donderdag 9 september 2010

High Performance Computing (HPC)-oplossingen van Dell


Nieuws

High Performance Computing (HPC)-oplossingen van Dell bieden ondersteuning aan onderzoekers binnen het hoger onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven

• Instellingen in het hoger onderwijs en onderzoeksorganisaties, zoals de universiteiten van Cambridge, Colorado, Kentucky en het NASA Center for Climate Simulation, kiezen voor Dell vanwege zijn krachtige rekenvermogen en ondersteuning voor data-analyse
• Nieuwe blades, servers, opslagplatforms en werkstations van Dell vergroten de prestatie en efficiëntie binnen HPC-omgevingen

Amsterdam, 9 september 2010 — Wetenschappers en technici zijn op zoek naar innovatieve nieuwe manieren om hun toepassingen te versnellen en rekencycli te verkorten. Dell ondersteunt hen hierbij met een versterking van zijn aanbod van PowerEdge-servers, platforms voor opslaguitbreiding, Dell Precision-werkstations en geïntegreerde oplossingen. De nieuwe producten voorzien in de vereisten van de meest rekenintensieve omgevingen binnen het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven, zoals de energiesector, de financiële wereld en de biowetenschap.

Innovatieve oplossingen die in de behoeften van klanten voorzien
Dell wil klanten bijstaan met het gebruik van complexe gegevensubsystemen en hen voorzien van werkstations die de gebruiker ongekende rekenkracht bieden. Om deze reden blijft het bedrijf fors investeren in, en ondersteuning bieden voor innovatieve high performance computing (HPC)-technologie, zoals onder meer GPGPU's (General-Purpose computation on Graphics Processing Units), oplossingen voor het versnellen van toepassingen en opslagvoorzieningen.

Het nieuwe aanbod van HPC-oplossingen van Dell omvat onder meer:
• De PowerEdge C6105, een 2U-oplossing die uit 4 systemen is opgebouwd. Elk van deze systemen omvat een AMD-server met 2 processors die lage totale eigendomskosten en optimale energie-efficiëntie biedt voor uitgeschaalde toepassingen. De servers zijn voorzien van een chassis met maximale dichtheid. De C6105 combineert hot-swap server-nodes en disk drives met redundante voedingen. Hiermee is het de ideale oplossing voor uitgeschaalde omgevingen waarin sprake is van beperkte stroom en budgetten.
• De PowerEdge C410x is een extern PCI Express (PCIe)-uitbreidingschassis dat 1-8 host-nodes met 1-16 PCIe-apparaten verbinding om een snelle prestatie te bieden en de ruimte, het gewicht en de kosten te minimaliseren. Het systeem is niet uitgerust met CPU’s of geheugen, maar is ontwikkeld om GPU’s en andere PCIe-hardware op efficiënte wijze van voeding en koeling te voorzien. Externe PCIe-chassis bieden meer flexibiliteit en dichtheid, werken stroombesparend en zijn kostenefficiënter dan interne server-GPU’s.
 Voor drijvende-kommabewerkingen met enkele precisie biedt een PowerEdge C410x PCIe-uitbreidingschassis met 16 NVIDIA Tesla™ M2050 GPU -modules tot 16,5 teraflops aan rekencapaciteit.
• De PowerEdge M610x voegt nieuwe mogelijkheden aan het blade-aanbod van Dell toe. De oplossing versnelt de databaseprestatie en biedt klanten uitgebreide rekenmogelijkheden dankzij de integratie van twee x16 PCIe-sleuven binnen een compact blade-formaat met 2 processors. Klanten kunnen tevens profiteren van de voordelen van de nieuwe Tesla GPU’s en de ioDrive Duo-drives van Fusion-IO.
• Dell biedt klanten daarnaast de mogelijkheid om Dell Precision™ T7500-werkstations uit te rusten met de nieuwe en hoogwaardige Tesla™ C2050 GPU-rekenprocessor. Hiermee kunnen zij het werkstation transformeren tot een supercomputer met universele ondersteuning voor wetenschappelijke en technische automatiseringstoepassingen. In combinatie met de Tesla C2050-processor biedt de Dell Precision T7500 een ideaal platform voor organisaties binnen de olie- en aardgasindustrie, financiële instellingen, biowetenschapbedrijven, wetenschappelijke instellingen en overheidsorganisaties die gebruikmaken van rekenintensieve CUDA-toepassingen.
• Technologieën en innovaties van partners, zoals onder meer Platform Computing Cluster Manager 2.0.1, Dell Edition, een oplossing die gebruikers in staat stelt om op snelle en eenvoudige wijze heterogene Linux-clusters te implementeren, gebruiken en beheren.

Beschikbaarheid en integratie
Alle HPC-oplossingen van Dell zijn getest en gevalideerd, zodat gebruikers ervan op aan kunnen dat hun oplossing niet zomaar een som van onderdelen is, maar een hecht geïntegreerd, direct inzetbaar platform. De recent geteste reeks van oplossingen, waaronder Platform Cluster Manager, HPC Storage Solution, de Dell Precision T7500-werkstations met C2050-processors, PowerEdge C410x- en M610x-servers zijn met directe ingang beschikbaar. De C6105 zal in de nabije toekomst verkrijgbaar zijn.

Ondersteuning voor onderzoekers
Het nieuwe aanbod van oplossingen van Dell biedt universitaire instellingen zoals de Universiteit van Colorado in Boulder, de Universiteit van Kentucky, de Universiteit van Cambridge en verschillende andere publieke en private onderzoeksorganisaties de mogelijkheid om de efficiëntie van HPC te vergroten ter ondersteuning van hun baanbrekende onderzoek. Onderzoekers aan de Universiteit van Colorado gebruiken de HPC-oplossingen van Dell om onder meer onderzoek te doen op het gebied van aardsysteemkunde, biotechnologie en duurzame energie terwijl het onderzoek aan de Universiteit van Kentucky is gericht op het verkrijgen van inzicht in alcoholisme en het identificeren van mogelijke verbanden tussen diabetes, overgewicht en hard- en vaatziekten. In het Verenigd Koninkrijk combineert het Dell | Cambridge High Performance Computing (HPC) Solution Centre een grootschalige en hoogwaardige HPC-infrastructuur met gespecialiseerde ervaring en knowhow om de obstakels te overwinnen die traditioneel een overgang naar HPC in de weg zitten. Voor dit doel biedt het universitaire en private onderzoeksinstellingen de beschikking over kostenefficiënte, direct inzetbare HPC-oplossingen die speciaal zijn ontwikkeld om een antwoord te bieden op praktische problemen op het gebied van HPC.

Citaten

Phil Webster, hoofd Computational and Information Sciences and Technology Office van het NASA Goddard Space Flight Center
“Toen we deze lente het NASA Center for Climate Simulation openden, wilden we onze high performance computing-mogelijkheden uitbreiden om te kunnen voorzien in de toekomstige gebruikersbehoeften van de gemeenschap van NASA-wetenschappers op aarde en in de ruimte. We kozen voor Dell PowerEdge-servers vanwege de sterke betrokkenheid van Dell bij de HPC-gemeenschap en het vermogen van zijn systemen om mee te groeien naarmate wij ons programma uitbreiden.”

Dr. Paul Calleja, directeur van de HPC Service aan de Universiteit van Cambridge
“Het voornaamste doel van het Solutions Centre is om toegankelijke onderzoekstechnologie en rekenvermogen beschikbaar te stellen aan universitaire en private instellingen die normaliter niet over genoeg financiële middelen of expertise beschikken om van de voordelen van HPC te kunnen profiteren. We hebben een omvangrijke pool van gespecialiseerde expertise en rekenvermogen opgebouwd, en hopen dat we hiermee het onderzoek binnen een breed scala aan disciplines kunnen versnellen. Wij bieden onderzoekers die hun eerste schreden op het gebied van HPC zetten het ideale platform om toepassingen uit te proberen. Daarnaast kunnen we onderzoekers die hun onderzoek een impuls willen geven van de ondersteuning en kennis voorzien die nodig zijn om hun onderzoeksprojecten werkelijk van de grond te krijgen. Onze samenwerking met Dell heeft ons in staat gesteld om een nieuw concept te ontwikkelen voor de ontwikkeling van HPC-oplossingen. We zien ernaar uit om organisaties te helpen om de aanvankelijke obstakels op weg naar HPC uit te weg te ruimen door de HPC-gemeenschap operationele uitmuntendheid en de best mogelijke HPC-blauwdrukken te bieden.”

Aanvullende informatie:
Dell HPC-oplossingen
Dell PowerEdge C6105 Overview
Customer Wins
Dell HPC-weblogs
Blade server-oplossingen van Dell
Cloud-oplossingen van Dell
Dell Precision

Over Dell
Dell (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en gebruikt de inzichten die het hiermee opdoet om zijn technologie gebruiksvriendelijker te maken en innovatieve oplossingen te ontwikkelen die betrouwbaar zijn en duurzame waarde bieden. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg Dell +31 (0)20-6744737 simone_versteeg@dell.com

Gijs Toxopeus AxiCom +31 (0)20 626 3991 gijs.toxopeus@axicom-benelux.com


Dell is een merk van Dell Inc. Dell claimt op geen enkele wijze enig eigendomsrecht ten aanzien van merken en namen van derden.
# # #

Geen opmerkingen:

Een reactie posten