dinsdag 21 februari 2012

Verizon breidt wereldwijd zakelijk netwerkplatform verder uit in Afrika en het Midden-Oosten

Mediacontact:
Debbie Lewis
215-466-6872
debbie.lewis@verizon.com

Clare Ward
+44 118 905 3501
Clare.ward@verizonbusiness.com


Verizon breidt wereldwijd zakelijk netwerkplatform verder uit in Afrika en het Midden-Oosten


Private IP-dienst legt de basis voor geavanceerde ICT-oplossingen

Verizon heeft de aanwezigheid van zijn wereldwijde zakelijke netwerkplatform uitgebreid. Hierdoor kunnen multinationals in zes extra Afrikaanse landen en Bahrein en Qatar in het Midden-Oosten een beroep doen op de Private IP-diensten van Verizon. Klanten van Verizon die over vestigingen in deze opkomende markten beschikken, kunnen dankzij deze uitbreiding gegevens en bedrijfstoepassingen op effectievere wijze beschikbaar stellen en een beroep doen op Verizons wereldvermaarde netwerk- en beveiligingsoplossingen.

Verizon combineert een krachtige wereldwijde multiprotocol label switching (MPLS)-netwerk met het Afrikaanse netwerk van partner Vodacom Business. De Private IP-diensten van Verizon zijn daarmee toegankelijk voor zakelijke klanten met vestigingen in Gabon aan de Afrikaanse westkust, Djibouti en Ethiopië in de Hoorn van Afrika, Malawi en Zimbabwe in Oost-Afrika en in Swaziland in de zuidelijke regio van het continent. Klanten in deze regio kunnen bovendien een beroep doen op de professionele adviesdiensten van Verizon voor het ontwerp en de implementatie van een netwerkoplossing die in hun specifieke bedrijfsbehoeften voorziet.

Met deze uitbreiding zijn de Private IP-diensten van Verizon nu in 21 Afrikaanse landen beschikbaar. De andere landen zijn Kenia, Tanzania, Oeganda en Zambia in het oosten van Afrika, Kameroen, Ghana, de Ivoorkust, Marokko en Nigeria in de noordelijke en westelijke kustgebieden en Angola, Botswana, Lesotho, Mozambique, Namibië en Zuid-Afrika in centraal en zuidelijk Afrika. In het Midden-Oosten zijn de Private IP-diensten beschikbaar in Egypte, Israël, Jordanië, Koeweit, Pakistan, Saoedi-Arabië, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten (Abu Dhabi en Dubai).

“De uiterst intelligente netwerken van Verizon bieden klanten een platform voor innovatie. Dit platform wordt nu versterkt met de beschikbaarheid van Private IP-diensten in Afrika en het Midden-Oosten”, aldus Martin Burvill, vicepresident Enterprise Sales voor de EMEA-regio. “Deze uitbreiding geeft blijk van onze toewijding aan deze opkomende regio en ondersteuning voor de veranderende behoeften van multinationals en overheidsklanten. Grootschalige netwerkdiensten zoals Private IP zullen een centrale rol vervullen bij het leggen van wereldwijde verbindingen tussen mensen, machines en hun omgevingen en bijdragen aan zakelijk succes en maatschappelijke vooruitgang.”

Klanten van Verizon Private IP kunnen profiteren van zes classes of service (CoS). Toepassingen die gevoelig zijn voor netwerktraagheid, zoals VoIP en videoconferencing, krijgen prioriteit boven minder tijdsgevoelige applicaties zoals e-mail. Naast de mogelijkheid om toepassingen op prioriteit in te delen, biedt Private IP geavanceerde rapportagetools voor de netwerk- en applicatieprestatie, tot op het niveau van individuele pc's en gebruikers. Dit maakt Private IP tot een ideaal platform voor de wereldwijde ondersteuning van de zakelijke communicatie en dagelijkse bedrijfsvoering van klanten.

Verizon biedt klanten toegang tot een uitgebreid portfolio van beheerde netwerkdiensten en beheert meer dan 300.000 beveiligings-, netwerk- en hostingapparaten verspreid over meer dan 4.200 klantennetwerken netwerken in 142 verschillende landen en regio's. Deze diensten worden ondersteund door brancheleidende service level agreements.

Via Terremark, een dochteronderneming van Verizon, kunnen klanten eveneens een beroep doen op een integraal aanbod van diensten, waaronder colocatie, cloud computing, managed hosting en carrier-neutrale connectiviteit. Ter ondersteuning van deze diensten beschikt het bedrijf over datacenters in België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Spanje, Turkije en Zweden. Met redundante systemen en bewaking op locatie waarborgt Terremark een optimale beveiliging en betrouwbaarheid van zijn netwerk en daarmee de continue beschikbaarheid van de bedrijfssystemen van klanten. Zijn faciliteiten in Europa en het Midden-Oosten bieden bedrijven in deze strategische regio's de beschikking over onontbeerlijke ICT- en cloud computing-infrastructuren. Binnenkort zal Terremark verbindingen met het Private IP-netwerk aanbieden via zijn network access point (NAP) in Amsterdam.

De wereldwijde infrastructuur van Verizon omvat één van de grootste IP-glasvezelnetwerken ter wereld. Dit netwerk omspant zes continenten en biedt een krachtige basis voor zijn dienstverlening aan multinationals en overheidsinstellingen. Verizon is verder mede-exploitant van meer dan 80 onderzeese kabelsystemen, waaronder de uiterst geavanceerde onderzeese netwerkverbinding Europe India Gateway (EIG) tussen het Verenigd Koninkrijk en India, waarvan een kabel in Djibouti eindigt. Daarnaast verbindt SEA-ME-WE-4 (Southeast Asia-Middle East-Western Europe) Zuid-Oost Azië met Europa via het Indiase subcontinent en het Midden-Oosten, en verbindt het Trans-Pacific Express (TPE)-netwerk de Verenigde Staten met het Chinese vasteland, Taiwan, Zuid-Korea en Japan. Verizon is de enige in de Verenigde Staten gevestigde medeoprichter van SEA-ME-WE-4 en het eerste Amerikaanse lid van het TPE-consortium.

Verizon is daarnaast medeoprichter en exploitant van het onderzeese kabelsysteem SAT-3/WASC/SAFE. Dit systeem doet dienst sinds 2003, en wordt door Verizon ingezet ter ondersteuning van de regionale behoeften van zijn klanten, met name in Zuid-Afrika.

Over Verizon
Verizon Communications Inc. (NYSE, NASDAQ: VZ) heeft zijn hoofdkantoor in New York en is marktleider in het leveren van breedband en andere draadloze en draadgebaseerde communicatieoplossingen aan consumenten, bedrijven, de overheid en groothandelaren. Verizon Wireless runt het meest betrouwbare draadloze netwerk in de VS met meer dan 104 miljoen verbindingen door het land. Ook biedt Verizon geconvergeerde communicatie, informatievoorziening en entertainmentdiensten via het meest geavanceerde glasvezelnetwerk van de VS en levert het bedrijf naadloze zakelijke oplossingen aan klanten over de hele wereld. Verizon maakt gebruik van een divers personeelsbestand van meer dan 196.000 mensen en behaalde in 2010 als Dow 30 aangeschreven een geconsolideerde omzet van 106,6 miljard dollar. Voor meer informatie, bezoek www.verizon.com.


####

VERIZON'S ONLINE NEWS CENTER: Verizon´s persberichten, speeches en biografieën van bestuursleden, mediacontacten, hoge kwaliteit video, beelden en andere informatie zijn beschikbaar op Verizon's News Center: http://www.verizon.com/news / news. Voor het ontvangen van persberichten per e-mail, ga naar de News Center en registreer voor aangepaste automatische aanlevering van nieuwsberichten van Verizon.
Dit betreft een niet-officiële vertaling. Voor de officiële tekst verwijzen wij graag naar ons originele Engelstalige bericht."

Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano


global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten