donderdag 2 september 2010

Imprivata biedt gebruikers van VMware View 4.5 snelle en veilige toegang tot hun toepassingen

Integratie biedt veilige toegang tot gegevens op basis van een simpele aanraking via roaming desktops met single sign-on en krachtige authenticatie

Imprivata®, Inc., het bedrijf dat de toegang van gebruikers vereenvoudigt en beveiligt, maakte vandaag bekend dat zijn oplossing OneSign 4.5 volledig is geïntegreerd met het recent uitgebrachte VMware View 4.5™. Deze integratie biedt single sign-on (SSO)-functionaliteit en breidt haar sterke authenticatiemogelijkheden uit om veilige en eenvoudige toegang tot eindpunt applicaties en gebruiker roaming desktops mogelijk te maken binnen een VMware View 4.5 omgeving.

“VMware View 4.5 biedt een krachtige virtuele desktop-ervaring die de workflows binnen organisaties verbetert. Dit is van bedrijfskritisch belang binnen omgevingen zoals de gezondheidszorg, waar gebruikers afhankelijk zijn van roaming sessies en gedeelde werkstations”, aldus Frank Nydam, manager van het Vertical Industry Program bij VMware. “De integratie met OneSign 4.5 biedt single sign-on (SSO) en krachtige authenticatie in uiteenlopende vormen, waaronder het gebruik van biometrie en toegangspasjes. Op deze manier kunnen we onze elektronische patiëntengegevens beveiligen en ons klinisch personeel tegelijkertijd efficiënte workflows op basis van roaming desktops bieden.”

Met deze integratie bieden Imprivata en VMware een oplossing voor problemen op het gebied van toegangsbeheer die het gevolg zijn van een steeds mobieler wordend werknemersbestand en de noodzaak van gebruikers om vanaf verschillende toestellen en computers toegang te krijgen tot een toenemend aantal toepassingen. Met deze uitgebreide oplossing kunnen gebruikers vanaf elke locatie binnen hun organisatie toegang krijgen tot hun desktop en met een simpele aanraking van hun vingertop of toegangspasje toegang krijgen tot elektronische patiëntgegevens. Imprivata OneSign kan zodanig worden geconfigureerd dat de oplossing volledig locatiebewust is. Dit houdt in dat de standaardprinter, toepassingen en programma-instellingen op dynamische wijze worden geconfigureerd op basis van het werkstation waarop de gebruiker zich heeft aangemeld.

“Een van de belangrijkste voordelen van VMware View 4.5 is de integratie met Imprivata OneSign om onze zorgverleners te voorzien van een naadloos beveiligde single sign on ervaring, welke de snelheid waarmee radiologische beelden gelezen kunnen worden in een gevirtualiseerde omgeving,” aldus Jim Lowder, de CTO van OhioHealth. “De mogelijkheid om op veilige en eenvoudige wijze toegang te krijgen tot patiëntengegevens vanaf elk werkstation en elke thin client op basis van een simpele aanraking met een toegangspasje is van cruciaal belang voor het verbeteren van de workflows, en heeft directe positieve gevolgen voor de kwaliteit van de patiëntenzorg.”

In “Virtualized Desktops Grown Up”, een onderzoeksrapport van de 451 Group uit juli 2010, stelt senior analist Steve Coplan dat desktopvirtualisatie niet moet worden gezien als paardenmiddel voor het beveiligen van eindpunten. Er zullen nieuwe beveiligingsbehoeften ontstaan naarmate het gebruik van deze technologie de volwassenheidsfase nadert. Beheerders zullen behoefte hebben aan overzicht op, en inzicht in de activiteiten die op gevirtualiseerde eindpunten plaatsvinden. Gebruikers van ´desktops in de cloud‘ zullen geauthenticeerd moeten worden.[i]

“Een van de eerste drijfveren op dit gebied in zowel het binden van sterke authenticatie aan SSO als ook het insluiten van haar technologie in de gevirtualiseerde desktop agent, specifiek VMware View, is Imprivata,”zegt Coplan. “Imprivata heeft de slimme beslissing genomen om VDI support in wat wij hebben omschreven als haar authenticatie beheer middleware in te bouwen en het te vormen als een element binnen de scope van haar technologie. Imprivata heeft beveiligingsfuncties voor VDI-sessies geïntegreerd, met inbegrip van authenticatiebeheer, SSO-toegang tot toepassingen, roaming van gebruikers en locatiedetectie, en daarnaast gebruikerscontroles en compliance-rapportage toegevoegd.”

Imprivata OneSign®, het paradepaardje onder de oplossingen van Imprivata, biedt organisaties binnen de gezondheidszorg snelle single sign-on en krachtige authenticatie voor alle toonaangevende HIS-leveranciers, waaronder Cerner, CPSI, Eclipsys, Epic, GE Healthcare, Healthland, McKesson, MEDITECH, Siemens Healthcare en andere toepassingen. Belangrijke functies van OneSign FastPass zijn OneSign ProveID, OneSign Secure Walk Away, de mogelijkheid om werkstations te delen en snel van gebruiker te wisselen, ingebouwde ondersteuning voor een brede reeks van authenticatiemethoden en kaartypen, de mogelijkheid om wachtwoorden te resetten op basis van selfservicefunctionaliteit en naadloze integratie met context management-oplossingen.

“Wij zien een snelle toename van het gebruik van gevirtualiseerde desktops, met name binnen de gezondheidszorg, waar het verlangen om een einde te maken aan de opslag van data op het eindpunt voldoende reden is geweest voor ziekenhuizen om over te stappen op louter thin clients. Als gevolg van de mobiele workflows die vaak binnen ziekenhuizen worden gehanteerd, wordt het klinisch personeel echter gedwongen om zich voortdurend op gedeelde werkstations aan en af te melden. Bovendien is er binnen de gezondheidszorg sprake van uiterst stricte privacyrichtlijnen,” aldus David Ting, de oprichter en CTO van Imprivata. “Onze gecombineerde oplossing stelt het klinisch personeel in staat om zich tussen meerdere locaties te verplaatsen en op snelle en veilige wijze gebruikerssessies te herstellen vanaf om het even welke thin client. Dit heeft uiterst positieve gevolgen voor de werktevredenheid en productiviteit van het klinisch personeel, en resulteert uiteindelijk in een verbetering van de patiëntresultaten.”

Over Imprivata
Imprivata is een vooraanstaande onafhankelijke leverancier, gericht op het vereenvoudigen en beveiligen van applicatietoegang door eindgebruikers. Imprivata versterkt gebruikersauthenticatie, stroomlijnt applicatietoegang en vereenvoudigt compliancy-rapportages over verschillende platformen heen. Hierdoor kunnen klanten hun informatiebeveiliging in lijn brengen met de werkprocessen van de gebruikers, waardoor een hogere productiviteit behaald wordt terwijl de IT-kosten omlaag gaan.

Imprivata heeft verschillende prijzen gewonnen en goede recensies ontvangen van gerenommeerde publicaties en analisten. Het hoofdkantoor van Imprivata staat in Lexington, Massachusetts. Samen met haar 200 resellers bedient Imprivata wereldwijd meer dan 1000 klanten op het gebied van informatiebeveiliging. Voor meer informatie over Imprivata bezoekt u www.imprivata.com.

Imprivata is a registered trademark of Imprivata, Inc. in the USA and other countries. All other product or company names mentioned are the property of their respective owners.

RSS Feed to Imprivata News: http://feeds.feedburner.com/ImprivataNews
Follow Imprivata on Twitter: https://twitter.com/Imprivata

Geen opmerkingen:

Een reactie posten