donderdag 25 augustus 2011

EnterpriseDB introduceert Postgres Enterprise Manager™

Nieuwe oplossing biedt centraal beheer van PostgreSQL-databases

Amsterdam – 25 augustus 2011 – EnterpriseDB, leverancier van producten en diensten die voor compatibiliteit tussen PostgreSQL en Oracle zorgen, maakt de algemene beschikbaarheid bekend van Postgres Enterprise Manager™. Deze oplossing stelt ontwikkelaars en databasebeheerders in staat om met behulp van één beheerconsole hun PostgreSQL- en Postgres Plus® Advanced Server-installaties te controleren, beheren en fijn af te stellen, ongeacht het platform waarop ze draaien.

“Postgres Enterprise Manager™ is een oplossing voor het beheer van grootschalige PostgreSQL-implementaties die ontwikkelaars, databasebeheerders en systeembeheerders van onmisbare tools voorziet”, aldus Ed Boyajian, de president en CEO van EnterpriseDB. "Het gebrek aan oplossingen zoals deze heeft veel PostgreSQL-gebruikers er lange tijd van weerhouden om hun implementaties uit te breiden. Nu hebben zij de mogelijkheid om hun PostgreSQL-omgeving op te schalen tegen een fractie van de kosten van niet-open alternatieven."

Postgres Enterprise Manager™ biedt onder meer de volgende verbeteringen van grootzakelijke kwaliteit:
• Grootzakelijk beheer - beheer van grootschalige implementaties van PostgreSQL-databases.
• Dashboards voor de prestatiecontrole - gebruikers kunnen in één oogopslag de status aflezen van de I/O, de opslag- en geheugencapaciteit, de activiteit van gebruikers en sessies en wachttijden.
• Waarschuwingsbeheer - gebruikers worden aan de hand van vooraf gedefinieerde en aangepaste waarschuwingen op de hoogte gesteld van (potentiële) problemen.
• SQL Profiler - stelt gebruikers in staat om slecht presterende SQL-code te identificeren, diagnosticeren en corrigeren, en om SQL-statements te traceren die naar een of meer servers worden verzonden.
• Postgres Expert - deze 'virtuele databasebeheerder' dwingt het gebruik af van best practices op het gebied van PostgreSQL met professionele tips voor het ontwerp van schema's, de beveiliging, het gebruik van configuratieparameters en nog veel meer.
• Capaciteitsplanning en -prognose - de Capacity Manager biedt rapportage en trendanalyses die gebruikers inzicht bieden in pieken in laadtijden en trends in het opslaggebruik. Gebruikers kunnen daarnaast aangepaste rapporten met grafieken en tabellen genereren.

“Gezien het aantal commerciële transacties dat we dagelijks verwerken, is EnterpriseDB Postgres Enterprise Manager™ de perfecte oplossing voor het centrale beheer van onze PostgreSQL-installaties”, aldus Keith Alsheimer, de CEO van eSpendwise. “Binnen onze organisatie vervullen de producten van EnterpriseDB een bedrijfskritische rol. EnterpriseDB voorziet ons daarbij van ondersteuning van grootzakelijk niveau, zodat onze databases op een uitzonderlijk hoog niveau kunnen presteren.”

“Postgres Enterprise Manager™ van EnterpriseDB is een onmisbare tool voor bedrijven die met PostgreSQL werken of van plan zijn dat te doen”, aldus Oscar Herrera, partner bij KnowledgeSource Solutions Inc. “Dankzij de voorspellende functies van Postgres Enterprise Manager™ kunnen databasebeheerders zich de beste manier eigen maken om ondersteuning te bieden voor hun PostgreSQL-clusters. Daarbij is nauwelijks sprake van een leercurve.”

Beschikbaarheid
Postgres Enterprise Manager™ is direct verkrijgbaar als onderdeel van een databaseabonnement van EnterpriseDB of op basis van een standalone Postgres Enterprise Manager™-abonnement. Raadpleeg onze Postgres Enterprise Manager™-pagina voor meer informatie over het downloaden van Postgres Enterprise Manager™.

Contact met EnterpriseDB
Kom meer te weten over EnterpriseDB
Lees ons weblog: http://blogs.enterprisedb.com/
Volg ons op Twitter: http://twitter.com/#!/EnterpriseDB
'Like' ons op Facebook: http://www.facebook.com/EnterpriseDB?ref=ts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten