dinsdag 11 mei 2010

CTO Terremark Europe hoofdspreker op themadag "advanced virtualization & hybrid clouds"

Kurt Glazemakers geeft visie op belang goede integratie in de Cloud

Dendermonde, België – Kurt Glazemakers, CTO van Terremark Europe, zal op 26 mei tijdens de themadag "advanced virtualization & hybrid clouds" zijn visie geven op de praktische kant van cloud computing. De topman van de managed hosting- en cloud-provider gaat met name in op de vraag hoe een hybride cloud in te richten en waarop te letten. Belangrijke thema’s hierin zijn de koppeling met dedicated hardware en migraties van en naar andere machines in het netwerk. Het evenement wordt georganiseerd door het Sizing Servers Lab van Howest.

Glazemakers zal ook spreken over Terremark's Enterprise Cloud, het ‘private cloud’-product dat wordt ingezet als productieplatform voor bedrijfskritische applicaties. Van dit product wordt een demo verzorgd door Terremark-specialisten en er wordt toegelicht hoe dit geheel is opgebouwd, welke nieuwe features er in de planning staan op het gebied van cloud computing en hoe Terremark haar rol ziet op deze markt. Daarnaast komt Infinistructure, een ‘managed cloud’ aan bod met de flexibiliteit en schaalbaarheid van de Enterprise Cloud, maar dan volledig beheerd (inclusief OS-beheer, patching etc.) en ingericht door Terremark.

De kracht van Glazemakers is zijn uitgebreide kennis en ervaring op gebied van softwareontwikkeling in combinatie met zijn kennis van datacenters in het algemeen. Hij is onder andere verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van Digital Ops als belangrijkste hosting tool binnen Terremark. De focus van zijn carrière ligt op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die de schaalbaarheid en beschikbaarheid van bedrijfskritische infrastructuren verbetert. “Het is belangrijk om mensen te vertellen wat ze mogen verwachten van de mogelijkheden die cloud computing biedt”, aldus Glazemakers. “Daarom is het ook goed dat dit soort evenementen wordt georganiseerd. Het pleziert me om voor een grote groep professionals te staan tijdens de themadag en mijn visie met ze te delen.”

Voor Johan de Gelas, Hoofd Server Research van Howest, is het belangrijk mensen vanuit de praktijk aan het woord te laten over de mogelijkheden van cloud computing. “Terremark is gekend als een gerenommeerde speler op de managed hosting- en cloud-veld. We zijn verheugd dat Kurt Glazemakers, die een lange achtergrond heeft met managed services en cloud computing, onze themadag opluistert met een sessie over het traject richting cloud computing.”

Naast Glazemakers spreken onder andere Jo Libeer, de algemene directeur van Voka, RealDolmen, PQR en LogIn op de themadag. Ook komen tal van kleinere maar zeer innovatieve ondernemingen komen aan bod met stands, korte presentaties en case studies. Zo krijgt de bezoeker een totaaloverzicht van wat er allemaal in typisch Vlaamse bedrijven gebeurt op het gebied van server software, datacenters en cloud computing. Meer informatie vindt u op www.sizingservers.be.

Over Terremark
Terremark (NASDAQ:TMRK) is een pionier in managed hosting, met ruim tien jaar ervaring in het beheren van de complexe infrastructuur onder bedrijfskritische applicaties. De managed hosting diensten van Terremark bieden complete ondersteuning voor bedrijfskritische applicaties, gewaarborgd met SLA's die zijn afgestemd op de bedrijfsbehoefte. De hoogwaardige service en ondersteuning van Terremark, wordt door experts gezien als een van de beste in de branche. De managed hosting diensten worden ingezet door een veelheid aan organisaties. Uiteenlopend van beursgenoteerde ondernemingen tot markleiders in de Web 2.0 en online entertainmentindustrie. Meer informatie over Terremark treft u aan op www.terremark.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten