe aanbod van Desktop Virtualization Solutions (DVS) bestaat uit:
  • DVS Simplified Appliance biedt bedrijven met een niet al te complex ICT-infrastructuur, een plug & play-oplossing die op eenvoudige wijze geinstalleerd en beheerd kan worden. De appliance wordt onder meer geleverd met de softwaretoepassing Citrix VDI-in-a-Box, die eenvoudige en herhaalbare implementaties mogelijk maakt.
·         DVS Enterprise integreert technologie van VMware en Citrix voor de ondersteuning van grootschalige implementaties en veeleisende ICT-omgevingen.
·         DVS Simplified Desktop as a Service (DaaS), een dienst die binnenkort verschijnt, is gebaseerd op het toonaangevende platform van Desktone.

“Onze oplossingen voor desktopvirtualisatie stellen klanten van alle omvang in staat om snel en eenvoudig te profiteren van de vele voordelen van virtual desktop-implementaties,” aldus Steve Lalla, vice president & general manager van de Mobility Solutions Group van Dell. “Steeds meer klanten doen een beroep op Dell, hun vertrouwde partner, om niet langer meer op basis van aannames  virtual desktop-architecturen te ontwikkelen. Met DVS Simplified brengen we onze technische expertise en plug & play-ervaring naar de markt voor desktopvirtualisatie. Met DVS Enterprise bieden we klanten de mogelijkheid om met de grootste eenvoud oplossingen voor desktopvirtualisatie te implementeren die optimaal voorzien in de uiteenlopende gebruikersbehoeften.”

“Dell’s DVS-oplossingen bieden verbeterde flexibiliteit, schaalbaarheid en prestaties. Dit maakt hen aantrekkelijk voor verschillende soorten klanten met uiteenlopende ICT-omgevingen,” aldus John Abbott, hoofdanalist bij 451 Research. “Dell onderscheidt zich hiermee duidelijk van de concurrentie en het aandeel in de markt voor desktopvirtualisatie neemt al sterk toe.”

DVS Enterprise
DVS Enterprise is geschikt voor organisaties met veeleisende ICT-omgevingen en uiteenlopende gebruikersbehoeften. Klanten kunnen beginnen met een implementatie vanaf slechts 50 werkplekken, maar hebben ook de flexibiliteit om hun implementatie naar duizenden werkplekken op te schalen. Hierdoor vallen de investeringskosten aanzienlijk lager uit. DVS Enterprise combineert de allerlaatste 12G-servers en opslag- en netwerkcomponenten van Dell met de software van VMware of Citrix. Voor meer informatie: Desktop Virtualization Solutions.

“Dankzij de samenwerking tussen Dell en VMware kunnen klanten van alle omvang profiteren van een verbeterde gebruikerservaring en een geoptimaliseerde virtuele desktop-omgeving,” aldus Vittorio Viarengo, vicepresident End-User Computing bij VMware. “Met de introductie van Dell Desktop Virtualization Solutions Enterprise for VMware View™ 5 breidt Dell het aanbod van oplossingen voor desktopvirtualisatie verder uit, zodat kanten kunnen beschikken over veilige en eenvoudig te beheren VDI’s.”

DVS Simplified Appliance
DVS Simplified Appliance is een eenvoudige en betaalbare appliance die klanten met minder complexe ICT-omgevingen integrale mogelijkheden voor desktopvirtualisatie biedt. Deze oplossing is speciaal ontwikkeld om een einde te maken aan de kosten en complexiteit die de implementatie van virtuele desktopinfrastucturen normaliter in de weg staan. De gebruiksvriendelijke geïntegreerde VDI-appliance kan in een kwestie van uren in gebruik worden genomen. De schaalbaarheid kan op naadloze wijze worden uitgebreid door simpelweg nieuwe appliances aan te sluiten.

Deze geïntegreerde appliance omvat een Dell-server die vooraf is geconfigureerd met virtuele machines, beheersoftware en hypervisor-componenten van Citrix die direct gebruiksklaar zijn. De appliance wordt geleverd met drie jaar Dell ProSupport™ voor hardware en software en is direct via Dell en Dell PartnerDirect-resellers verkrijgbaar. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl/dvssimplified. Dell PartnerDirect-resellers kunnen voor meer informatie over DVS Simplified terecht op het DVS partner portal.

“Dell en Citrix maken de voordelen van desktopvirtualisatie voor iedereen mogelijk met Dell DVS Simplified. Deze betaalbare oplossing vereenvoudigt de implementatie van virtuele desktops en zorgt ervoor dat de kosten voorspelbaar blijven,” aldus Kumar K. Goswami, vicepresident Products bij Citrix. “De appliance kenmerkt zich door een simpele installatie en eenvoudig beheer. Dit stelt ons in staat om onze doelstelling te realiseren van efficiënte werkplekken met ondersteuning voor mobiliteit, de vrijheid van Bring Your Own Device en gestroomlijnd ICT-beheer. Dit is een ideale oplossing voor bedrijven die in het verleden over onvoldoende personeel en infrastructuur beschikten om aan de slag te gaan met desktopvirtualisatie. Gezien de eenvoud van deze oplossing en de sterke aanwezigheid van Dell in de desktopmarkt zijn we zeer enthousiast over onze kansen om het aanzicht van de desktopvirtualisatiemarkt te veranderen.”

DVS Simplified DaaS
DVS Simplified DaaS maakt gebruik van het softwareplatform van Desktone voor Desktops as a Service (DaaS) en de wereldwijde datacenters en diensten van Dell om een snelle en naadloze integratie van VDI-omgevingen mogelijk te maken. Een uitbreiding op de virtual desktop-oplossing Enterprise ‘as a Service’ die Dell vorig jaar uitbracht om klanten volledig beheerde en uitbestede diensten aan te bieden. DVS Simplified DaaS biedt bedrijven van alle omvang een kant-en-klare oplossing voor desktopvirtualisatie die zich kenmerkt door een snelle implementatie, schaalbaarheid, zelfservice en zelfbeheer.

“Dankzij de gecombineerde kracht van het DaaS-platform van Desktone — dat desktops beschikbaar stelt vanuit de cloud — en de datacenters en diensten van Dell wordt desktopvirtualisatie toegankelijk voor iedereen,” aldus Peter McKay, CEO van Desktone. “Ze bieden baanbrekende kostenefficiëntie en schaalbaarheid die de branche nodig heeft om de acceptatie van virtuele desktops te versnellen.”

Beschikbaarheid
DVS Simplified en DVS Enterprise zijn direct verkrijgbaar, inclusief ondersteuning door vakkundig opgeleide Sales & Services-specialisten. DVS Simplified is eveneens verkrijgbaar via Dell PartnerDirect-resellers. DVS Simplified DaaS zal na de zomer verkrijgbaar zijn.

Aanvullende informatie

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen in staat stellen om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie
www.dell.nl 

Dell is een merk van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op de merken en namen van derden.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg
Dell
+31 (0)20-6744737
Dina-Perla Marciano
AxiCom
+31 (0)20 75469 83

Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

   
global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten