dinsdag 11 mei 2010

COPACO Breidt Dell-distributie uit naar enterprise portfolio

- Distributeur behaalt Enterprise Architect Certifications

- Voegt DellEquallogic toe aan productlijnen

- Gaat van start met Lunch @ learn-sessies

Amsterdam - COPACO heeft als distributeur de Enterprise Architecture Certifications behaald en mag sinds kort het volledige Dell-portfolio voeren. De value added distributeur uit Eindhoven ging in 2009 van start als Dell-distributeur in de Benelux met als intentie de volledige lijn van de fabrikant te voeren.

Een jaar nadat Dell de samenwerking met COPACO aanging, is nu het tijd voor de volgende stap. Beide partijen zijn tevreden over de partnership op het gebied van clients, servers en retail-producten. Dit biedt voldoende houvast om uitbreiding te zoeken in het kennisintensieve enterprise-segment. Verschillende experts binnen het COPACO-team doorliepen succesvol het certificeringstraject, waardoor de EAC-status nu een feit is.

COPACO heeft de afgelopen jaren bewezen meer te zijn dan een logistieke dienstverlener. Met een uitgebalanceerd portfolio biedt het bedrijf een breed scala van producten en diensten aan IT-bedrijven. Dat de organisatie hogelijk gewaardeerd wordt door zowel resellers als leveranciers, blijkt onder andere uit de vele awards die de distributeur ten deel vallen. Zo won COPACO tijdens de meest recente editie van de CRN Awards de prijzen voor beste hardwaredistributeur en beste storage-distributeur.

Volgens Erik Preisser, Channel Director Benelux bij Dell, is de uitgebreide samenwerking met COPACO een logisch stap: “Je ziet de ontwikkeling dat organisaties in het MKB nadenken over hun dataopslag, vaak in relatie met virtualisatie. We organiseren met COPACO Lunch&Learn-sessies om hun resellers te informeren hoe ze op deze behoefte kunnen inspelen met de DellEquallogic-lijn. Die IP-SAN oplossing is prijstechnisch gunstig en ook eenvoudig te implementeren.”

Marcel Donders, Business Unit Director bij COPACO is blij om de gehele Dell-lijn te mogen voeren: “We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan de distributie van Dell-clients, server en de retail-producten. Nu dat goed op de rails staat, zijn we klaar voor de volgende stap die in eerste instantie met name op de DellEquallogic-lijn gefocust is. We hebben mensen opgelijnd op het gebied van sales, engineering en consulting om te anticiperen op de groeiende behoefte aan storage-oplossingen voor het MKB.

Over Dell
DELL luistert naar klanten en partners en levert innovatieve technologie en services die klanten en partners optimale waarde bieden. Dell is een toonaangevende IT leverancier van hardware en services. Het bedrijf staat op nummer 34 van de Fortune 500. Meer informatie over Dell en haar producten en diensten is te vinden op http://www.dell.nl. U kunt direct met Dell communiceren via verschillende online kanalen op http://www.dell.nl/conversatie. Via de site http://www.dell.nl/RSS kunt u rechtstreeks nieuws van Dell ontvangen.

Over COPACO
Copaco N.V. is actief in de BeNeLux en Frankrijk op het gebied van Informatie en Communicatie Technologie (ICT). De onderneming levert met circa 400 medewerkers computers, printers, netwerken, datastorage, mobiele telefonie, software, industriële en consumenten elektronica.


http://www.copaco.nl

http://www.copaco-belgium.be.

http://www.copaco-france.fr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten