vrijdag 26 augustus 2011

Verizon neemt CloudSwitch over

Verizon neemt CloudSwitch over

Verizon Communications Inc. maakt de overname bekend van CloudSwitch, innovatieve leverancier van cloud-softwaretechnologie. Met deze overname zal de overstap voor bedrijven naar de cloud makkelijker worden en de algemene toepassing in de sector gestimuleerd worden. De overnamevoorwaarden werden niet bekendgemaakt.

Verizon zal CloudSwitch, het privaat bedrijf uit Burlington, Massachusetts, samenvoegen met haar dochteronderneming Terremark, IT-dienstverlener. Daardoor zal Verizon haar wereldwijde cloud-strategie sneller kunnen uitvoeren want Verizons mogelijkheden op het gebied van hybride clouds en cloud-naar-cloud worden versterkt.

CloudSwitch levert Verizon baanbrekende software waardoor bedrijven makkelijker en veiliger applicaties, of taken, kunnen verplaatsen tussen bedrijven hun datacenters en de cloud, zonder de applicatie of de infrastructuur-laag te hoeven aanpassen. Hiermee neemt Verizon een belangrijk obstakel weg voor het weidverspreid gebruik van cloud computing.

De technologie van CloudSwitch biedt bedrijven nieuwe flexibiliteit en een grotere controle bij het migreren van en naar de cloud. De beveiliging van applicaties en bedrijfsgegevens wordt ook uitgebreid. Bovendien blijven bedrijfsapplicaties sterk geïntegreerd; ze kunnen ook beheerd worden alsof ze lokaal draaien. Deze technologie, in combinatie met de geavanceerde IT- en beveiligingsdiensten van Terremark, maakt cloud-oplossingen (privaat naar publiek, publiek naar publiek en hybride) mogelijk die geschikt zijn voor grote bedrijven over heel de wereld.
“De cloud-computing markt biedt steeds meer mogelijkheden en tasbare voordelen, zowel voor onze bedrijfsklanten als voor de consumenten die zij bedienen”, aldus Bob Toohey, President Global Enterprise-afdeling van Verizon. “Met de overname van CloudSwitch heeft Verizon verdere stappen gezet in het definiëren van cloud-omgevingen voor bedrijven.”

John McEleney, CEO CloudSwitch: “Door samen te gaan met Verizon, zullen we een oplossing kunnen bieden die onze software combineert met de toonaangevende cloud infrastructuren. Onze grondliggende gedachte was ook altijd om een naadloze en veilige federatie van cloud-omgevingen te creëren, overheen datacenters van bedrijven en wereldwijde clouddiensten. Samen zullen we bedrijven een ongekend niveau van flexibiliteit, schaalbaarheid en controle binnen de cloud kunnen aanbieden, met een “wijs-en-klik” eenvoud. Dit zal in belangrijke mate het weidverspreid gebruik van de cloud helpen bevorderen, zeker bij het beheer van moeilijke taken.”

Via haar dochteronderneming Terremark levert Verizon bedrijven wereldwijd geavanceerde IT-, cloud- en beveiligingsdiensten. Terremark biedt klanten de mogelijkheid om hun IT-infrastructuur te optimaliseren en de performantie van applicaties te bevorderen binnen de huidige complexe en dynamische bedrijfsomgeving. Voor meer informatie kan u terecht op de Verizon IT Solutions & Hosting-website.


Over CloudSwitch

CloudSwitch maakt cloud computing toegankelijk voor het bedrijfsleven. De innovatieve software-appliance van CloudSwitch stelt ondernemingen in staat om hun bedrijfstoepassingen in de juiste cloud computing-omgeving onder te brengen – veililg, eenvoudig en zonder wijzigingen. Met CloudSwitch blijven applicaties sterk geïntegreerd met de tools en beleidsregels van bedrijfsdatacenters. De applicaties kunnen bovendien makkelijk verplaatst worden tussen verschillende cloud-omgevingen en terug in het datacenter als dat zakelijk gezien nodig is. Voor meer informatie over CloudSwitch, kan u terecht op www.cloudswitch.com of volg CloudSwitch op Twitter: www.twitter.com/cloudswitchcom.


Over Verizon

Verizon Communications Inc. (NYSE, NASDAQ: VZ) heeft zijn hoofdkantoor in New York en is marktleider in het leveren van breedband en andere draadloze en draadgebaseerde communicatieoplossingen aan consumenten, bedrijven, de overheid en groothandelaren. Verizon Wireless runt het meest betrouwbare draadloze netwerk in de VS met meer dan 104 miljoen verbindingen door het land. Ook biedt Verizon geconvergeerde communicatie, informatievoorziening en entertainmentdiensten via het meest geavanceerde glasvezelnetwerk van de VS en levert het bedrijf naadloze zakelijke oplossingen aan klanten over de hele wereld. Verizon maakt gebruik van een divers personeelsbestand van meer dan 196.000 mensen en behaalde in 2010 als Dow 30 aangeschreven een geconsolideerde omzet van 106,6 miljard dollar. Voor meer informatie, bezoek www.verizon.com.

####

VERIZON'S ONLINE NEWS CENTER: Verizon´s persberichten, speeches en biografieën van bestuursleden, mediacontacten, hoge kwaliteit video, beelden en andere informatie zijn beschikbaar op Verizon's News Center: http://www.verizon.com/news / news. Voor het ontvangen van persberichten per e-mail, ga naar de News Center en registreer voor aangepaste automatische aanlevering van nieuwsberichten van Verizon.
Note voor de pers: dit betreft een niet officiële vertaling.

Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom-benelux.com |www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten