maandag 29 augustus 2011

EnterpriseDB introduceert Postgres Plus® Cloud Server

Eerste PostgreSQL database-as-a-service biedt ondersteuning voor publieke en private clouds en bare metal-implementaties met compatibiliteitsopties voor Oracle

Amsterdam – 29 augustus 2011 – EnterpriseDB introduceert de Postgres Plus® Cloud Server, een complete grootzakelijke PostgreSQL database-as-a-service (DaaS). Het bedrijf levert producten en diensten die voor compatibiliteit tussen PostgreSQL en Oracle zorgen. De nieuwe Postgres Plus® Cloud Server biedt ondersteuning aan publieke en private clouds zoals Amazon EC2 en Eucalyptus. De server kan tevens buiten de cloud worden ingezet als gebruiksvriendelijke en lineair schaalbare databasearchitectuur voor bare metal-implementaties binnen standaard datacenters.

Steeds meer bedrijven zijn bezig om hun bedrijfstoepassingen geschikt te maken voor gebruik binnen publieke en private clouds. Tot dusver zijn er echter geen PostgreSQL DaaS-oplossingen verkrijgbaar geweest die de functionaliteit en ondersteuning bieden die voor grootzakelijke omgevingen zijn vereist. Postgres Plus® Cloud Server voorziet in al deze eisen, en biedt daarnaast de mogelijkheid om toepassingen die voor Oracle zijn geschreven tegen een fractie van de kosten van Oracle-licenties op eenvoudige wijze naar de cloud te migreren. Postgres Plus® Cloud Server biedt alle functionaliteit die van een eersteklas databaseoplossing voor de cloud mag worden verwacht:

• Eenvoudige installatie en beheer via een web-based interface
• Transparante/flexibele toevoeging van nodes
• Automatische load balancing en failover
• Statusbeheer en -bewaking
• Online back-ups en point-in-time herstel
• Mogelijkheden voor het klonen van databases
• Postgres Plus® Advanced Server met zevende generatie compatibiliteitsopties voor Oracle

“PostgreSQL is klaar om een glansrol te vervullen in de cloud”, aldus Ed Boyajian, de CEO van EnterpriseDB. “Postgres Plus® Cloud Server is de eerste integrale database-as-a-service voor PostgreSQL-gebruikers. ICT-professionals die MySQL op Amazon RDS hebben uitgeprobeerd, kunnen nu beschikken over de grootzakelijke open source-oplossing waarop ze hebben zitten wachten. Oracle-gebruikers kunnen hun toepassingen op effectieve wijze migreren naar een functierijke database voor publieke en private clouds met een cloud-implementatie van onze integrale oplossing voor Oracle-compatibiliteit.”

EnterpriseDB biedt binnen zijn oplossing Postgres Plus® Cloud Server twee versies van zijn cloud-database aan: PostgreSQL 9.0,’s werelds meest geavanceerde open source-database, en Postgres Plus® Advanced Server 9.0, met functionaliteit voor Oracle-compatibiliteit die hogere prestaties, schaalbaarheid en beveiliging van grootzakelijke kwaliteit aan PostgreSQL toevoegt.

Op 31 augustus 2011 zal EnterpriseDB een private bètaversie van Postgres Plus® Cloud Server toegankelijk maken voor klanten en partners. Hierop volgt een publieke webcast genaamd “PostgreSQL in the Cloud – an Introduction to Postgres Plus® Cloud Server.” Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op http://www.enterprisedb.com/products-services-training/products-overview/postgres-plus-tools/postgres-plus-cloud-server.

Links
Kom meer te weten over: EnterpriseDB
Lees ons weblog: http://blogs.enterprisedb.com/
Volg ons op Twitter: http://twitter.com/#!/EnterpriseDB
Word fan op Facebook: http://www.facebook.com/EnterpriseDB?ref=ts


Geen opmerkingen:

Een reactie posten