dinsdag 21 februari 2012

Cloud-datacenters van Terremark opnieuw voor PCI DSS gecertificeerd

Cloud-datacenters van Terremark opnieuw voor PCI DSS gecertificeerd


Ondersteunende infrastructuur voor cloud computing-, colocatie- en managed hosting-diensten in overeenstemming bevonden met door de branche erkende beveiligingsstandaard

Terremark, een dochteronderneming van Verizon, heeft een certificaat ontvangen waaruit blijkt dat de datacenters die zijn aanbod van cloud computing-diensten ondersteunen, voldoen aan de richtlijnen van versie 2.0 van de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS). Zakelijke en overheidsklanten van Terremark die creditcardgegevens verwerken, kunnen hun bedrijfskritische applicaties hierdoor laten hosten en beheren, in de wetenschap dat de onderliggende infrastructuur wordt beschermd door maatregelen die onderdeel vormen van de branchenormen voor de beveiliging van creditcardgegevens.

De diensten van Terremark op het gebied van cloud computing, colocatie en managed hosting worden verzorgd vanuit zijn faciliteiten in Dallas, Pleasanton (Californië), Miami, Culpeper (Virginia), São Paulo en Amsterdam. Met de certificering is opnieuw aangetoond dat deze faciliteiten voldoen aan de PCI DSS-richtlijnen voor de opslag, verwerking en overdracht van creditcardgegevens. Om in aanmerking te komen voor deze certificering werden de beleidsregels, procedures en technische systemen van Terremark onderworpen aan een uitgebreide beveiligingsaudit door een onafhankelijke partij. Deze audit omvatte onder meer inspecties op locatie en een evaluatie van Terremarks programma voor de systeembrede detectie van kwetsbaarheden.

“Terremark heeft een bewonderenswaardige trackrecord in het voldoen aan hoog aangeschreven branchestandaarden zoals PCI DSS. Hiermee blijft Verizon zich onderscheiden van de concurrentie binnen de grootzakelijke en overheidsmarkt”, aldus Nelson Fonseca, de president van Terremark. “Ter ondersteuning van de bedrijfskritische applicaties van klanten biedt Terremark vanuit zijn PCI DSS-gecertificeerde faciliteiten veilige cloud computing- en ICT-infrastructuuroplossingen aan die optimaal aansluiten op de behoeften van de markt.”

PCI DSS werd ontwikkeld om de beveiliging van creditcardgegevens te verbeteren en een brede toepassing van consistente maatregelen voor informatiebeveiliging te bevorderen. De standaard omvat een pakket van technische en operationele basismaatregelen voor de beveiliging van creditcardgegevens van bedrijven en consumenten. PCI DSS helpt organisaties om de rekeninggegevens van hun klanten op proactieve wijze te beschermen. Het gaat om een veelzijdige standaard die onder mee eisen stelt op het gebied van het beveiligingsbeheer, de beleidsregels, bedrijfsprocedures, netwerkarchitectuur, het softwareontwerp en andere essentiële beveiligingsmaatregelen.

Naast PCI DSS zijn de datacenters van Terremark gecertificeerd voor verschillende andere standaarden, waaronder ISO/IEC 27001:2005 en SAS 70 Type II. De diensten van Terremark worden ondersteund door strikte Service Level Agreements (SLA's) en redundante systemen die ten doel hebben om het volledige dienstverleningstraject vrij te waren van single points of failure.

Over Terremark

Terremark, een dochteronderneming van Verizon, weet als geen ander grootzakelijke ICT op wereldwijde schaal te transformeren en beveiligen. Als dochteronderneming van Verizon Communications Inc. (NYSE, NASDAQ:VZ) bepaalt Terremark de norm op het gebied van ICT-implementaties. Hiertoe levert het geavanceerde infrastructuur en managed service-diensten die bedrijven en overheidsinstellingen in alle delen van de wereld helpen te voldoen aan de strikte eisen op het gebied van schaalomvang, beveiliging en betrouwbaarheid. Met een wereldwijd netwerk van datacenters en een uitgebreid aanbod van beveiligingsoplossingen helpt Terremark klanten om het potentieel van cloud computing te realiseren. Raadpleeg voor meer informatie www.terremark.com.

# # #

CONTACT:
Media Relations
Terremark
Xavier Gonzalez
305-961-3134
xgonzalez@terremark.com

Over Verizon
Verizon Communications Inc. (NYSE, NASDAQ: VZ) heeft zijn hoofdkantoor in New York en is marktleider in het leveren van breedband en andere draadloze en draadgebaseerde communicatieoplossingen aan consumenten, bedrijven, de overheid en groothandelaren. Verizon Wireless runt het meest betrouwbare draadloze netwerk in de VS met meer dan 104 miljoen verbindingen door het land. Ook biedt Verizon geconvergeerde communicatie, informatievoorziening en entertainmentdiensten via het meest geavanceerde glasvezelnetwerk van de VS en levert het bedrijf naadloze zakelijke oplossingen aan klanten over de hele wereld. Verizon maakt gebruik van een divers personeelsbestand van meer dan 196.000 mensen en behaalde in 2010 als Dow 30 aangeschreven een geconsolideerde omzet van 106,6 miljard dollar. Voor meer informatie, bezoek www.verizon.com.


####

VERIZON'S ONLINE NEWS CENTER: Verizon´s persberichten, speeches en biografieën van bestuursleden, mediacontacten, hoge kwaliteit video, beelden en andere informatie zijn beschikbaar op Verizon's News Center: http://www.verizon.com/news / news. Voor het ontvangen van persberichten per e-mail, ga naar de News Center en registreer voor aangepaste automatische aanlevering van nieuwsberichten van Verizon.
Dit betreft een niet-officiële vertaling. Voor de officiële tekst verwijzen wij graag naar ons originele Engelstalige bericht."

Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano


global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten