dinsdag 28 februari 2012

Nieuwe zakelijke oplossingen van Dell helpen klanten om sneller zakelijke resultaten te boeken

Nieuwe zakelijke oplossingen van Dell helpen klanten om sneller zakelijke resultaten te boeken

• Dell ontwikkelt één van de krachtigst presterende integrale infrastructuren binnen de branche en rust het productportfolio van server-, storage- en netwerkoplossingen uit met standaard ondersteuning voor 10 Gigabit Ethernet.
• Dankzij de 10GbE-ondersteuning door servers, storage- en netwerkoplossingen van Dell kunnen klanten de prestaties van hun bedrijfstoepassingen tot 10 keer verbeteren ter ondersteuning van hun beslissingsproces en business intelligence-workloads.
• Nieuwe 12e-generatie Dell PowerEdge-servers bieden klantgerichte innovatie en zijn geoptimaliseerd voor bedrijfskritische IT oplossingen.
• Nieuwe Dell EqualLogic storage arrays combineren een hogere opslagcapaciteit met volledige ondersteuning voor 10 Gigabit Ethernet.

Dell introduceert tijdens de wereldwijde Enterprise Spring Launch evenementen een reeks krachtige nieuwe zakelijke oplossingen waarmee klanten sneller resultaten kunnen boeken. Organisaties worden momenteel geconfronteerd met snel veranderende en vaak onvoorspelbare eisen. Hierdoor hebben ze behoefte aan integrale ICT-oplossingen die hen in staat stellen om snel op de behoeften van klanten in te springen. Met deze nieuwe reeks producten voorziet Dell hen van een integraal ICT-platform dat de lat op het gebied van klantgerichte innovatie hoger legt, het systeembeheer vereenvoudigt, een verbeterde prestatie en superieure duurzame waarde biedt om een modulair platform te bieden zodat iedere bedrijfstoepassing maximaal ondersteund kan worden.

“Klanten vertellen ons dat ze behoefte hebben aan een krachtig presterende infrastructuur die zij op eenvoudige wijze kunnen beheren en hen in staat stelt om sneller zakelijke resultaten te boeken. Wij introduceren een nieuwe reeks infrastructuuroplossingen voor datacenters die belangrijke functionaliteit uit ons gehele productaanbod omvatten, van server- tot storage- en netwerktechnologie,” aldus Brad Anderson, president van de Enterprise Solutions Group bij Dell. “We zijn hiertoe in staat geweest dankzij strategische overnames zoals die van Force10 en de klantgerichte ontwikkeling van onze nieuwe, 12e-generatie PowerEdge-servers en storage-platforms. Dit stelt ons in staat om klanten een geïntegreerde infrastructuur aan te bieden met een gemeenschappelijke, krachtig presterende netwerkinfrastructuur. In combinatie met de tweede generatie functionaliteit voor systeembeheer die in onze servers is ingebouwd, levert Dell één van de meest krachtige en eenvoudigst te beheren datacenter-infrastructuren binnen de branche.”

Dell introduceert de krachtigste en eenvoudigst te beheren servers uit de geschiedenis en de tweede generatie van de ingebouwde beheerfunctionaliteit
Dell kondigt daarnaast een complete reeks van 12e-generatie blade-, rack- en tower PowerEdge-servers aan die geoptimaliseerd zijn voor het hosten van bedrijfskritische toepassingen. Dell heeft deze 12e-generatie servers ontwikkeld op basis van feedback uit meer dan 7.700 gesprekken met klanten in 17 landen verspreid, over vier continenten. De centrale doelstelling was daarbij om te voorzien in hun behoefte aan innovatieve technologie waarmee ze sneller zakelijke resultaten kunnen boeken. De nieuwe Dell PowerEdge-servers werken naadloos in combinatie met de storage- en netwerkproducten van Dell en bieden onder meer de volgende innovatieve mogelijkheden:

• Sneller gegevens verwerken tot resultaten : Dell legt momenteel de basis voor de uitbreiding van de Fluid Data-architectuur naar de server. Met Dell Express Flash, de eerste vanaf de voorkant toegankelijke, hot swappable PCIe solid state disks uit de branche die direct met de server verbonden zijn, maakt Dell het mogelijk om tot 10,5 meer Microsoft SQL Server-transacties per seconde af te handelen dan mogelijk is met HDD-opslag . De gegevensversneller Dell CacheCade is in staat om query’s van Oracle-databases tot 28 keer sneller af te handelen.
• Stroomlijnen en automatiseren van essentiële systeembeheertaken: Dell breidt de mogelijkheden op het gebied van systeembeheer uit met een tweede generatie van ingebouwde tools voor serverbeheer zonder extra agents. Deze functies stellen klanten in staat om de implementatie, updates, bewaking en het onderhoud tijdens de volledige levenscyclus van servers op efficiënte wijze te beheren. De nieuwe PowerEdge-servers van Dell maken het mogelijk om de tijd die beheerders kwijt zijn aan bare metal-implementaties en provisioning tot 85,5 procent te reduceren en het aantal handmatige stappen met 86 procent terug te brengen. Tijdens het uitbreiden van de systeembeheermogelijkheden zal Dell naar verwachting verder bouwen op de beheerfunctionaliteit van de 11e-generatie servers, die een bedrijf als Vitacore jaarlijks tot 43 dagen aan systeembeheer besparen.
• Verbeterde energiezuinigheid voor het datacenter: Verder bouwend op de track record in de ondersteuning van ’s werelds meest energiezuinige datacenters, zoals die van Microsoft Bing, voorziet Dell datacenters van alle omvang, van een frisse impuls door middel van de 12e-generatie PowerEdge-servers. Met deze innovatieve ICT-apparatuur van Dell kunnen datacenters een kostenbesparing van circa 2.230.000 euro op de investeringskosten realiseren .

De storage arrays van Dell bieden krachtiger en flexibelere prestaties in een kleinere omvang en vereenvoudigen het gegevens- en kostenbeheer
Dell introduceert daarnaast een nieuwe generatie van EqualLogic PS Series storage arrays die een hoge netwerkbandbreedte combineren met een verbeterde opslagcapaciteit. Deze storage arrays hebben een kleiner formaat dan eerdere generaties.

• De EqualLogic PS6110-serie — Deze storage arrays zijn bij uitstek geschikt voor middelgrote implementaties met meerdere fysieke of virtuele servers. Ze zijn geconfigureerd voor zowel optische (SFP+) als koperen (10GBASE-T) 10GbE-netwerken om de flexibiliteit van het datacenter te vergroten. Met 72 terabyte in één array en 1,2 petabyte per groep kunnen klanten hun opslagcapaciteit op elk gewenst moment schalen door simpelweg extra arrays toe te voegen aan een bestaande EqualLogic-groep, zonder downtime of ingrijpende opwaarderingen.
• De EqualLogic PS4110-serie — Deze eerste 10GbE EqualLogic storage arrays op instapniveau bieden dezelfde voordelen en functionaliteit als de PS6110-serie voor kleinschaliger implementaties en gebruik binnen filialen en campusomgevingen. Deze systemen bieden een opslagcapaciteit tot 36 terabyte in één array en 72 terabyte per groep.

Virtual Network Architecture vorm aanvulling op aanbod van server- en storage-oplossingen
De Virtual Network Architecture (VNA) van Dell voorziet klanten van een open framework voor het virtualiseren, automatiseren en inrichten van netwerkdiensten binnen datacenters, campusomgevingen en filialen. De Virtual Network Architecture omvat een integraal 10GbE-framework met 10GbE top-of-rack en gedistribueerde 10/40GbE core fabrics. In de zes maanden sinds de overname van Force10 Networks heeft Dell de wereldwijde beschikbaarheid van de producten drastisch uitgebreid. De wereldwijde beschikbaarheid van Dell’s producten groeide met meer dan 40 procent, een toevoeging van 600 klanten, in meer dan 80 landen.

Directe resultaten met geoptimaliseerde virtualisatieplatforms
Dell kondigt de introductie aan van vStart for Dell Private Cloud, een oplossing waarmee bedrijven snel hun eigen private cloud kunnen implementeren. vStart for Dell Private Cloud zal bedrijven helpen om sneller applicaties en ICT-diensten aan gebruikers aan te bieden. Hiertoe biedt het een geconvergeerde, kant-en-klare schaalbare infrastructuuroplossing die is opgebouwd uit de nieuwe 12-generatie PowerEdge server-, storage-, netwerk- en beheercomponenten.

Desktopcomputers die volledig aansluiten op de bedrijfseisen
De Dell Desktop Virtualization-oplossingen helpen klanten om het beheer van PC’s te vereenvoudigen en de beveiliging te optimaliseren. Dell kondigt de introductie aan van twee oplossingen voor desktopvirtualisatie: Desktop Virtualization Solution Simplified en Desktop Virtualization Solution Enterprise. Desktop Virtualization Solution Simplified omvat een geïntegreerde appliance die klant en klaar is geconfigureerd met software- en hypervisor-componenten. Deze appliance maakt een einde aan de kosten en complexiteit die traditioneel gepaard gaan met het gebruik van kleinschaliger oplossingen voor desktopvirtualisatie. Desktop Virtualization Solution Enterprise biedt schaalbaarheid tot duizenden gebruikers van virtuele desktops en reduceert de investeringskosten. Hierdoor kunnen bedrijven op basis van beide oplossingen al met implementaties vanaf 50 werkplekken van start gaan.

Business Intelligence met de Dell Quickstart Data Warehouse Appliance
Dell kondigt daarnaast de introductie aan van de Dell Quickstart Data Warehouse Appliance. Deze oplossing helpt middelgrote ondernemingen en gebruikers op een afdeling om gegevens op eenvoudige wijze te organiseren, op te vragen en te analyseren. Op deze manier kunnen ze business intelligence inzetten om beter gefundeerde beslissingen te nemen. De data warehousing-appliance is gebaseerd op de nieuwe Dell PowerEdge-servers en Microsoft SQL Server 2012. Voor de gegevensintegratie zal gebruik worden gemaakt van Dell Boomi, een applicatie die ook integratie tussen Private- en Public cloud mogelijk maakt.

Citaten:
“Dell blijft fors investeren in zakelijke functionaliteit en mogelijkheden en heeft als vertrouwde leverancier van grootzakelijke ICT-oplossingen een indrukwekkende vooruitgang geboekt. Vandaag zet Dell een belangrijke nieuwe stap door oplossingen te bieden voor de belangrijkste pijnpunten van klanten en ontwerpinnovatie en operationele efficiëntie naar datacenters van alle omvang brengen. Dell heeft het complete portfolio van PowerEdge-servers geoptimaliseerd voor de ondersteuning van de meest veeleisende workloads en naadloze schaalbaarheid binnen bedrijven van alle omvang, van kleine ondernemingen tot de grootste multinationals. Als brancheleider op het gebied van geautomatiseerde oplossingen heeft Dell reeds miljoenen servers met krachtige ingebouwde grootzakelijke beheermogelijkheden verkocht. Met de technologische mijlpalen op het gebied van opslag, netwerken, virtualisatie, gegevensintegratie en automatisering is het duidelijk dat Dell als geen ander bedrijf zijn pijlen richt op het vergroten van zijn aandeel binnen de grootzakelijke markt.” -- Matt Eastwood, group vicepresident Enterprise Platform Research bij IDC.

“We zijn van plan om ons bestaande virtualisatieplatform in 2012 te transformeren tot een private cloud. De Dell PowerEdge M620 is ons voorkeursplatform. De mogelijkheid om het primaire RAM-geheugen fors uit te breiden maakt deze oplossing ideaal geschikt voor dit doel,” aldus Max Wagener, hoofd Enterprise Architecture bij GfK. “De databases die we willen virtualiseren, zijn tamelijk geheugenverslindend. De enorme geheugencapaciteit van de Dell PowerEdge M620 stelt ons in staat om deze databases te consolideren. Na de virtualisatie van de meeste bedrijfstoepassingen en webservers is dit niet meer dan een logische stap voor ons.”

Beschikbaarheid:
• De 12e-generatie PowerEdge-servers van Dell zullen in de nabije toekomst verkrijgbaar zijn.
• De storage arrays uit de Dell EqualLogic PS6110- en Dell EqualLogic PS4110-serie zijn per direct verkrijgbaar.
• Dell Quickstart Data Warehouse Appliance bevindt zich momenteel in de bètafase en zal in het tweede kwartaal van 2012 verkrijgbaar zijn.
• vStart for Dell Private cloud zal in het tweede kwartaal van 2012 verkrijgbaar zijn.
• Dell Desktop Virtualization Solution Simplified is vanaf 12 april verkrijgbaar in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Dell Desktop Virtualization Solution Enterprise zal vanaf 17 april verkrijgbaar zijn in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Beide oplossingen zullen later in 2012 in andere Europese landen verkrijgbaar zijn.
• De Dell Networking 10GbE-oplossingen zijn per direct verkrijgbaar.


1 Gebaseerd op tests binnen laboratoria van Dell in februari 2012, waarbij sequentiële I/O-leesbewerkingen werden gemeten.
2 Resultaten gebaseerd op interne tests van Dell van een PowerEdge R720-server in combinatie met een SQL-databasetoepassing die op Dell PowerEdge Express Flash werd gehost. Express Flash wordt alleen ondersteund in een R720-XD 16-schijfconfiguratie.
3 Resultaten gebaseerd op interne tests die in januari 2012 door Dell werden uitgevoerd.
4 Resultaten gebaseerd op tests die in februari werden uitgevoerd door 2012 Principled Technologies, Inc. en Dell, Inc. Tijdens deze test werden de prestaties van Dell PowerEdge R720XD-systemen afgezet tegen HP DL380-G7-systemen. De werkelijke prestaties kunnen al naar gelang de configuratie, het gebruik en de productievariabiliteit verschillen.
5 Vitacore-casestudy van Dell uit juli 2011
6 De besparingen zijn gebaseerd op een schatting van 0,07 dollar per kilowattuur en/of 0,20 dollar per kilowattuur.


Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatie technologie en diensten die hen de kracht geven om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl.

Dell, PowerEdge, Force10 (en overigen) zijn merken van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van merken en namen van derden.

Dell is een merk van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van de merken en namen van derden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg Dell +31 (0)20-6744737 simone_versteeg@dell.com

Dina-Perla Marciano AxiCom +31 (0)20 75469 83 dina-perla.marciano@axicom-benelux.com

Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano


global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten