maandag 22 augustus 2011

Dell introduceert nieuwe EqualLogic storage-oplossingen

• Nieuwe Dell EqualLogic opslagplatforms versterken Dell´s leiderschapspositie op het gebied van gevirtualiseerde opslag
• Nieuwe oplossingen bieden klanten in een compacter formaat tot 60 procent snellere prestaties voor reguliere workloads ten opzichte van eerdere versies1
• Nieuwe Dell EqualLogic-, Compellent- en PowerVault-opslagsystemen bieden verbeterde integratie met het VMware-platform en andere technologieën voor virtualisatie en cloud-infrastructuren
• Dell Fluid Data-opslag wint snel aan populariteit door klanten en partners een krachtig gevirtualiseerde, geïntegreerde en schaalbare architectuur te bieden


Dell introduceert nieuwe Dell EqualLogic storage-oplossingen en ondersteunende software. Deze oplossingen helpen klanten om te voorzien in de groeiende behoeften aan gegevensbeheer binnen gevirtualiseerde datacenters. Dell maakt daarnaast de details bekend van de nieuwe integratiemogelijkheden die de storage-oplossingen bieden voor het binnenkort te verschijnen VMware vSphere 5®-platform voor virtualisatie en cloud-infrastructuren.

Met de nieuwe oplossingen bereikt Dell een nieuwe mijlpaal in de voortdurende ontwikkeling van de Dell Fluid Data-oplossingen. Deze stellen klanten in staat om de waardevolle bedrijfsgegevens binnen hun datacenters effectiever te beheren.

“Bedrijven van alle omvang kennen hoge prioriteit toe aan efficiëntieverbetering van hun ICT-activa. Daarnaast willen ze het reactievermogen van hun ICT-organisatie verbeteren. Het toenemende gebruik van virtualisatie speelt hierbij een cruciale rol en de inzet van flexibele en intelligente opslagsystemen vormt bij deze initiatieven vaak de sleutel tot succes”, aldus Richard Villars, vicepresident Storage & IT Strategies bij IDC. “Dell blijft investeren in geavanceerde doch kostenefficiënte storage-oplossingen en breidt zijn dienstverleningsorganisatie en oplossingen voortdurend uit. Dell is hierdoor uitstekend gepositioneerd om ICT-organisaties te helpen om hun datacenters zowel vandaag als in de toekomst optimaal te benutten. ”


Nieuw opslagplatform van Dell EqualLogic breidt Fluid Data-architectuur uit

Om de groeiende opslagbehoeften van klanten te ondersteunen, introduceert Dell de EqualLogic productreeksen PS6100 en PS4100 voor IP-gebaseerde, gevirtualiseerde opslag. In combinatie met de nieuwe versie (5.1) van de Dell EqualLogic-firmware kunnen de nieuwe storage-oplossingen naadloos worden geïntegreerd met bestaande omgevingen, zonder downtime of ingrijpende wijzigingen. Op deze manier kunnen klanten zich concentreren op de opslag in plaats van handmatige opwaarderingen van hun infrastructuur.

Dell introduceert met de nieuwe toevoegingen aan de EqualLogic-reeks ondersteuning voor 2,5 inch schijven. Dit zorgt voor een hogere opslagdichtheid, zodat gebruikers meer gegevens op systemen kunnen opslaan die minder ruimte in beslag nemen. De EqualLogic PS-reeks biedt klanten een prestatieverbetering tot 60 procent voor reguliere workloads ten opzichte van eerdere versies van de EqualLogic-arrays. 1

Ongeacht de versie kunnen klanten arrays uit de EqualLogic PS-reeks combineren voor automatisch gegevensbeheer, load balancing van alle opslagbronnen en capaciteitsuitbreidingen. Dell maakt dit alles mogelijk zonder klanten te verplichten tot ingrijpende of verstorende opwaarderingen van hun opslagomgeving, zoals bij andere leveranciers het geval is. Nieuwe storage arrays zijn onder meer:

• EqualLogic PS4100-reeks — Deze SAN's zijn bij uitstek geschikt voor kleine of middelgrote bedrijven en filialen met groeiende opslagbehoeften. Zij bieden een opslagcapaciteit tot 36 TB binnen één array en 72 TB binnen één groep. De capaciteit kan worden uitgebreid door de naadloze toevoeging van PS4100- of PS6100-arrays aan een EqualLogic-groep.

• EqualLogic PS6100-reeks — Deze SAN's bieden middelgrote klanten een schaalbare omgeving met een opslagcapaciteit tot 72TB binnen één array en 1,2 PB binnen één groep. De SAN's bieden op eenvoudige wijze ondersteuning voor gebruik van schijven met hoge prestatie en schijven met een hoge opslagcapaciteit. De PS6100-reeks is bij uitstek geschikt voor klanten die op zoek zijn naar een storage-oplossing die voorziet in de opslagbehoeften binnen sterk gevirtualiseerde datacenter-omgevingen waarin een naadloze migratie en beveiliging van virtuele machines, toepassingen en gegevens een bedrijfskritische rol speelt.

De PS610 wordt geleverd in een nieuwe, compacte vorm en stelt gebruikers in staat om voor hun workloads dezelfde opslagprestaties te realiseren als vorige versies van de EqualLogic-arrays, maar met de helft van het aantal arrays en een 50 procent hogere uitbreidingscapaciteit.2

Dell is daarnaast van start gegaan met de verkoop van de EqualLogic FS7500, een nieuwe NAS-oplossing die kan worden gecombineerd met arrays uit de EqualLogic PS-reeks. Zo beschikken klanten over het enige horizontaal schaalbare unified storage-platform voor middelgrote implementaties dat op de markt verkrijgbaar is. De FS7500 maakt gebruik van het Dell Scalable File System, dat een brede reeks van geavanceerde functies biedt, waaronder cache-controle, load balancing en multi-threading voor een snelle I/O-verwerking.

Dell en VMware bundelen krachten voor de ontwikkeling van brancheleidende geïntegreerde oplossingen

Dell en VMware hebben hun strategische samenwerking de afgelopen 10 jaar steeds verder uitgebreid. Sinds de introductie van servervirtualisatie hebben ze samengewerkt aan de ontwikkeling van een brede scala aan producten en integratiemogelijkheden. Met het oog op de sterke groei van de virtuele omgevingen van hun klanten hebben Dell en VMware gezamenlijk specificaties ontwikkeld voor opslaginfrastructuren, zoals de VMware vSphere® Storage APIs voor array-integratie. Daarnaast hebben ze hoog-gevirtualiseerde datacenter- en storage-oplossingen geïntroduceerd die voorzien in de specifieke behoeften van hun gezamenlijke klanten.

Zo biedt de nieuwste versie (5.1) van de EqualLogic-firmware onder meer thin provisioning-ondersteuning voor VMware vSphere, zodat gebruikers tijdens herstelprocedures hun waardevolle tijd kunnen besparen en potentieel gegevensverlies voorkomen. Dell is een van de grootste wereldwijde resellers van VMware en helpt zijn partner om unieke oplossingen te ontwikkelen die tegemoetkomen aan de wensen van klanten op het gebied van gevirtualiseerde opslag.

Ter ondersteuning van het binnenkort te verschijnen VMware vSphere 5.0 introduceert Dell een nieuwe reeks van VMware-specifieke verbeteringen voor gebruikers van Dell EqualLogic storage-oplossingen, Dell Compellent en Dell PowerVault. Verbeteringen zullen in het derde en vierde kwartaal van 2011 worden uitgerold en omvatten:

• Dell EqualLogic Host Integration Tools voor VMware 3.1 — Deze tools bieden klanten een verbeterd overzicht op hun opslaginfrastructuur, verbeteren het beheer van datastores en optimaliseren de prestaties en beschikbaarheid door een hechte integratie met VMware vSphere 5, VMware vSphere Storage APIs, VMware Storage Distributed Resource Scheduler (SDRS) en VMware vCenter Site Recovery Manager™ 5.
• Dell Compellent Storage Replication Adapter voor vCenter SRM 5.0 — Deze oplossing biedt ondersteuning voor geautomatiseerde failback in geval van calamiteiten en nieuwe workflows voor geplande migraties en downtime. De Dell Compellent plug-ins zijn uitgerust met verbeterde ondersteuning voor VMware vSphere 5.0, zodat klanten hun Compellent-omgeving op eenvoudigere wijze kunnen koppelen aan gevirtualiseerde opslagbronnen.
• Dell PowerVault-integratie met VMware vCenter 5.0 — Dit voegt certificering toe voor VMware 5.0 en stelt klanten in staat om via één VMware vCenter Server-instantie meerdere PowerVault MD3200/MD3600 storage arrays te beheren met behulp van de vCenter Plugin voor Dell PowerVault MD.

Nieuwe softwareverbeteringen bieden grootzakelijke opslagmogelijkheden voor kleinschalige implementaties

Tot slot introduceert Dell nieuwe mogelijkheden om het inzicht van klanten in hun opslagomgeving te vergroten en de integratie met virtualisatieoplossingen van Microsoft te verbeteren. Het EqualLogic-platform biedt geïntegreerde, allesomvattende software die beheer eenvoudig houdt bij het uitbreiden van een opslagsysteem. Nieuwe oplossingen die grootzakelijke functionaliteit naar kleinschaliger implementaties brengen, zijn onder meer:

• Dell EqualLogic SAN Headquarters 2.2-software — Deze software is uitgebreid met ondersteuning voor meerdere locaties, zodat klanten op eenvoudige wijze de status en activiteit van opslagomgevingen in uiteenlopende geografische regio's kunnen controleren. Beheerders kunnen aan de hand van real-time diagnostische gegevens de prestaties en efficiëntie optimaliseren.
• Dell EqualLogic Host Integration Tools voor Microsoft 4.0 — Deze tools verbeteren de gebruikservaring met nieuwe functies zoals centrale gegevensbeveiliging en een efficiënter beheer van meerdere Microsoft-hosts en virtuele machines. De verbeterde Clustered Shared Volume (CSV)-ondersteuning stelt klanten in staat om het verbruik van opslagcapaciteit en de gegevensbeveiliging voor CSV's te optimaliseren.

Citaten:
“De nieuwe mogelijkheden van de EqualLogic-reeks vormen een belangrijke stap in de ontwikkeling van Dell Fluid Data-architectuur en versterken Dell`s leiderschapspositie op het gebied van eenvoudig te beheren IP-gebaseerde storage-oplossingen”, aldus Darren Thomas, vicepresident en directeur van Dell Enterprise Storage. “De nieuwe storage arrays en virtualisatietools verzekeren onze klanten van krachtig geoptimaliseerde en uiterst efficiënte datacenters door de configuratie te automatiseren en prestaties te verbeteren zonder verstorende opwaarderingen. ”

“VMware en Dell hebben keer op keer bewezen dat de integratie van opslaginfrastructuren en virtuele omgevingen de operationele flexibiliteit van klanten aanzienlijk vergroot en klanten in staat stelt om het ICT-beheer te stroomlijnen”, aldus Narayan Venkat, vicepresident Product Management van de Storage-divisie van VMware. “Onze gezamenlijke inspanningen om de storage-oplossingen van Dell te integreren met het VMware-platform stellen klanten in staat om de functionaliteit en capaciteit van hun opslagomgevingen uit te breiden, hun bedrijfsvoering optimaal te ondersteunen en op efficiëntere wijze in te springen op zakelijke ontwikkelingen, zonder bijkomende complexiteit of kosten. ”

“Met de juiste technologie kan elk klein of middelgroot bedrijf grootste dingen doen”, aldus Jonathan Franconi, netwerkbeheerder en technologiecoördinator bij de Guard Insurance Group. “We hebben met behulp van technologie van Dell en VMware ongeveer 113 bedrijfstoepassingen gevirtualiseerd, hetgeen overeenkomt met 95 procent van onze infrastructuur. Onze bedrijfsvoering is afhankelijk van de betrouwbaarheid van ons netwerk. Met een virtuele infrastructuur gebaseerd op Dell EqualLogic-SAN's en Dell PowerEdge-servers zijn wij beter in staat om onze bedrijfsgegevens te beschermen en hun beschikbaarheid te optimaliseren. ”

“Met de nieuwe versie van het Dell EqualLogic PS-platform legt Dell de lat op het gebied van gebruikseenvoud, betrouwbaarheid en prestatie binnen middelgrote bedrijven een stuk hoger”, aldus Steve Bishop, CTO van Dell PartnerDirect-reseller VeriStor Systems in Atlanta. “De nieuwe storage arrays bieden als vanouds integratie met VMware en bouwen verder op het innovatieve Dell EqualLogic-platform, wat wij inzetten voor de implementatie van virtuele infrastructuren voor middelgrote bedrijven en voor onze groeiende dienstverlening op het gebied van cloudgebaseerde disaster recovery. ”


Beschikbaarheid:
• Dell EqualLogic PS4100- en PS6100-reeks en EqualLogic FS7500 zijn per direct verkrijgbaar.
• Dell EqualLogic Host Integration Tools voor VMware 3.1, Dell EqualLogic Host Integration Tools voor Microsoft 4.0 en de SAN Headquarters 2.2-software zijn momenteel nog in de bètafase. Deze oplossingen zullen naar verwachting nog dit jaar op de markt verschijnen en gratis beschikbaar zijn voor klanten van EqualLogic die over een geldig ondersteuningscontract beschikken.
• De verbeteringen van de PowerVault-software staan gepland voor september 2011 en zullen gratis verkrijgbaar zijn voor bestaande klanten.

Aanvullende informatie:
• Dell Storage
• Dell Storage op Facebook
• Dell Storage op Twitter
• Dell op Twitter

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen in staat stellen om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl.

Het laatste nieuws over Dell en de VMworld 2011 is te vinden op www.dellatvmworld.com.

VMware, VMware vCenter Site Recovery Manager, VMware vSphere en VMworld zijn merken en/of gedeponeerde merken van of VMware, Inc. in de Verenigde Staten en/of andere rechtsgebieden. De termen “partner” of “samenwerking” hebben geen betrekking op een juridische samenwerking tussen VMware en enig ander bedrijf.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg Dell +31 (0)20-6744737 simone_versteeg@dell.com

Dina-Perla Marciano AxiCom +31 (0)20 75469 83 Dina-perla.marciano@axicom-benelux.com1. Gebaseerd op interne tests van Dell die plaatsvonden in 2011. Gebruikers kunnen een verbetering van de IOPS tot 60 procent realiseren ten opzichte van EqualLogic PS6100XV en PS6000XV-arrays met RW70/30, 4K en 8K I/O, 32 uitstaande I/O en RAID-50.

2. Gebaseerd op interne tests van Dell die plaatsvonden in 2011. Hiervoor werd gebruikgemaakt van een referentieontwerp met 5.000 mailboxen en Microsoft Exchange, 2 PowerEdge R710-servers met 2 EqualLogic PS6100E-arrays (48 schijven met een capaciteit van 1 TB), die werden vergeleken met 4 PS6000E-arrays (64 schijven met een capaciteit van 600 GB).

Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano


global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom-benelux.com |www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten