maandag 29 augustus 2011

Razendsnel op de hoogte tijdens WK Karten dankzij LANCOM outdoor netwerk


Hotspots en live timing voor bezoekers, pers en deelnemers

Aken, 29 augustus 2011 – Tijdens het WK karten worden de deelnemers met ‘live timing’ via een draadloos netwerk van LANCOM razendsnel voorzien van alle informatie over rondetijden en races. Het evenement vindt 29 augustus tot 4 september plaats op het op één na grootste karting circuit van Europa in Genk. De organisatoren verwachten meer dan 5000 bezoekers en een groot aantal journalisten van rond de wereld. Zij kunnen dankzij de hotspot-functie ook gebruik maken van het kabelloze LANCOM netwerk. Voor journalisten is deze service gratis, bezoekers betalen een kleine vergoeding.

De ‘live timing’ die wordt geboden op het evenement biedt aan de teams die opgesteld staan in de paddock binnen het circuit de mogelijkheid om live de informatie over rondetijden te kunnen volgen. Deze functionaliteit bestond al, maar werd eerst tot stand gebracht door middel van bekabeld internet. Met de outdoor access points van LANCOM is deze optie nu ook draadloos mogelijk gemaakt, om iedereen nog eenvoudiger toegang te geven tot alle belangrijke raceinformatie.

Het LANCOM netwerk biedt ook een hotspotfunctie. Met deze voorziening kunnen bijvoorbeeld verslaggevers direct foto’s en video’s van het evenement uploaden en via deze weg live verslag doen van de wedstrijd. Daarnaast is er een livestream verbinding, deze verloopt via aparte data-lijnen. Ook de Belgische televisiezender VT4 maakt gebruik van het LANCOM netwerk om bestanden en data te versturen. VT4 realiseert een semi-live verbinding waarin de wedstrijd wordt opgenomen en 20 minuten later wordt uitgezonden.

Op het terrein zijn verschillende LANCOM access points geïnstalleerd door haar reseller VPC Systems. Via de OAP-54-1 access point wordt de internetverbinding tot stand gebracht. Over de paddock, waar alle deelnemers en teams zijn opgesteld, is een rechtstreekse verbinding met behulp van twee LANCOM AirLancer Extender O-30 antennes gerealiseerd, via welke de live timing informatie wordt doorgegeven aan de geïnteresseerden. Naast deze antennes met een directe verbinding, is er ook een LANCOM AirLancer Extender O-360ag antenne geïnstalleerd. Deze omni-directionele antenne biedt dekking aan de volledige paddock. In totaal wordt ruim 3 hectare afgedekt en biedt door middel van twee hotspots internet toegang aan zowel bezoekers als aan journalisten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten