dinsdag 14 december 2010

Quest regelt snelle uitrol en efficiënt beheer van veilige private clouds

Cloud Automation Platform 7.5 verbetert flexibiliteit en verlaagt Capex en operationele kosten

Quest Software, Inc. (Nasdaq: QSFT) lanceert vandaag Quest® Cloud Automation Platform 7.5, een nieuw product voor cloud automatisering en beheer. Met dit platform kunnen bedrijven efficiënt complexe IT-diensten leveren en beheren binnen hun organisatie en zo optimaal gebruikmaken van hun investeringen in hun fysieke en virtuele infrastructuur. In combinatie met de andere Quest-producten voor virtualisatiemanagement biedt het Quest Cloud Automation Platform een uitgebreide oplossing voor de uitrol en het automatiseren van infrastructure-as-a-service (IaaS) private clouds.

Mary Johnston Turner, research director voor systems management software bij IDC, stelt: “De private cloud vormt steeds meer een sleutelonderdeel van de datacenter management strategie bij bedrijven. Virtualisatie is hierbij een essentieel bouwblok, maar om met de omvang en complexiteit om te kunnen gaan zijn elementen als automatisering en self service vereist. Met deze nieuwe versie van het Cloud Automation Platform maakt Quest Software het mogelijk om zelf private clouds uit te rollen, waarmee IT-infrastructuren efficiënt beheerd kunnen worden en die de wendbaarheid van de organisatie vergroten.

Het Quest Cloud Automation Platform maakt gebruik van de virtuele infrastructuren van VMware en Microsoft, en ondersteunt combinaties van beide in één private cloud. Daarnaast integreert het Cloud Automation Platform met oplossingen voor fysieke provisioning en automatisering van vooraanstaande leveranciers als HP en Symantec. Tot slot beschikt het platform over een self-service portal, dat wordt ondersteund door een geautomatiseerde service delivery en recovery en door just-in-time, gebruikercentrische diensten die eenvoudig geschaald kunnen worden.

De belangrijkste onderdelen van het Quest Cloud Automation Platform 7.5:

• Direct inzicht met het Cloud Capacity Management Dashboard: Interactieve grafische weergaven van de infrastructuur-pool stellen beheerders in staat om de capaciteit en allocatie van middelen te beheren.

• Self-Service, op beleid gebaseerde migratie van virtuele machines: Nieuwe grafische interface die beheerders in staat stelt om migratieaanbevelingen van prestatiemanagement-tools (zoals VMware vMotion™, DRS, DPM) te beheren met behoud van de integriteit van een self-service cloud.

• Diepgaande rapportages voor systeemgebruik met ondersteuning voor chargeback: Volledig opnieuw ontworpen rapportageoplossing die verschillende chargeback methodieken ondersteunt en uitgebreide data biedt voor gebruik in business intelligence tools van derden.

• Uitgebreide uitrolmodes: Nieuwe, permanente en debug uitrolmodes maken langdurige uitrollen mogelijk en vereenvoudigen de ontwikkeling van nieuwe IT-diensten.

“Naast deze functies automatiseert het Quest Cloud Automation Platform het uitleveren van complexe IT-diensten alsmede het vrijmaken van ongebruikte middelen,” stelt Werner van Unen, country manager van Quest Software Nederland. “De technologie beheert dynamisch alle middelen en stelt de gedeelde infrastructuur beschikbaar met inachtneming van de vereiste capaciteit. Door een veilige, multi-tenant infrastructuur te creëren, ondersteunt het platform ook datascheiding en privacy.”

Beschikbaarheid
Quest Cloud Automation Platform 7.5 is direct beschikbaar. Bezoek www.quest.com/cloudautomation voor meer informatie.

Over Quest Software
Quest Software maakt het voor meer dan 100.000 klanten wereldwijd eenvoudiger en goedkoper om IT te beheren. Onze innovatieve oplossingen maken het makkelijker om de meest uitdagende IT-beheerproblemen op te lossen en ondersteunen zo onze klanten om tijd en geld te besparen bij het beheer van fysieke en virtuele omgevingen, alsook cloud-oplossingen. Bezoek www.quest.com voor meer informatie over applicatiemanagement, database management, Windows-management, virtualisatiemanagement, en IT management.

# # #


Quest, Quest Software and the Quest logo are trademarks or registered trademarks of Quest Software in the United States and certain other countries. All other names mentioned herein may be trademarks of their respective owners.


Weblinks in dit bericht:

Quest Software, Inc: http://www.quest.com/
Application management: http://www.quest.com/application-monitoring/
Database management: http://www.quest.com/database-management/
Windows management: http://www.quest.com/windows-management/
Virtualization management: http://www.quest.com/virtualization/
IT management: http://www.quest.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten