dinsdag 31 augustus 2010

Geintegreerde desktopvirtualisatie van Quest en Virtual Computer

Oplossing biedt ‘one to many’-beheer, hoogwaardige centrale automatisering en ondersteuning voor mobiele gebruikers

Quest Software, Inc. (Nasdaq: QSFT) en Virtual Computer, Inc. werken samen om een desktopvirtualisatie- en beheeroplossing te leveren die in de alomvattende automatiseringsbehoeften van grote ondernemingen voorziet. Deze oplossing integreert de Quest vWorkspace-client en het zakelijke NxTop 3.0-platform van Virtual Computer. Zo biedt zij op elk gewenst moment en vanaf elke locatie toegang tot zowel gecentraliseerde als gedistribueerde eindgebruikeromgevingen. De gecombineerde oplossing zal zorgen voor een drastische reductie van de kosten en complexiteit van het gebruik en beheer van zakelijke desktops. Ook verbetert zij de mogelijkheden om desktops aan te bieden aan stationaire en mobiele gebruikers. Virtual Computer zal de geïntegreerde oplossing van 30 augustus tot en met 2 september demonstreren tijdens VMworld 2010 (Moscone Center, San Francisco; stand 1433).

“Er is sprake van een ongekende belangstelling voor desktopvirtualisatie. Veel bedrijven willen op deze manier de IT-efficiëntie en beveiliging verbeteren, maar stuiten op het probleem dat hun bestaande leveranciers van virtualisatieoplossingen deze voordelen slechts aan een beperkte deelgroep van hun klanten kunnen aanbieden”, aldus Rachel Chalmers, onderzoeksdirectrice bij de 451 Group. “Door gehoste virtualisatie en client-virtualisatie te combineren maken Quest en Virtual Computer virtuele desktops flexibel genoeg voor de gehele onderneming.”

Eén image, meerdere distributiemodellen
De gezamenlijke oplossing zal geconsolideerd beheer bieden voor virtuele desktops die op servers en op clients worden gehost. IT-organisaties kunnen op deze manier één image van een virtuele desktop creëren en deze vervolgens naar stationaire en mobiele gebruikers distribueren. Ongeacht het distributiemodel kunnen IT-beheerders op efficiënte wijze updates uitvoeren in een veilige omgeving. Updates van het master image worden gesynchroniseerd met de centrale of lokale desktops, met behoud van de gepersonaliseerde instellingen van de eindgebruikers.

Stationaire gebruikers binnen filialen of met een internet- of VPN-verbinding kunnen op afstand toegang krijgen tot desktops en toepassingen, die op een server worden gehost. Dit wordt mogelijk door de broker-technologie en het hoogwaardige Experience Optimized Protocol (EOP) in Quest vWorkspace. Mobiele gebruikers die niet met het bedrijfsnetwerk zijn verbonden kunnen volledige toegang tot hun desktop behouden door gebruik te maken van de NxTop Engine, de unieke bare metal client-hypervisor van Virtual Computer, en speciale technologie voor beheer op afstand. De NxTop Engine biedt online gebruikers op eenvoudige wijze toegang tot serverbronnen via de geïntegreerde Quest vWorkspace-connector.

De gecombineerde oplossing zal daarnaast een hechte integratie bieden met Hyper-V en System Center Virtual Machine Manager voor het aanmaken, beheren en uitvoeren van virtuele desktops. De tweewegs Hyper-V-compatibiliteit van NxTop Engine biedt daarbij de mogelijkheid om virtuele desktops op lokale PC-hardware te laten draaien. Gebruikers van desktops die op servers worden gehost kunnen daarnaast profiteren van de EOP-verbeteringen van Quest voor het RDP-protocol, met inbegrip van de laatste Microsoft-technologieën zoals RemoteFX.

Altijd en overal toegang tot gecentraliseerde en gedistribueerde desktops
Nu bedrijven steeds mobieler worden, bieden Quest en Virtual Computer gebruikers de unieke mogelijkheid om vanaf externe locaties toegang te krijgen tot hun desktops en toepassingen, met inbegrip van desktops die op PC’s draaien waarop de NxTop Engine is geïnstalleerd. Gebruikers kunnen vanaf een PC’s met een speciale client op een externe locatie, een thin client of een tablet veilige toegang tot hun desktops en toepassingen krijgen met een ongekende mate van vrijheid en gebruikseenvoud.

“Desktopvirtualisatie biedt ons een ideale methode om de tijdsinspanning, kosten en complexiteit, die met onze ICT-activiteiten gepaard gaan, te reduceren en brengt ons een stap dichterbij de realisatie van onze visie van een universiteit zonder muren. Dit is alleen mogelijk met een aanpak die ruimte biedt voor al onze gebruikers”, aldus Daniel Bolton, technisch analist bij de Universiteit van Kingston. “Quest en Virtual Computer bieden een unieke en aantrekkelijke visie op de desktop van de toekomst. Daarnaast zijn ze in staat om alle tools te leveren die we nodig hebben om onze gebruikers een volledig beheerde desktopvirtualisatie te bieden."

De aanvankelijke integratie van vWorkspace en NxTop, met inbegrip van een NxTop Engine en de Quest vWorkspace-connector, zal met ingang van 30 augustus beschikbaar zijn als release candidate, en vanaf oktober algemeen verkrijgbaar zijn. Additionele integratiepunten en verbeteringen zullen volgens een gefaseerd model in de loop van 2011 beschikbaar komen.

Over Quest Software
Quest Software maakt het voor meer dan 100000 klanten wereldwijd eenvoudiger en goedkoper om IT te beheren. Onze innovatieve oplossingen maken het makkelijker om de meest uitdagende IT beheerproblemen op te lossen en maken het zo voor onze klanten mogelijk om tijd en geld te besparen bij het beheer van zowel fysieke als ook virtuele omgevingen en cloud oplossingen. Bezoek www.quest.com voor meer informatie.

Over Virtual Computer
Virtual Computer is de marktleider in gedistribueerde desktopvirtualisatie. Het paradepaardje van het bedrijf is NxTop®, een oplossing waarmee professionals op het gebied van desktopautomatisering flexibele, betrouwbare en veilige eindpunten kunnen creëren voor elke gewenste combinatie van laptops, desktops, VDI en cloud computing. NxTop kan volledig worden beheerd via één beheerconsole en zorgt voor een drastische reductie van de kosten van het gebruik en onderhoud van PC’s binnen ondernemingen van alle omvang. Raadpleeg voor meer informatie www.virtualcomputer.com of volg ons op Twitter: www.twitter.com/virtualcomputer

# # #
Quest, Quest Software en het logo van Quest zijn merken of gedeponeerde merken van Quest Software in het Verenigd Koninkrijk en andere landen. NxTop is een gedeponeerd merk van Virtual Computer. Alle overige product- en dienstennamen die in dit document worden vermeld zijn de merken van hun respectieve eigenaars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten