maandag 13 december 2010

LANCOM onderstreept “geen achterdeurtjes”-beleid


Routers en netwerkapparatuur zonder verborgen toegangsmechanismen

Aken, 13 december 2010 – LANCOM Systems, de Duitse leverancier van WLAN- en VPN-oplossingen, bevestigde vandaag opnieuw zijn “no-backdoors”-beleid. In tegenstelling tot veel andere hardwareleveranciers streeft het bedrijf een onberispelijke beveiligingsstrategie na. Deze garandeert dat alle producten van LANCOM zijn gevrijwaard van verborgen toegangsmechanismen of interfaces waarmee de rechtshandhaving het gegevensverkeer kan onderscheppen. Dit is een kritisch voordeel voor professionele netwerkinstallaties, die aan de meest stringente beveiligingseisen moeten voldoen.

Waar veel landen de aanwezigheid vereisen van interfaces waarmee de rechtshandhaving het gegevensverkeer kan onderscheppen, stelt de Duitse wetgeving hardwareleveranciers in staat om ICT-beveiligingsproducten te ontwikkelen en verkopen die geen ‘achterdeurtjes’ bevatten. LANCOM maakt dankbaar gebruik van deze wetgeving en vervaardigt uitsluitend producten die geen backdoors bevatten en de krachtigst mogelijke encryptie bieden.

Hierdoor zijn de routers, WLAN access points, controllers en switches van LANCOM volledig vrij van verborgen toegangsmechanismen en mogelijkheden om de gebruiker te identificeren. Dergelijke mechanismen kunnen derden namelijk in staat stellen om zich zonder toestemming van de gebruiker toegang tot computersystemen te verschaffen en essentiële beveiligingsfuncties uit te schakelen.

De toegangsbeheersystemen van LANCOM bevatten geen verborgen mechanismen voor het identificeren van de gebruiker of het omzeilen van de beveiliging. Dit maakt het voor derden onmogelijk om zich toegang tot computersystemen te verschaffen zonder de toestemming van de gebruiker. De producten van LANCOM maken geen identificatie van de gebruiker of verborgen overdracht van encryptiesleutels of onderdelen daarvan mogelijk.

Bovendien maakt LANCOM in geen van zijn producten gebruik van methoden om encryptieprocessen opzettelijk te verzwakken, zoals kunstmatig ingekorte encryptiesleutels, onjuist toegepaste encryptiealgoritmen, verzwakte random generators, verborgen hoofdsleutels of het meezenden van informatie waarmee het gegevensverkeer kan worden gedecodeerd.

”Klanten zijn zich steeds meer bewust van de beveiligingsrisico’s die gepaard gaan met achterdeurtjes en verzwakte encryptie,” aldus Jan Buis, directeur International Sales bij LANCOM. “Met name bedrijven die aan uiterst strikte beveiligingseisen moeten voldoen kiezen voor de producten van LANCOM om ervoor te zorgen dat onbevoegde partijen zich geen toegang tot hun netwerk kunnen verschaffen of de beveiliging daarvan in gevaar brengen. We zien dit als een belangrijk onderscheidend voordeel ten opzichte van de concurrentie.”

Over LANCOM:
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-organisaties, overheden en andere instellingen. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN) en draadloze netwerken (Wireless LAN). Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Barcelona en Amsterdam. Ralf Koenzen is de oprichter en Managing Director van LANCOM Systems. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten