donderdag 16 september 2010

DELL STREAK; KIJKEN, NAVIGEREN, SURFEN, VERBINDEN, LUISTEREN EN AFSPELEN OP 5 INCH PURE KRACHT EN DRAAGBAARHEID

De eerste Nederlandse Android tablet, de Dell Streak beleeft vandaag zijn introductie in Nederland in de winkel en onlineshops


Amsterdam, 16 september 2010 – Vandaag introduceert Dell de Dell Streak, een op Android™ gebaseerde tablet met een display formaat van 5 inch. De tablet is speciaal ontwikkeld om gebruikers de beste entertainment, sociale verbindingen en navigatie te bieden. De Dell Streak zal vanaf vandaag online verkrijgbaar zijn bij telefoonkopen.nl, BelCompany, Dynabyte, The Phone House en Misco. Daarnaast zijn ze ook te vinden bij de BelCompany winkels, de telefoonkopen.nl winkels, de Capi, Electronica winkels op de luchthaven Schiphol en een vijftal Dynabyte winkesl. De Dell Streak zal worden verkocht tegen een adviesverkoopprijs van €599,-.

De Dell Streak is een compacte en krachtige partner voor mobiele gebruikers die optimale toegang tot hun digitale leven willen hebben en vandaag nog willen beschikken over de technologie van morgen. Het ruime 5 inch scherm is bij uitstek geschikt voor het gebruik van de duizenden widgets, games en toepassingen die de Android Market™ biedt, zonder belasting voor de ogen en zonder concessies te doen aan de draagbaarheid. Het display is ook ijzersterk door het Gorilla Cristalclear glass. Dit maakt het uiterst robuust en duurzaam. Dankzij de ingebouwde Wi-Fi-, Bluetooth- en 3G-connectiviteit hebben gebruikers eenvoudig toegang tot internet voor het downloaden van en luisteren naar muziek, het in real time raadplegen en bijwerken van sociale netwerken en het in contact blijven met vrienden en familie via e-mail, SMS, instant messaging en telefoongesprekken. De GPS module laat in combinatie met de razendsnelle processor en het grote display een perfecte navigatie toe, zodat men nog eenvoudiger van A naar B komt.

Studenten, professionals en hedendaagse gezinnen zullen merken dat de Streak dezelfde internetmogelijkheden biedt die zij van een laptop gewend zijn. Het 5 inch beeldscherm is groot genoeg om internetpagina’s in hun normale formaat te presenteren en biedt een comfortabele kijkervaring en simpele en betrouwbare routenavigatie. De Dell Streak maakt gebruik van de Snapdragon™-oplossing van Qualcomm met een geïntegreerde 1GHz-processor om de basisfuncties, prestatie en voordelen van een laptop onder te brengen in dit tablet van zakformaat.

“Sinds februari dit jaar brengt Dynabyte zowel op onze website als in onze servicewinkels diverse Dell producten. De Dell Streak is een unieke aanvulling op ons assortiment. Het versterkt onze reputatie van computerspecialist in Nederland,” aldus Rowdy ten Hove, directeur Dynabyte.

“BelCompany was voornemens e-readers in assortiment te nemen, maar heeft besloten dat niet te doen. Tablets zijn namelijk een sterk alternatief voor e-readers,daarom heeft Belcompany besloten een assortiment van tablets te gaan voeren waarbij de Dell Streak een sterke front runner is”. BelCompany is erg blij met het partnership met Dell” Zo zegt Marco Houtman,directeur verkoop bij BelCompany. “We zijn dan ook verwachtingsvol ten aanzien van de vraag vanuit de markt.”

“De Dell Streak neemt een unieke positie in tussen traditionele smartphones en tablets met grotere displays,” aldus Bas Dekker, Sales manager Consumer Indirect bij Dell. “Zijn optimale formaat stelt gebruikers in staat om zich op nieuwe manieren te vermaken, verbindingen te maken en hun levens te organiseren.”

De Dell Streak is ontwikkeld voor de toekomst en biedt ondersteuning voor mobiele updates, met inbegrip van platform-upgrades, Adobe Flash 10.1 op Android™ 2.2 (later dit jaar) en videochats en andere innovatieve softwaretoepassingen.

Dell is lid van de Open Handset Alliance™ (OHA), een groep van technologiebedrijven en leveranciers van mobiele oplossingen die de handen ineen hebben geslagen om het innovatietempo op het gebied van mobiliteit te verhogen. De leden van deze organisatie hebben gezamenlijk OHA Android ontwikkeld, het eerste complete, open en gratis mobiele platform dat gebruikers een functierijkere, kostenefficiëntere en geoptimaliseerde mobiele ervaring biedt.


Belangrijke functies:
• integratie van Google Maps™ met routenavigatie en straat- en satellietbeelden
• een 5 inch capacitatief multi-touch WVGA-scherm dat een fullscreen internetervaring biedt
• Naadloze integratie met sociale media-toepassingen zoals Twitter™, Facebook en YouTube
• Een camera van 5 megapixels met hoge resolutie, een naar voren gerichte VGA-camera, verwijderbare batterij en ingebouwde Wi-Fi-, 3G- en Bluetooth-connectiviteit
• 2GB* aan intern opslaggeheugen dat voldoende ruimte biedt voor het opvragen en downloaden van de vele toepassingen die Google Android Market te bieden heeft
• Voor de verpakking wordt gebruikgemaakt van opvulmateriaal dat is vervaardigd van duurzame en voor 100 procent afbreekbaar bamboe

Specificaties:
• Android-platform compleet met Android Market en door Dell verbeterde gebruikersinterface
• ARM-processor: krachtige en efficiënte chipset en softwareplatform van Qualcomm met geïntegreerde 1GHz-processor
• 3G + WiFi + Bluetooth
• UMTS / GPRS / EDGE klasse 12 GSM-radio met overdrachtssnelheden tot HSDPA 7,2 Mbps* / HSDPA
• Camera van 5 megapixels met autofocus en dubbele LED-flitser. Simpelweg richten, opnemen en uploaden naar toepassingen als YouTube, Flickr en Facebook
• Voor de gebruiker toegankelijk Micro SD-uitbreidingsgeheugen tot 32 GB* beschikbaar. Mogelijkheid om maximaal 42 films*, 32.000 foto’s* of 16.000 muziektracks* op te slaan Micro SD-kaart van 32GB*

Belangrijkste links:
Afbeeldingen
Dell
Facebook

Over Dell:
Dell (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en gebruikt de inzichten die het hiermee opdoet om zijn technologie eenvoudiger te maken en innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de dagelijkse activiteiten van gebruikers vereenvoudigen en hen in staat stellen om zich optimaal te vermaken en in contact te blijven. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.com.Android, Android Market en Google Maps zijn merken van Google, Inc.

*Verbindingssnelheden: louter voor vergelijkende doeleinden vermeld. De werkelijke snelheid kan al naar gelang de omstandigheden lager uitvallen

* Kaartopslagcapaciteit: het aantal muziektracks, afbeeldingen en uren dat kan worden opgeslagen is afhankelijk van de bestandsgrootte, het besturingssysteem en het aantal actieve softwaretoepassingen."

*Micro SD-kaart: MB betekent 1 miljoen bytes. GB betekent 1 miljard bytes. De totale beschikbare capaciteit kan per werkomgeving verschillen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten