woensdag 31 augustus 2011

LANCOM lanceert zakelijke VPN-client voor Mac OS X 10.7 “Lion”

Client voor Apple’s nieuwe besturingssysteem nu beschikbaar

Netwerkspecialist LANCOM Systems heeft een update gelanceerd voor haar zakelijke VPN-client voor de MacBook, MacPro & Co. De LANCOM Advanced VPN Client voor Mac ondersteunt het besturingsysteem Mac OS X Leopard (10.5, alleen Intel), Mac OS X Snow Leopard (10.6) en de nieuwe Mac OS X Lion (10.7) om volledig toegang te bieden tot zakelijke netwerken over elke Internet verbinding via een streng beveiligde IPsec VPN. De LANCOM Advanced VPN Client voor Mac behoort tot de Apple-compatible lijn van oplossingen van LANCOM: VPN routers, VPN gateways en AirPort-compatible access points, waarvan de meeste gebaseerd zijn op 802.11n. De LANCOM Advanced VPN Client werkt overal en met alle IPsec-compliant routers of gateways.

De configuratie en uitvoering van de LANCOM Advanced VPN Client voor Mac is eenvoudig: VPN-profielen kunnen worden geïmporteerd van en/of uitgewisseld worden naar de VPN Client-versie voor Windows, of met LANCOM’s 1-Click Wizard. Andere kenmerken zijn de ‘Friendly Net Detection’ en een slimme tunneling technologie. Deze slimme tunnel technologie switcht automatisch naar een alternatief verbindingsprotocol wanneer de verbinding niet tot stand kan worden gebracht over het standaard IPsec. De gebruiker heeft dus de mogelijkheid om op het centrale netwerk in te loggen via VPN, ook wanneer internettoegang niet is toegestaan, bijvoorbeeld wanneer hotspots worden geconfigureerd met beveiligingsinstellingen die toegang verbieden of in UMTS-netwerken. Communicatie loopt via ISDN, modem, (draadloos) LAN, UMTS of iPhone tethering (met USB of Bluetooth).

De LANCOM Advanced VPN Client voor Mac biedt high-end beveiligingsopties voor zakelijke VPN-connectiviteit in grote en heterogene netwerken voor een aantrekkelijke prijs. Dat gebeurt in de vorm van een poortgebaseerde stateful inspection firewall met de mogelijkheid tot eigen regels voor bekende en onbekende netwerken, sterke authenticatie met behulp van X.509-certificaten en een FIPS 140-2 gecertificeerde cryptografiemodule.

De LANCOM VPN Client voor Mac is beschikbaar in het Duits en Engels via de gespecialiseerde resellers voor 106 Euro exclusief BTW. Een gratis 30-dagen testversie is beschikbaar via de LANCOM-website.

Apple, Mac, Mac OS, Macintosh, MacBook, iBook, MacPro, iPhone, AirPort, Leopard, Snow Leopard and Lion are registered trademarks of Apple Inc.

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-organisaties, overheden en andere instellingen. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN) en draadloze netwerken (Wireless LAN). Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Barcelona en Amsterdam. Ralf Koenzen is de oprichter en Managing Director van LANCOM Systems. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten