maandag 6 december 2010

Nieuw outdoor access point met geïntegreerde richtantenne voor krachtige draadloze brugverbindingen met snelheden van 300 Mbps

LANCOM OAP-321 biedt ondersteuning voor 802.11n wireless en BFWA

Aken, 6 december 2010 — Netwerkspecialist LANCOM heeft zijn aanbod van oplossingen voor outdoor WLANs uitgebreid met een sterk geïntegreerde 802.11n access point met ingebouwde richtantenne. De LANCOM OAP-321 verzendt twee gegevensstromen tegelijk, biedt netto gegevenssnelheden tot 150 Mbps en biedt de mogelijkheid voor toekomstig gebruik van broadband fixed wireless access (BFWA). Het is de ideale oplossing voor het opzetten van breedbandverbindingen tussen locaties en voor providers die WLANs inzetten om snelle internetverbindingen binnen landelijke regio’s aan te bieden. De access point is afzonderlijk verkrijgbaar en als onderdeel van een complete Wireless Bridge Kit voor de installatie van draadloze punt naar punt verbindingen.

De LANCOM OAP-321 biedt maximale kostenefficiëntie voor punt-naar-puntverbindingen. Het is de eerste outdoor access point in zijn soort met richtantennes met een polarisatiediversiteit van 5 GHz die direct in de behuizing zijn ingebouwd (antenneversterking van 17dBi). Er is geen noodzaak voor het gebruik van externe richtantennes. Daarmee wordt een einde gemaakt aan de kosten van additionele antennes en het dempingverlies van antennekabels.

Dankzij het gebruik van MIMO-technologie en een Gigabit-Ethernet-interface is de LANCOM OAP-321 in staat om netto gegevenssnelheden tot 150 Mbps te bieden en is instaat een afstand te overbruggen van maximaal 20 kilometer. Providers kunnen daarnaast in de toekomst profiteren van ondersteuning voor BFWA. Het apparaat is namelijk gecertificeerd voor overdracht bij een verhoogd afgiftevermogen van 4 watt; deze standaard is reeds in vele Europesche landen toegestaan, maar nog niet in Nederland en België.

Voor andere toepassingen zoals openbare draadloze hotspots kan gebruik worden gemaakt van de omnidirectionele antenne. Deze wordt bij de eenheid geleverd als alternatief voor de ingebouwde richtantenne, evenals elke andere sectorantenne uit de brede reeks van antennes binnen het outdoor-aanbod van LANCOM.

De access point is voorzien van een uiterst krachtige IP66-behuizing en werkt binnen een temperatuurbereik van -30°C tot +70°C. Het apparaat werkt in het frequentiebereik van 2,4 GHz of 5 GHz conform de IEEE 802.11a/g/n WLAN-standaard. De verwarming en koeling van de LANCOM OAP-321 zijn passief, dankzij de speciale behuizingconstructie en hoogwaardige onderdelen. Hierdoor kan de acces point op basis van standaard PoE (IEEE 802.af) van stroom worden voorzien.

De access point wordt geleverd met een complete reeks van accessoires: bevestigingsmateriaal, outdoor-kabels en een 802.3af PoE-adapter die aan de relevante standaarden voldoet. De Wireless Bridge Kit omvat twee LANCOM OAP-321 access points en de daarbij behorende set accessoires, met als extra’s twee AirLancer Extender SA-LAN-piekbeveiligingen.

Een brede reeks van beveiligingsfuncties (802.11i, WPA, WPA2) beschermt de gegevensoverdracht via de OAP-321 tegen aanvallen zonder dat er sprake is van prestatieverlies. 802.1x en TACACS+ bieden aanvullende beveiliging en professionele beheermogelijkheden. Maximaal 8 SSID’s bieden aanvullende flexibiliteit.

De LANCOM OAP-321 is vanaf eind december verkrijgbaar tegen een prijs van 1.199 euro exclusief BTW. De prijs van de LANCOM OAP-321 Wireless Bridge Kit bedraagt 2.579 euro exclusief BTW.

Raadpleeg voor meer informatie www.lancom.eu.


Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-organisaties, overheden en andere instellingen. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN) en draadloze netwerken (Wireless LAN). Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Barcelona en Amsterdam. Ralf Koenzen is de oprichter en Managing Director van LANCOM Systems. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten